1 mai 2011

Cum scapi de burta făcută de Paşte

Paştele a trecut şi a lăsat în urmă probleme digestive şi kilograme în plus. Cele mai "lacome" dintre noi se confruntă acum cu consecinţele exceselor alimentare. Şi cum în majoritatea cazurilor principala zonă afectată de răsfăţurile culinare este abdomenul, avem nevoie de soluţii rapide şi eficiente pentru remedierea situaţiei. Iată câteva dintre acestea!

Renunţă la mesele haotice!

Este timpul să revii la un stil de viaţă sănătos pentru organismul tău. Fără mese la ore târzii şi cu un conţinut bogat în calorii. Nu sări peste mesele princilape ale zilei în dorinţa de a slăbi rapid. Respectă orele de masă şi asigură-te că aceste mese sunt echilibrate şi sănătoase pentru a oferi necesarul de vitamine şi minerale organismului.

Evită alimentele grele!

Drobul de miel, cozonacii, fripturile sunt doar câteva dintre mâncărurile de care ai făcut abuz în această perioadă. Este timpul să faci mici schimbări în dietă. Măreşte consumul de fructe şi legume şi vei avea doar de câştigat. Pe lângă conţinutul ridicat de vitamine, fructele şi legumele te vor ajuta să-ţi recuperezi silueta. Pentru un abdomen frumos, asigură-te că din alimentaţia ta nu lipsesc alimente precum: nucile, afinele, oţetul, fulgii de ovăz, ouăle, ananasul, uleiul de măsline, avocado.

Relaxare şi modelare corporală prin mişcare!

Este cald, frumos şi parcurile te aşteaptă. Nu-i aşa că Paştele l-ai petrecut lenevind? Dacă da, este timpul să treci la obiceiuri mai sănătoase. Exerciţiile în aer liber sau la sala de gimnastică sunt soluţia perfectă pentru a te dezmorţi după aceste zile şi să-ţi reintri în formă. Iar dacă ai drept scuză lipsa timpului, află că şi exerciţiile efectuate în faţa televizorului sunt eficiente. Iată unul care te va ajuta să scapi de colăcei. Aşază-te în poziţia culcat pe spate, picioarele ridicate la 90 de grade, privirea în tavan, mâinile ridicate pe lângă cap şi trunchiul puţin ridicat. Se execută forfecarea rapidă a picioarelor de 8 ori. Revino la poziţia de start şi repetă exerciţiul.

Afinele te ajută să dai burta jos

Potrivit nutriţioniştilor, o dietă bogată în afine te ajută să scapi de grăsimea abdominală. După o serie de experimente efectuate pe o perioadă de 90 de zile, cercetătorii de la Centrul de boli cardiovasculare al Universităţii Michigan au demonstrat că o dietă bogată în afine te ajută să scapi de grăsimea inestetică din jurul taliei şi oferă protecţie pentru inimă şi persoanelor care suferă de sindrom metabolic. Efectul benefic este dat de substanţele fitochimice din compoziţia afinelor.

Abdomen plat, fără balonare!

Balonarea sau meteorismul abdominal creează disconfort dar şi aspect de burtică "umflată". Evită pe cât posibil alimentele care te balonează: sare, produse procesate, carbohidraţii din făina albă, broccoli, conopida, ceapa, varza. Astfel vei împiedica organismul să reţină mai multe apă şi să ajungi la senzaţia de balonare. Nerecomandate sunt şi sucurile carbogazoase, cafeaua, alcoolul. Acestea irită tractul digestiv şi favorizează apariţia senzaţiei de balonare. Nu lăsa să treacă mai mult de 4 ore între mese şi nu sări peste micul dejun! Astfel eviţi o sezanţie intensă de foame.

Tratamente corporale pentru centimetri în minus

Masaje anticelulitice, împachetări, electrostimulare sunt doar câteva din tratamentele de care avem nevoie pentru a arăta şi pentru a ne simţi frumoase. Ia o pauză şi lasă-te pe mâna specialiştilor. Câteva minute de răsfăţ şi te vei simţi mai uşoară. Apelează la masajele anticelulitice pentru a remodela zonele cu probleme.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu