21 nov. 2013

NUCILE: Efectele miraculoase asupra sănătăţii





O dietă bogată în nuci şi alune reduce riscul mortalităţii şi al cancerului, au arătat cercetătorii americani într-un studiu publicat în New England Journal of Medicine, potrivit Reuters.

Studiul cercetătorilor americani de la Centrul de cercetare a nutriţiei de pe lângă Universitatea Tuft din Boston s-a bazat pe informaţiile strânse de asistentele medicale şi de alţi angajaţi din sistemul de sănătate american, începând cu anii '80.

Studiul confirmă alte cercetări care indică faptul că un consum regulat de nuci şi alune scade riscul problemelor frecvente de sănătate, cum ar fi infarctul, cancerul de colon şi diabetul de tip 2.

"Nucile au fost demonizate pentru conţinutul ridicat în grăsimi. Acum, după 20 de ani, au fost recunoscute ca alimente sănătoase", a declarat Jeffrey Blumberg, de la Centrul de cercetare a nutriţiei din Boston.

"Nucile sunt bogate în grăsimi, dar acestea sunt grăsimi sănătoase", a precizat Jeffrey Blumberg.

 co to jest jagoda acai 
Noul studiu - cel mai amplu de până acum, care are în vedere şi numărul de decese - arată că beneficiile pentru sănătate se transpun în reducerea riscului de moarte prematură, conform cercetătorilor.

Potrivit informaţiilor disponibile, cancerul şi bolile cardiovasculare sunt principala cauză a mortalităţii în Statele Unite - cu peste un milion de decese în fiecare an.

Cele două baze de date folosite pentru studiu au folosit informaţiile oferite de 76.000 de femei şi 42.000 de bărbaţi, care au răspuns la o serie de chestionare cu privire la obiceiurile lor alimentare.

Cercetătorii au vrut să afle dacă persoanele care consumă nuci şi alune erau mai sănătoase - în raport cu alte deprinderi de viaţă (fumatul, consumul de alcool, obezitatea, sportul) şi cu alte obiceiuri alimentare (cum ar fi consumul de fructe şi legume).

Charles Fuchs, de la Institutul de cercetare a cancerului Dana-Farber din Boston, recomandă consumul zilnic a 30 de grame de nuci şi alune, adăugând că persoanele care consumă astfel de seminţe prezintă un risc mai mic de a lua în greutate.

Este posibil ca persoanele cărora le plac nucile să fie mai suple, "dar, chiar şi după alegerea unui anumit stil de viaţă, observăm că aceia care consumă nuci sunt mai supli şi prezintă un risc mai mic de obezitate", a spus Charles Fuchs.

Foto: realitatea.net

17 nov. 2013

Întărește-ți imunitatea cu 7 suplimente alimentare




În sezonul rece, te poți confrunta cu o imunitate scăzută, adică poți deveni vulnerabilă în fața virusurilor, bacteriilor și a microbilor care circulă nestingherit prin aer. Din acest motiv, în fiecare toamnă este indicat să faci o cură cu suplimente alimentare, care îți revitaminizează și remineralizează organismul, astfel încât sistemul imunitar să fie din nou imbatabil.

Trebuie să știi că suplimentele alimentare nu înlocuiesc o alimentație sănătoasă și echilibrată și nici mișcarea. De fapt, în lipsa acestor elemente de bază, suplimentele alimentare nu prea dau rezultate.


1. Suplimente pe bază de usturoi

Probabil știi de la bunica sau de la mama că usturoiul este sfânt în sezonul rece, deoarece te ferește de răceală și de gripă. Într-adevăr, usturoiul este eficient în procesul de întărire a imunității, însă doar dacă îl consumi cu regularitate. Cum acest lucru nu îți este la îndemână tot timpul, poți apela la suplimentele alimentare pe bază de usturoi.


2. Suplimente pe bază de produse apicole

Produsele apicole, cum ar fi propolisul, lăptișorul de matcă, polenul și pastura, sunt extraordinare pentru sănătatea organismului. Ele întăresc sistemul imunitar, detoxifică organele interne, îți conferă mai multă energie și îți furnizează o mulțime de vitamine necesare bunei funcționări a organismului.

Dacă de primele produse cu siguranță ai auzit, pastura abia de câțiva ani a început să beneficieze de promovare. Pastura sau "pâinea albinelor" este un produs foarte hranitor, care îți oferă vitamine din grupul B, vitaminele C, D, E si K, enzime, proteine și glucide. Ține și tu o cură cu suplimente alimentare pe bază de produse apicole, pentru a avea o imunitate de fier.


3. Suplimentele cu spirulină

Spirulina este o algă miraculoasă, care furnizează organismului vitamina A, vitamine din complexul B, cupru, fier, zinc și seleniu. Suplimentele alimentare pe bază de spirulină te ajută să-ți întărești imunitatea, să slăbești, să-ți protejezi ficatul și să previi boli grave, cum ar fi cancerul.


detoxifiere colon

4. Suplimentele pe bază de echinacea

Echinacea este o plantă medicinală despre care studiile arată că poate întări sistemul imunitar, dacă este urmată o cură de cel puțin 3 luni. Suplimentele pe bază de echinacea sunt foarte căutate în sezonul rece, deoarece pot preveni îmbolnavirea de răceală sau gripă. Pentru aceasta, este foarte important să ai grija de alimentația ta și să faci mișcare.


5. Suplimente pe bază de fructe de pădure

Fructele de pădure, în special afinele, conțin cantități importante de antioxidanți și de substanțe care îți întăresc imunitatea. În sezonul rece, poți urma o cură cu suplimente pe bază de fructe de pădure, ideală pentru a-ți proteja organismul de bacterii și virusuri, dar și pentru a-ți reface nivelul de energie.


6. Suplimente pe bază de ulei de pește

Suplimentele alimentare pe bază de ulei de pește sunt o sursă excelentă de acizi grași esențiali omega 3, necesari pentru scăderea colesterolului și protejarea inimii. De asemenea, aceste suplimente contribuie și la întărirea imunității.


7. Suplimentele cu vitamine

Suplimentele alimentare pe bază de vitamine (C, D și E) sunt și ele eficiente pentru întărirea imunității, mai ales în sezonul rece, când riscul de contactare a virusurilor răcelii și gripei este mai mare.

Sursa: eva.ro

Foto: eva.ro

Statul pe scaun la birou te ucide. Cum scapi cu viaţă?





Poate să sune ca o exagerare, însă statul pe scaun la birou ore în şir te poate ucide în timp. De altfel, acest stil de viaţă modern şi nesănătos îţi creşte şansele de a suferi un infarct cu 64% şi îţi scurtează viaţa cu circa 7 ani, spun cercetătorii are au studiat experimental fenomenul. Mai departe de această veste tristă se află şi una bună: poţi să scapi cu viaţă, daca iei măsurile potrivite.

De ce este atât de periculos statul pe scaun la birou aproape toată ziua poate fi neclar pentru unii, însă este limpede din punct de vedere anatomic. Corpul uman nu a fost conceput pentru a fi inactiv mai mult de 8-10 în timpul somnului. Iar dacă te gândeşti că munca la birou presupune să stai pe un scaun între 8 şi uneori chiar 12 ore (!), de multe ori într-o postură a corpului incorectă, începi să intuieşti de ce modul tău de viaţă ar putea fi un obstacol în calea longevităţii.


Efectele statului prelungit la birou

Este dificil de precizat un set complet şi general de efecte negative pe care statul la birou le are asupra sănătăţii, deoarece ele sunt strict legate şi de alţi factori, precum dieta, viciile, stresul la care cineva este supus etc. În schimb, se pot însuma consecinţele sedentarismului la locul de muncă pentru o persoana sănătoasă, care nu fumează, nu bea alcool în exces şi are o greutate normală.

După ce persoana amintită se aşază, activitatea electrică în muşchi încetineşte, odată cu rata de ardere a caloriilor pe minut. După ce corpul rămâne inactiv pe o perioadă de 24 de ore, se reduce cu 40% capacitatea corpului de a produce insulină pentru absorbţia glucozei, fenomen care conduce treptat la instalarea diabetului de tip 2.

După două săptămâni de stat la birou mai mult de 6 ore pe zi, corpul creşte cantitatea de trigliceride in sânge (moleculele de lipide), nivelul colesterolului rău LDL şi rezistenţa la insulină. Apare imediat îngrăşarea, atrofierea musculară şi privarea creierului de oxigen. Chiar dacă mergi la sală din când în când, deteriorarea stării de sănătate începe odată cu şezutul prelungit.

După 10 ani de stat la birou mai mult de 6 ore pe zi, riscul de obezitate, boli de inimă şi cancer de sân creşte în medie cu până la 30%.

undefined

Evitarea efectelor statului prelungit la birou

Din fericire, există multe lucruri pe care le poţi face pentru a evita consecinţele negative ale statului prelungit la birou. Ai grijă să te ridici în picioare la fiecare oră şi să te deplasezi, fie că o faci doar până la toaletă sau vorbind la telefon pe hol.

Fii activă fizic cel putin 30 de minute pe zi, cumulat, în orice formă îţi place. Parchează maşina mai departe de destinaţie, uită de lift şi foloseşte scările, ridică-te de pe scaun pentru a discuta cu un coleg în loc să foloseşti programul de chat intern, vizitează baia pe o rută ocolitoare şi bucură-te de plăcerea mersului de bicicletă în parc cât mai des.

Pentru a te obişnui cu pauzele în care să faci puţină mişcare o dată la fiecare oră când te afli la birou, pune alarma telefonului să sune. Chiar şi două minute în care te ridici şi mergi pe distanţe scurte după 60 de minute de stat jos pot contracara efectele sedentarismului la serviciu.

Nu uita nici de alimentaţia sănătoasă, gestionarea eficientă a stresului şi renunţarea la vicii, extrem de importante în combaterea consecinţelor statului pe scaun la birou ore în şir.

Sursa: eva.ro

Foto: eva.ro

14 nov. 2013

5 băuturi naturale şi sănătoase care te fac mai frumoasă.




Visezi să bei o poţiune magică şi să te transformi peste noapte într-o frumuseţe absolută? Realitatea nu este chiar atât de departe pe cât ar părea.

Consumă sucuri şi smoothie-uri naturale şi sănătoase, care îţi oferă toţi nutrienţii necesari pentru o piele frumoasă, unghii puternice şi păr strălucitor. Iată care sunt:


Fără riduri - Ceaiul verde
Pentru că este foarte bogat în antioxidanţi şi flavonoide, ceaiul verde te ajută să-ţi păstrezi pielea frumoasă şi să ţii ridurile la distanţă. Antioxidanţii neutralizează efectul radicalilor liberi, moleculele care afectează structura celulară. Consumă două căni de ceai verde pe zi neîndulcit sau îndulcit cu puţină miere pentru a beneficia de efectele sale extraordinare asupra sănătăţii.


Adio pungi de sub ochi! - Sucul de ţelină
Un smoothie din frunze şi tulpini tinere de ţelină este un puternic detoxifiant. Ajută la echilibrarea nivelului de sodiu şi potasiu din organism, ceea ce ce contribuie semnificatv la eliminarea toxinelor acumulate. Astfel, pielea ta va fi mai frumoasă iar pungile de sub ochi vor dispărea.


Unghii mai frumoase -  Smoothie de spanac
Pentru ca unghiile tale să crească rezistente şi sănătoase, organismul tău are nevoie de suficiente minerale. O sursă excelentă de minerale sunt verdeţurile şi legumele verzi. Iar spanacul este alegerea perfectă pentru un smoothie delcios. Tot ce trebuie să faci este să speli bine frunzele şi să le amesteci în blender, împreună cu o jumătate de pahar cu apă.

tratarea celulitei

Păr strălucitor - Suc de morcovi
Morcovii au un conţinut bogat de beta-caroten, substanţa care îi oferă culoarea portocalie. În organism, beta-carotenul se transformă în vitamia A, esenţială pentru un scalp sănătos şi foliculi rezistenţi. Sucul natural şi proaspăt de morcovi te va ajuta să ai un păr de invidiat, dar va ţine şi ridurile la distanţă, pentru că vitamina A este şi un antioxidant absolut esenţial.


Piele sănătoasă - Smoothie de pătrunjel
O legătură de pătrunjel poate fi comparată cu un tub plin cu vitamine 100% naturale. Conţine săruri minerale de calciu, magneziu, fosfor, sodiu, potasiu, sulf, fier, vitamina A, vitamina C, vitamina E, complexul vitaminic B, coenzima Q10, iar lista poate continua. Această plantă poate face adevărate miracole atât pentru frumuseţe, cât şi pentru sănătate. Bea un smoothie de pătrunjel de cel puţin de două ori pe săptămână, iar pielea ta va arăta absolut superb!

Sursa: eva.ro 
 
Sursa: eva.ro

11 nov. 2013

7 metode simple prin care poţi arde 150 de calorii




Să fii activ nu înseamnă neapărat abonament la sala de gimnastică. Când vine vorba de slăbit, orice tip de mişcare contează. Există nenumărate metode prin care poţi scăpa de calorii.

Deşi orice tip de activitate fizică te poate ajuta să scapi de kilograme şi să arzi din calorii, eficienţa diferă. Există anumite activităţi care te ajută să scapi de un număr mai mare de calorii într-un timp mai scurt. Iată 7 dintre acestea.

1. Ciclism

Ai bicicletă? Dacă nu, e timpul să-ţi achiziţionezi una. Nu contează că vremea nu este foarte îmbietoare, acest sport este plăcut indiferent de vreme. Deşi depinde de intensitate, ciclismul te poate ajuta să scapi de 150 de calorii în mai puţin de 20 de minute. În plus, mersul pe bicicletă întăreşte musculatura picioarelor şi inima.

2. Exerciţii video. 

Le găseşti pe internet sau la tv. Tot ce trebuie să faci este să le cauţi şi să îţi construieşti un program de antrenament pe care să-l urmezi de patru, cinci ori pe săptămână. 15-20 de minute, zilnic, te vor ajuta să arzi 150 de calorii sau chiar mai mult, în funcţie de intensitate. În plus, te vor ajuta să te relaxezi.

3. Mersul pe jos. 

 Cel mai simplu şi plăcut exerciţiu fizic. Aşa l-am putea denumi. Renunţă la mijloacele de transport, atât cât îţi permite timpul, şi grăbeşte pasul. 20 de minute de mers vioi te ajută să scapi de 150 de calorii şi să-ţi păstrezi inima sănătoasă.

cafea verde pastile

4. Jogging.  

Dacă pe lângă cele 20 de minute de mers mai adaugi încă 20 de jogging, vei reuşi să scapi de peste 400 de calorii zilnic. Sună bine, nu?

5. Renunţă la lift.

Şi ce dacă stai la etajul 6? Alege scările. Nu numai că vei arde calorii şi îţi vei întări musculatura, dar şi beneficiile pentru sănătate vor fi numeroase. Vei scăpa de 150 de calorii în aproximativ 20 de minute de urcat scările.

6. Dans. 

Prin casă sau în club, dansul este un aliat important în lupta împotriva kilogramelor. Tonifică musculatura şi binedispune. 20 de minute de dans te ajută să arzi circa 150 de calorii.

 
7. Curăţenie. 

Sărbătorile se apropie iar casa ta are nevoie de puţin ajutor să arate impecabil. Introdu câteva exerciţii în programul de curăţenie şi vei reuşi ca în 20 de minute să scapi de 150 de calorii. 


Sursa: eva.ro

Foto: eva.ro

Slăbit rapid: 10 greşeli care nu te îngraşă





Vrem să fim suple şi sexy în sezonul costumelor de baie, dar asta nu înseamnă că trebuie să punem lacăt frigiderului. Dacă dieta ta seamănă destul de tare cu un post negru, sigur nu acţionezi sănătos. A sosit vremea să renunţi la dietele drastice.

"Regulile pe care şi le impun femeile în dietă le oferă speranţă şi control, dar nu sunt eficiente", punctează Abby Aronowitz, doctor şi autor al cărţii "Your final diet".

Iată 10 aşa-zise greşeli pe care specialiştii îţi recomandă să le comiţi începând de astăzi, cu garanţia că ele nu-ţi afectează silueta. Dimpotrivă, o modelează frumos!


1. Poţi mânca şi după 6 seara

Regula spune să nu mănânci după 6 seara. Află că nu ne îngrăşăm în mod magic doar după apusul soarelui. Caloriile cumulate timp de câteva zile duc la îngrăşare, nu o gustărică după o anumită oră.

Nutriţioniştii susţin că această regulă te îngraşă de fapt, pentru că te forţează să stai o noapte întreagă flămândă. "Atunci când nu-i dai organismului energie, deşi are nevoie de ea, îţi încetineşti metabolismul şi nu mai arzi calorii la fel de eficient, explică Christine Mastrangelo, fondatorul New England Nutrition Associates.


2. Poţi consuma şi carne roşie

Multe femei renunţă să consume carne roşie, ca să se ferească de consumul ridicat de calorii. Află însă că acest tip de carne e bogat în proteine. "Proteinele se digeră mai greu şi întârzie apariţia senzaţiei de foame", spune Jonny Bowden, doctor şi expert în slăbit. Aşa că mănânci mai rar şi ai energie!


3. Nu trebuie să mănânci la ore fixe

Sigur ai auzit  şi tu că orice dietă e bine să conţină mese la ore fixe. Specialiştii vin să contrazică şi această regulă. "Mănâncă atunci când ţi-e foame, nu când a venit ora mesei. Dacă te forţezi să mănânci la o anumită oră, îţi dai dieta peste cap", te atenţionează Elizabeth Somer, doctor şi autoare a "10 Habits That Mess Up a Woman's Diet".


4. Mănâncă sănătos... şi consistent

Unele femei ţin diete atât de drastice încât se păcălesc că au luat masa de prânz înfulecând o salată. Nimic mai fals. Corpul tău ştie că nu şi-a luat porţia necesară de proteine, iar senzaţia de foame nu se va lăsa mult timp aşteptată.

slabire rapida si sanatoasa

5. Poţi consuma pâine şi paste, dar cu măsură

Femeile care sunt la dietă se feresc de pâine şi paste la gândul că acestea îngraşă foarte tare.
Experţii te asigură însă că aceste alimente pot fi consumate fără griji în cantităţi moderate. Pâinea reprezintă o sursă importantă de nutrienţi, aşa că nu trebuie să lipsească din dieta ta.


6. Renunţă la număratul caloriilor

De ce? Pentru că nu au aceeaşi valoare. Contează enorm din ce alimente provin ele. De exemplu, "vei primi mai mulţi nutrienţi dintr-o sută de calorii provenite din mere, decât din pâine albă", spune nutriţionistul Samantha Heller. Să numeri pur şi simplu caloriile pe care le consumi, fără să ţii seama de nutrienţi, este periculos pentru organismul tău.


7. Alege mâncarea de tip fast food în locul unui baton cu proteine

De ce? Pentru că vei consuma fibre, proteine şi nutrienţi. După masa copioasă luată în oraş, nu vei mai face ravagii în frigider imediat ce ajungi acasă. De fapt, s-ar putea să nu ţi se mai facă foame până a doua zi. Desigur, poţi evita maioneza şi sosurile, dar carnea preparată la grătar cu salată îţi este chiar indicată, precizează Kara Mohr, docotor nutriţionist.


8. Nu mai consuma porţii mici

Potrivit unui studiu, femeile la dietă mănâncă cu mai multă poftă atunci când au în faţă o porţie mică de mâncare. Este un instinct psihologic normal. Mai bine îţi pui o porţie normală şi laşi în farfurie, decât să mănânci cu poftă şi să ai senzaţia că nu ţi-a ajuns.


9. Nu te mai feri de grăsimi

Avem implementată în minte ideea că grăsimile se depun, dar află că ai nevoie de o cantitate mică de grăsimi în organism. Grăsimile îţi protejează organele, îţi stimulează producţia de hormoni şi îţi ajută corpul să asimileze vitamine. O dietă fără grăsimi îţi pune în pericol sănătatea!


10. Nu te mai abţine de la ciocolată

Cercetătorii Universităţii din Toronto au demonstrat că femeile care se abţin de la ciocolată timp de o săptămână au mai multe pofte şi consumă mai multe dulciuri, decât cele care se delectează cu câteva bucăţele când simt nevoia, arată fitnessmagazine.com. Este însă indicat să nu ţii ciocolată în casă. În acest fel, dacă ţi se face poftă de ceva dulce, va trebui să mergi până la cel mai apropiat magazin. În cazil în care îţi înfrângi comoditatea, vei face nişte mişcare, ce merită răsplătită, nu?

Sursa: eva.ro 

Foto: eva.ro

De ce e important să bei zilnic opt pahare cu apă? Cum te ajută?





Apa este esenţială pentru toate funcţiile organismului. Descoperă care sunt cele mai importante motive care ar trebui să te determine să măreşti consumul zilnic de apă!

Pentru ca organismul tău să fie hidratat şi să funcţioneze la capacitate maximă este bine să bei zilnic între 6-8 pahare cu apă plată. Potrivit unui expert în domeniul nutriţiei, Andreas Moritz, obiceiul de a bea 6-8 pahare cu apă pe zi te poate scuti de foarte multe probleme.


Beneficiile consumului de apă



1. Ficatul are nevoie de apă pentru a produce bilă

Pentru a produce zilnic o cantitate normală de bilă, ficatul are nevoie de multă apă. Astfel, acest lucru te va ajuta să ai o digestie bună.


2. Un consum optim de apă previne retenţia de lichide

Atunci când organismul nu este suficient de bine hidratat are tendinţa de a reţine apa în spaţiile extracelulare, lucru care favorizează de exemplu umflarea picioarelor şi a mâinilor.


3. Favorizează eliminarea toxinelor

Apa are un rol purificator, ajutând rinichii să elimine deşeurile toxice.


4. Hidratează celulele şi ţesutul conjuctiv

Astfel, aspectul pielii va fi unul mai sănătos şi îşi păstrează elasticitatea. Celulita şi vergeturile nu mai sunt la fel de vizibile, deoarece apa hidratează toate ţesuturile, inclusiv muşchii cărora le întreţine tonusul şi pielea, căreia îi asigură elasticitatea.


5. Previne constipaţia

Consumul zilnic de apă plată ajută la eliminarea eficientă a materiilor fecale, astfel că nu vei mai avea probleme cu constipaţia.

capsule green coffee


Când este cel mai bine să bei apă pe parcursul zilei?

Cel mai bun moment pentru a consuma apă este dimineaţa, imediat după ce te-ai trezit. Specialistul recomandă să bei un pahar cu apă călduţă de îndată ce te-ai ridicat din pat, deoarece acest lucru va ajuta rinichii să dilueze urina adunată pe parcursul zilei. Deoarece urina este mai concentrată dimineaţa există posibilitatea ca reziduuri din ea să rămână pe loc şi să se depună în rinichi şi vezica urinară.

Apoi este recomandat să mai bei încă un pahar cu apă călduţă în care să storci puţină zeamă de lămâie şi să pui puţină miere naturală. Lămâia va îndepărta excesul de mucus care se formează şi curăţă sistemul digestiv.

Un alt moment bun pentru a consuma apa la temperatura camerei (niciodată rece) este cu o jumătate de oră înainte de masă sau la 2 ore şi jumătate după masă. Acestea sunt momentele în care organismul transmite semnale că ar avea nevoie de hidratare, după cum specifică specialistul. Tocmai acest obicei de a bea apă atunci când trebuie asigură faptul că sângele, bila şi limfa au o consistenţă fluidă pentru a îndeplini funcţiile în corp.

Reţine că foamea şi setea pot să fie foarte uşor confundate. Astfel că este recomandat ca atunci când resimţi senzaţia de foame să bei un pahar cu apă la temperatura camerei, deoarece poate să fie doar semnalul transmis de corp că a rămas fără apă.


Sursa: eva.ro

Foto: eva.ro

10 nov. 2013

Unul dintre cele mai NUTRITIVE alimente de pe pământ




"All  in one". Este folosit ca supliment nutriţional, în alimentaţie, în medicină şi la producerea uleiului esenţial, cu efecte miraculoase asupra pielii şi părului.

Seminţele de cânepă pot fi consumate în moduri variate precum: salate de legume şi fructe, muesli,  produse de panificaţie, reţete de paste şi orez, lapte de cânepă şi pot fi încadrate din punct de vedere biologic în categoria nucilor sau seminţelor oleaginoase.

Având un gust similar cu seminţele de pin şi de floarea soarelui, seminţele de cânepă pot fi folosite în orice reţetă. În ceea ce priveşte conţinutul nutritiv, sămânţa de cânepă decorticată conţine în principiu 30% proteine, 42% grăsime şi 15% carbohidrati. Pentru diabetici, indicele glicemic al seminţelor de cânepă decorticate este considerat mic datorită conţinutului scăzut de carbohidraţi. Seminţele sunt de asemenea pline de nutrienţi care moderează nivelul de zahăr din sânge.

De asemenea, seminţele de cânepă decorticate conţin 30% proteine, din care 65% este proteină uşor de digerat, numită şi edestină. Aceasta joacă un rol important pentru organism deoarece este uşor de digerat şi stimulează producerea de anticorpi care întăresc sistemul imunitar şi ne feresc de efectele nocive ale radicalilor liberi.

Proteina din cânepă conţine toţi cei 21 de aminoacizi cunoscuţi, inclusiv cei 8 aminoacizi esenţiali pe care organismul uman adult nu îi poate produce (leucina, lizina, metionina, fenilalanina, triptofanul, valina şi treonina).


cum sa slabesti rapid


Nu mai puţin important este conţinutul crescut de acizi graşi Omega 3 şi Omega 6 din compoziţia seminţelor de cânepă. Aceste substanţe sunt extrem de benefice pentru sănătatea inimii, ajută la dezvoltarea creierului la copii, reduce inflamaţiile din corp şi ameliorează durerile articulare, scade nivelul de colesterol, reglează tensiunea arterială şi scade riscul de dezvoltare a numeroase boli asociate.
Pentru că organismul nostru nu poate produce singur aceşti doi acizi graşi, este foarte important să ne procurăm aceste substanţe din alimentaţie, iar astfel de alimente bogate în Omega 3 şi Omega 6 sunt: uleiul de in, cânepă, rapiţă, nuci, chia, somon, macrou, sardine, seminţe de cânepă – Omega 3, şi ulei de cânepă, rapiţă, nuci, floarea soarelui, susan – Omega 6.

Deşi nu există nici o doză zilnică recomandată (DZR) de acizi graşi esenţiali, mulţi experţi recomandă un minim de 3% de calorii din acizi graşi omega-6 şi 1% din omega-3. Femeile însărcinate şi cele care alăptează ar trebui să dubleze aceste doze. O lingură de ulei de cânepă sau 2 linguri de seminţe de cânepă decorticate conţin aproximativ 6.6 grame de omega-6 şi 2.2 grame de omega-3 – exact doza necesară pentru o dietă de 2000 de calorii.

6 lucruri pe care nu le stiai despre oua





Ouale sunt o sursa delicioasa de vitamine din complexul B, nutrienti si proteine. Desi sunt numeroase controverse in jurul oului, nutritionistii spun ca dietele care contin ou sunt sanatoase. Mai mult, un studiu a urmarit efectele asupra organismului ale unui mic dejun cu ou, ale unui mic dejun cu cereale si a lipsei micului dejun. S-a constatat astfel ca micul dejun care continea ou ajuta la reducerea poftei de dulce sau de alimente grase peste zi.

Iata 6 lucruri pe care nu le stiai despre oua, reiesite din studii realizate in diverse colturi ale lumii.


1. Galbenusul de ou ajuta la dezvoltarea creierului

Vitaminele din complexul B continute de galbenusul de ou sunt asociate cu o functionare neurologica mai buna si cu reducerea inflamatiilor. De asemenea, potrivit dr. Drew Ramsey, medic psihiatru, daca femeia insarcinata consuma oua, colina – substanta continuta de galbenus – ajuta la dezvoltarea creierului bebelusului. In plus, sustine Ramsey, galbenusul ajuta la eliberarea in organism a unor neurotransmitatori precum serotonina, dopamina si norepinefrina.


2. Ouale sunt proteinele “perfecte”

Cand vine vorba despre proteine, ouale sunt “mina de aur”. Proteinele din ou sunt foarte usor absorbite de organism, si ajuta la construirea muschilor, sunt de parere dr. Cynthia Sass si Jeff Volek.


3. Gaina batrana…

Cand vine vorba despre calitatea oului, varsta gainii este foarte importanta. Astfel, cercetatorii au descoperit ca ouale de la gainile mai mici de 28 de saptamani si mai batrane de 97 de saptamani nu mai au aceleasi calitati nutritive precum ouale de la gaini de varsta medie.


cum sa ai dintii albi


4. Ce ne “spune” culoarea galbenusului?

Chiar daca nu dati importanta acestui aspect, specialistii spun ca galbenusul transmite diferite informatii, prin culoarea lui. Potrivit acestora, culoarea galbenusului nu releva cat de sanatos este oul, ci cat de sanatoase sunt gainile. Cele crescute cu iarba si cereale dau oua cu galbenusuri de o culoare intensa, intrucat alimentatia gainii contine carotenoide.


5. Albus tulbure vs. albus limpede

Daca credeti ca un albus limpede este mai sanatos, va inselati. De fapt, oul proaspat are albusul laptos, opac, iar pe masura ce se invecheste, acesta devine mai lichid si mai limpede.


6. Ou alb sau ou rosiatic?

Culoarea cojii nu are nicio importanta in ceea ce priveste calitatea oului. Are legatura doar cu rasa de gaini care l-a facut.

6 alimente sanatoase pe care NU le mancam




Nutritionistii ne indeamna intotdeauna sa mancam cele mai sanatoase alimente. Iar legumele si fructele se afla mereu in fruntea clasamentului atunci cand vine vorba despre un stil de viata echilibrat. Cu toate acestea, exista unele alimente care, desi sunt foarte bogate in vitamine, sunt ocolite cu gratie de consumatori. Specialistii de la webMD.com au alcatuit un top al celor mai sanatoase 6 alimente pe care oamenii nu le includ in meniul de zi cu zi.


1-2. Fasolea si lintea. 

Avand in vedere continutul bogat de proteine, fibre, fier, magneziu, potasiu si zinc, fasolea si lintea sunt “superstarurile” legumelor. Cu toate acestea, multa lume le sare din lista de cumparaturi. Iar cand, totusi, le achizitioneaza, sunt preferate conservele. Nutritionistii avertizeaza insa ca, desi sunt mai convenabile pentru buzunar, alimentele isi pierd, prin conservare, pana  40 la suta din proprietati.


3. Pepenele. 

Pentru unii poate fi fructul preferat al verii, insa sunt destui care, din cauza continului sau ridicat de zahar, il ocolesc. Si rau fac. Specialistii in nutritie il recomanda tocmai pentru sucul dulce, dar scazut in calorii, bogat in vitaminele A, C si potasiu.


4. Cartofii dulci. 

La fel ca si pepenele, cartofii dulci sunt omisi tocmai pentru ca sunt dulci. Insa nimeni nu se gandeste la celelalte proprietati cum ar fi continutul bogat de beta caroten, vitamina C, fibre si potasiu care fac din cartofii dulci una dintre cele mai bune si sanatoase legume.


detoxifiere colon


5. Varza rosie. 

O sursa minunata de fibre, vitaminele A, D si K, minerale si numai 22 de calorii intr-o ceasca de suc. Mai mult decat atat, varza rosie contine antioxidanti ce sporesc enzimele care lupta impotriva celulelor canceroase. Se poate transforma in orice: suc, salata, supa si alte mancaruri delicioase, dar mai ales sanatoase.


6. Rosiile in bulion. 

Multa lume considera rosiile proaspete foarte sanatoase. E adevarat, insa daca le fierbi, tomatele elibereaza licopen, un antioxidant care ajuta la intarirea sistemului imunitar. Potrivit unui studiu publicat in 2009 in Journal of Clinical Oncology, consumul de rosii poate preveni cancerul la prostate, dar licopenul este benefic si in cazul altor forme de cancer. Fierbeti rosiile si stocati-le in camara. Le puteti folosi la pizza, sos pentru spaghete, ciorbe, supe si alte feluri de mancare.


De ce nu există un medicament care să vindece RĂCEALA




„Răceala” - numele obişnuit al guturaiului, o viroză determinată cel mai adesea de infecţia cu rinovirusuri – se vindecă prin eforturile proprii ale sistemului imunitar al organismului, iar ceea ce tratăm în mod obişnuit sunt doar simptomele ei neplăcute, nu cauza. 

În cadrul studiilor, oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Wisconsin – Madison au construit un model tridimensional al rinovirusului C, mai exact al capsidei (învelişul proteic) al acestui virus care, până în 2006, era necunoscut cercetătorilor.

Rinovirusul C ar fi implicat, se crede, în cca. jumătate dintre cazurile de răceli la copii şi reprezintă un factor care poate complica grav anumite afecţiuni respiratorii precum astmul.

Împreună cu rinovirusurile A şo B, acest nou virus, recent descoperit, este implicat în apariţia a milioane de cazuri de îmbolnăviri în fiecare an, al căror cost este estimat, doar pentru SUA, la 40 de miliarde de dolari anual.

Spre deosebire de rinovirusurile A şi B, uşor de crescut şi de studiat în laborator, rinoviorusul C este dificil de cultivat şi a trecut  neobservat până în anul 2006, când metode mai avansate de secveneţeire a genomului şi alte tehnici de cercetare genetică au dezvăluit faptul că virusul infecta de multă vreme celulele umane, alături de virusurile A şi B, mai uşor de observat.


cafea verde pastile


Studiile au arătat că învelişul proteic al rinovirusului C este diferit de cel al altor tulpini de virusuri ale răcelii, ceea ce explică majoritatea eşecurilor înregistrate în încercările de găsi un medicament eficace împotriva răcelii. Medicamentele antivirale acţionează ataşându-se de învelişul particulei virale şi modificând anumite caracterstici ale suprafeţei acestuia, iar pentru a fi eficiente, trebuie să se potrivească perfect unor particularităţi ale suprafeţei învelişului. De aceea, substanţe care erau eficiente împotriva rinovirusurilor A şi B (fixându-se pe învelişurile proteice ale acestora, a căror structură era cunoscută) erau complet ineficace împotriva rinovirusului C, prezent şi el în celule, dar a cărui capsidă, cu structură diferită, nu putea fi atacată de medicamentele respective.

Modelul computerizat al virusului C a fost construit pe baza secvenţei genetice a 500 de genoame de rinovirus C, cu ajutorul unor cunoştinţe avansate de bioinformatică, care au permis obţinerea coordonatelor tridimensionale ale capsidei virale şi realizarea unui model de înaltă rezoluţie.

Odată obţinut acest model, devine posibilă obţinerea unui medicament specific împotriva rinovirusului C şi, astfel, a unor medicamente care să combine mai multe substanţe anti-virale care să aibă efect asupra tuturor tipurilor de virus ce provoacă guturaiul.

Te simţi mereu OBOSIT? Iată un posibil motiv




Te simţi slăbit/ă şi eşti mai tot timpul obosit/ă? Ar putea fi vorba despre lipsa din organism a unui mineral. Iată unde îl găseşti.

Fierul este un mineral care transportă oxigenul din plămâni în tot corpul şi de aceea te simţi aşa. Pentru a combate deficitul de fier, apelează la alimente bogate în acest mineral şi, dacă este nevoie, optează pentru suplimente. Îi poţi spori absorţia cu ajutorul vitaminei C.

Doza zilnică recomandată este de 8.7mg pentru bărbaţi şi 14.8mg pentru femei. Ai grijă că o cantitate prea mare de fier poate avea ca efecte: constipaţie, stări de ameţeală, vomă, dureri de stomac.

În ce alimente găseşti fier? Printre sursele de natură animală se numără carnea de vită, organele (ficat, inimă, rinichi) peştele (ton, sardine, macrou) şi puiul, iar corpul nostru absoarbe cu uşurinţă acest tip.

Surse vegetale: spanac, cartofi dulci, fasole, seminţe de dovleac, seminţele de soia, lintea şi diferite tipuri de varză.


slabire rapida si sanatoasa

Fructe: căpşuni, pepene galben, struguri , smochine, prune, suc de prune, fructele uscate (prune, struguri, caise, piersici, struguri).

Fructe de mare: scoici, creveţi, stridii.

Cereale: tărâţe, paste, produse din grâu, ovăz, porumb, secară.

Sursa: provincianews.ro 
 
Foto: pediatrucluj.ro

Cei mai buni 5 antioxidanti pentru sanatatea intregii familii




Inca de la cele mai fragede varste, copiii trebuie invatati sa consume alimente naturale, care contin vitamine. Antioxidantii din acestea le vor veni de hac radicalilor liberi care fac atat de rau organismului, slabind sistemul imunitar si invitand, practic, microbii, virusii, bolile sa se instaleze in corp. Asa ca, inainte de a le da copiilor o bomboana, ganditi-va daca nu ar fi mai bine sa-i dati o piersica, un kiwi sau fructe de padure.

Iata care sunt cei mai buni antioxidanti de care corpul are nevoie, in ce alimente ii gasim, conform specialistilor thenibble.com. Evident ca ei sunt la fel de benefici si pentru parinti, nu doar pentru copii, insa copiii vor consuma cu atat mai mult alimentele pe care le vad in hrana zilnica a parintilor lor.


1. Beta-carotenul are un rol deosebit in prevenirea cancerului, prin anihilarea radicalilor liberi si „dizolvarea” substantelor canceroase provenite din mediul extern. De asemenea joaca un rol important in combaterea aterosclerozei, deoarece impiedica oxidarea lipoproteinelor de mica densitate (colesterolul LDL) reducand riscul aparitiei acestei boli si in consecinta al producerii infarctului miocardic. De asemenea, beta carotenul are efect antiimbatranire, protejeaza pielea împotriva radiatiilor ultraviolete si ajuta la prevenirea numeroaselor boli cauzate de inaintarea in varsta.

Il puteti gasi in: morcovi, cartofi dulci, spanac, dovlecei, caise, piersici, nectarine, mango, papaya.


2. Vitamina C este binecunoscuta pentru efectele sale: mareste rezistenta vaselor sangvine, intervine in buna functionare a tesuturilor si a diferitelor organe, are rol de reglare a glicemiei si colesterolului, de distrugere a toxinelor acumulate in organism, are actiune antialergica, are rol de laxative natural, mareste gradul de absorbtie a fierului organic.

Le puteti administra copiilor vitamina C prin consumarea de broccoli, ardei, kiwi, fructe de padure, rosii si citrice.


3. Vitamina E este unul dintre cei mai puternici antioxidanti care ajuta la dezvoltarea armonioasa a creierului. Vitamina E are efect diuretic si hipotensiv, intareste si protejeaza inima, limiteaza producerea de colesterol, amelioreaza ritmul de dezvoltare a organelor genitale la pubertate, intervine in caz de tulburari de crestere la copii.

Il puteti gasi in stare naturala in seminte si uleiurile acestora presate la rece, in germenii de grau, nuci, fasole si peste.


tratament pt riduri


4. Acidul lipoic este un antioxidant care ajuta la regenerarea vitaminelor C si E dup ace au fost folosite la neutralizarea radicalilor liber. De asemenea, are un rol important in transformarea glucozei in energie, previne hiperglicemia cronica si complicatiile asociate cum ar fi neuropatia.

Pentru a-i oferi copilului acid lipoic trebuie sa-i includeti in alimentatie carne rosie, cartofi, morcovi, sfecla rosie, spanac, drojdia de bere  si organe de animale.


5. Coenzima Q10 este o substanta prezenta in toate celulele organismului si este indispensabila desfasurarii nornale a proceselor biologice si biochimice, datorita rolului major detinut in transportul energiei necesare celulelor.


Ca sa fiti siguri ca micutul vostru are un aport considerabil de coenzima Q10, introduceti-i in alimentatie sardine, macrou, organe, oua, uleiul de soia, arahide, nuci si seminte.


10 lucruri pe care nu le stiai despre cafea





Cafeaua ne face diminetile mai frumoase si datorita cofeinei ne pune mintea si rotitele in miscare. Stiai, insa, ca a fost descoperita din intamplare sau ca a fost interzisa in secolul XVI. Afla in continuare 10 lucruri interesante despre cea mai ceruta bautura la micul dejun.


1. Multi istorici spun ca boabele de cafea au fost descoperite din intamplare de o turma de capre. Pastorul etiopian care le insotea a observat ca animalele lui erau din ce in ce mai agitate dupa ce consumau aceste boabe.

2. Cafeaua este pe locul 2 in topul celor mai vandute bunuri de consum din lume, dupa carburanti.

3. Cafeaua poate ucide daca e consumata in cantitati mari. Ce-i drept, e greu sa ajungi la 100 de cesti pe zi, dar bautorii inraiti ar trebui sa fie atenti.

4. Boabele de cafea ar putea inlocui combustibilii fosili in viitor, spun cercetatorii. De altfel, sunt testate deja masini care functioneaza cu hidrogenul rezultat din arderile resturilor provenite de la recoltarea boabelor de cafea.

5. Kopi Luwak este cea mai scumpa cafea din lume. Se comercializeaza la un pret de peste 82 de euro. Boabele sale sunt recoltate din excrementele zibetelor, mamifere din familia veveritelor, un fel de pisici salbatice din insulele indoneziene Sumatra, Java, Bali si Sulawesi.

6. Africa de Sud, Brazilia si Colombia produc peste 40% din cafeaua vanduta la nivel mondial.


cafea verde pastile


7. Cafeaua instant a fost inventata de chimistul britanic, George C. Washington, in 1906. Produsul a fost lansat pe piata trei ani mai tarziu.

8. Cafeaua a fost interzisa in secolul XVI in Imperiului Otoman din cauza efectelor sale asupra sistemului nervos. Si Vaticanul a interzis-o la un moment dat pentru ca era considerata bautura musulmanilor.

9. Daca vrei sa profiti de toata cofeina din cafea alege boabe de cafea mai putin prajite. Cele prajite puternic contin mai putina cofeina.

10. Cei mai mare ceasca de cafea a avut 13.200 litri, masura 2.9m inaltime si 2.65m lungime si a fost umpluta cu cafea neagra. Ceasca a fost creata de o companie italiana producatoare de electrocasnice si a fost expusa la Londra, in 2012.

Si apropo de recoruri…cei mai multi oameni care au baut o cafea impreuna s-au strans in orasul Tunja din Columbia, in 2013. 13.800 persoane au fost in piata centrata si au baut o ceasca de cafea, in incercarea de a promova aceasta bautura intr-o tara in care, desi e producatoarea, este printre ultimele locuri in privinta consumului de cafea.


Sursa: foodstory.ro
 
Foto: foodstory.ro

7 nov. 2013

5 soluţii naturale care-ţi întăresc imunitatea şi te feresc de răceală




Există numeroase soluţii naturale care te ajută să ai un sistem imunitar puternic şi să previi răcelile în sezonul rece. Descoperă ce trucuri aplică Dr. Oz ca să-şi întărească imunitatea!

Alimente pe care le ai deja în bucătărie pot să-ţi protejeze sistemul imunitar şi să te ferească de răceli. Apelează cu încredere la următoarele soluţii recomandate de celebrul Dr. Oz:


1. Uleiul de oregano

Acest ulei are un efect purificator în interiorul intestinului, curăţându-l de toxine. Acest lucru favorizează o digestie eficientă, astfel că sistemul tău imunitar va beneficia de o protecţie ridicată.

Dr. Oz recomandă să iei uleiul de oregano în doze de câte 200 miligrame de trei ori pe zi.


2. Cruciferele

Asigurând detoxifierea ficatului, celulele sistemului imunitar vor avea terenul propice pentru a se păstra sănătoase. Astfel, sistemul imunitar va fi mai puternic, la fel şi protecţia împotriva răcelilor de sezon.

Dr. Oz îţi recomandă să consumi broccoli, conopidă, varză şi gulii pentru a asigura detoxifierea ficatului.


3. Avocado

Acest fruct curăţă glandele suprarenale şi îmbunătăţeşte funcţionarea sistemului imunitar.
De asemenea, asigură organismului grăsimi sănătoase şi antioxidanţi care împiedică apariţia dezechilibrelor hormonale.

Dr. Oz îţi recomandă să consumi un sfert de avocado în fiecare zi!


acai berry in romania


4. Pătrunjelul

Dr. Oz îţi recomandă să foloseşti frunzele proaspete de pătrunjel nu numai pentru a orna mâncărurile, ci să-l presari din abundenţă peste salate, ciorbe şi orice alte mâncăruri. Trebuie să ştii că pătrunjelul are un conţinut extrem de bogat în clorofilă şi vitamina C care întăresc imunitatea, are efect antiinflamator şi curăţă organismul de toxine.


5. Ghimbirul

Împiedică acumularea toxinelor în plămâni şi sinusuri, protejând corpul de infecţii respiratorii. De asemenea, curăţă sistemul limfatic care este cunoscut drept "sistemul de canalizare a organismului". 

Sursa: eva.ro

Foto: eva.ro

Ce spun visele despre starea ta de sănătate.




Coşmarurile frecvente apar din cauza medicamentelor pentru hipertensiune arterială, dar şi când ai bătăi neregulate ale inimii.

Visele pot să dezvăluie lucruri interesante despre starea ta de sănătate. Potrivit specialiştilor, visele pe care le avem în timpul nopţii pot să fie nişte semnale timpurii cu privire la apariţia vreunei afecţiuni. Astfel, ele pot să semnaleze o problemă, chiar cu câţiva ani înainte de a se declanşa, scrie publicaţia britanică DailyMail.

Interpretarea viselor determină multe polemici, însă toţi specialiştii sunt de acord că fiecare dintre noi avem între 4 şi 6 vise în timpul unei nopţi, dar ne amintim abia 2-3 dintre visele pe care le-am avut pe parcursul unei săptămâni. Iată ce pot să dezvăluie visele despre starea ta de sănătate:


1. Ai coşmaruri

Posibile cauze: medicamentele beta-blocante, probleme cu inima, migrene şi lipsa de somn

Medicamentele beta-blocante folosite de persoanele care au hipertensiune arterială sunt recunoscute pentru faptul că dau coşmaruri, explică medicul Jim Horne, un expert în somn de la Loughborough University.

De asemenea, persoanele care au probleme cu inima, acuzând bătăi neregulate sunt mai expuse riscului de a visa urât noaptea. Asta arată un studiu realizat pe un eşantion de 6000 de persoane apărut în publicaţia Netherlands Journal of Medicine.

O teorie susţine că migrenele cauzează schimbări la nivelul creierului, lucru care poate să explice apariţia coşmarurilor pe timpul nopţii. Numeroase persoane au constatat că migrenele apar după vise care implicau agresiune şi furie.


2. Visezi mai mult decât de obicei

Posibile cauze: senzaţia de cald sau frig pe timpul nopţii, hormonii, durere cronică, renunţarea la antidepresive

Visezi mai mult decât de obicei atunci când este o temperatură prea scăzută sau prea ridicată în cameră. Experţii sunt de părere că temperatura optimă pentru un somn odihnitor este de 18 grade Celsius. De asemenea, multe femei au remarcat că au mai multe vise atunci când sunt la menstruaţie, deoarece senzaţiile de disconfort pe care le resimt în acea perioadă le determină să se trezească mai des. Astfel îşi amintesc mai multe dintre visele din timpul nopţii.

Persoanele care renunţă la antidepresive vor constata faptul că visează mai mult, însă explicaţia este aceea că medicamentele administrate până atunci au redus frecvenţa viselor.


3. Visezi că eşti atacată

Posibile cauze: Alzheimer sau Parkinson.

Visele frecvente în care eşti atacată sau urmărită pot să prevestească o posibilă afecţiune neurologică, cum ar fi Alzheimer sau Parkinson, spune medicul Nicholas Oscroft, un expert în somn de la spitalul Papworth din Cambridge. Aceste vise pot să apară chiar cu 10 ani înainte de alte simptome specifice (pierderea memoriei), avertizează specialistul.


undefined


4. Ai vise care te trezesc brusc

Posibile cauze: ai mâncat mult şi gras la cină, obezitate, stres, depresie.

Mesele copioase luate la cină te pot trezi din somn, deoarece pot cauza reflux gastro-esofagian. Acesta poate să fie un motiv întemeiat care te trezeşte brusc în timpul unui vis. Acest lucru se întâmplă adesea la scurtă vreme după ce ai adormit.

Refluxul gastro-esofagian este frecvent întâlnit în cazul persoanelor care sunt supraponderale.

Depresia şi stresul sunt alte două motive care pot determina o trezire bruscă din somn, la scurtă vreme după ce ai adormit.


5. Ai vise erotice

Acestea sunt mai frecvente pe măsură ce îmbătrâneşti, astfel că specialiştii susţin că visele erotice apar mai des la persoanele trecute de 60 de ani. Acestea semnifică o creativitate crescută. "Mulţi dintre clienţii mei cu vârste cuprinse între 60-70 de ani au raportat existenţa acestor vise frecvente. Ele nu au legătură cu viaţa sexuală, ci seminifică o creativitate crescută. După pensionare, multe persoane îşi ocupă timpul cu multe alte hobby-uri care le dezvoltă creativitatea, lucru care poate să explice frecvenţa viselor erotice", explică psihologul Ian Wallace. 

Sursa: eva.ro

Foto: eva.ro

6 probleme ale tenului şi soluţiile naturale de rezolvare




Petele pigmentare, coşurile sau pielea lipsită de fermitate pot fi remediate cu ajutorul unor tratamente absolut naturale, pe care le prepari acasă. Descoperă ce trucuri poţi folosi pentru a arăta senzaţional.

Descoperă ce trucuri poţi folosi pentru a arăta senzaţional.


Pentru pete şi pistrui

Fructele sunt bogate în enzime care ajută la uniformizarea culorii pielii, iar acidul lactic acţionează ca un puternic factor hidratant, făcând pielea suplă şi catifelată.
Iată cum să prepari o mască ce te poate scăpa de pete:
Amestecă două linguri cu iaurt, o lingură cu fulgi de ovăz, o linguriţă cu lapte şi două linguri cu piure de papaya. Aplică pe piele şi lasă să acţioneze cel puţin cinci minute, apoi clăteşte-te.


Pentru ten obosit

Uleiul din sâmburi de struguri este un puternic antioxidant, iar mierea ajută la hidratarea intensă a pielii, reducând apariţia coşurilor şi inflamaţia care cauzează aspectul de ochi umflaţi. Iată cum să prepari o mască ideală pentru a şterge oboseala de pe chipul tău:
Amestecă 6 linguriţe cu ulei din sâmburi de struguri, 2 picături de ulei de trandafiri, o linguriţă cu miere încălzită, 5 linguriţe cu migdale măcinate. Aplică pe faţă şi lasă să acţioneze timp de 20 de minute, apoi clăteşte-te.   


Împotriva coşurilor

Dacă ai coşuri care par să nu mai dispară, combrul este soluţia naturală care te ajută să scapi de ele. Conţine substanţe antiseptice şi ajută la eliberarea porilor blocaţi care stau la baza apariţiei acneei. O infuzie concentrată de cimbru, cu care să te clăteşti pe faţă în fiecare dimineaţă şi seară te va ajuta să ţii acneea sub control. Păstrează lichidul la frigider.


undefined


Pentru piele uscată

Avocado conţine vitamine din grupul B şi acizi graşi care oferă o hidratare intensă pielii. Amestecă o jumătate de ceaşcă de iaurt, o jumătate de avocado bine copt (moale) şi o lingură cu miere. Aplică pe faţă, lasă să acţioneze 20 de minute, apoi clăteşte-te.


Pentru piele sensibilă şi iritată

Dacă pielea ta este sensibilă şi se înroşeşte rapid, ai nevoie de aloe vera, planta recunoscută pentru efectele sale calmante şi cicatrizante. Amestecă trei linguri cu suc de aloe vera şi două picături de ulei de trandafiri. Aplică pe faţă şi lasă să acţioneze pentru câteva minute.


Pentru puncte negre

Îndepărtează celulele moarte de la suprafaţa pielii cu un scrub pe bază de ingrediente naturale. Amestecă jumătate de ceaşcă de smântână, o jumătate de ceaşcă cu mălai şi un sfert de ceaşcă cu suc de grepfrut. Masează delicat pielea timp de două minute, apoi clăteşte-te.

Sursa: eva.ro
Foto: eva.ro

Coenzima Q10: ce este şi dacă te ajută cu adevărat




Reclamele la produse cosmetice pomenesc atât de des de coenzima Q10 încât cu siguranţă îţi este un termen foarte cunoscut. Proprietăţile sale antiîmbătrânire sunt foarte lăudate, dar sunt cu adevărat reale?

Află ce este coenzima Q10 şi dacă are într-adevăr efecte benefice asupra frumuseţii.


Ce este coenzima Q10?

Coenzima Q10 este o substanţă care se găseşte în mod natural în organism şi care ajută la transformarea nutrienţilor în energie. Se găseşte în aproape toate ceulele corpului nostru şi este un antioxidant foarte puternic.


Cum te ajută?

Antioxidanţii luptă împotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi, care pot distruge membranele celulare, alterează structura ADN-ului celular şi pot provoca moartea celulelor. Oamenii de ştiinţă sunt de părere că radicalii liberi au o contribuţie majoră la procesul de îmbătrânire, dar şi la apariţia unor probleme de sănătate precum bolile de inimă sau cancerul.

Antioxidanţii, precum coenzima Q10, pot neutraliza radicalii liberi şi pot reduce sau chiar preveni unele dintre efectele lor nocive. De asemenea, coenzima Q10 protejează celulele pielii de razele ultraviolete, prevenind fotoîmbătrânirea, apariţia prematură a ridurilor.


tratament riduri


Care este legătura dintre coenzima Q10 şi riduri?

Coenzima Q10 este produsă în mod natural în organism. La nivelul pielii atinge concentraţia maximă în jurul vârstei de 20-30 de ani, apoi scade constant odată cu înaintarea în vârstă. Nu este o coincidenţă faptul că după vârsta de 30 de ani începem să observăm apariţia ridurilor fine din jurul ochilor sau buzelor, odată cu scăderea nivelului natural de coenzima Q10 din piele.

În lipsa acestui antioxidant natural, radicalii liberi atacă celulele, le afectează capacitatea de regenerare, motiv pentru care pielea îmbătrâneşte mai uşor.

Scăderea concentraţiei de coenzima Q10 poate fi combătută şi prin intermediul alimentaţiei sau a suplimentelor. Alimentele bogate în coenzima Q10 sunt cele de origine animală, în special organele precum ficatul sau inima. De asemenea, se mai găseşte şi în legume şi verdeţuri, în special în avocado şi pătrunjel, dar în cantităţi mai mici. De asemenea, poţi apela şi la suplimentele cu coenzima Q10, dar este indicat să discuţi înainte cu un medic.


Cât este de eficientă în tratamente cosmetice?

Aplicată local, coenzima Q10 poate penetra straturile superioare de celule vii ale pielii, atenuând adâncimea ridurilor specifice fotoîmbătrânirii. De asemenea, are capacitatea de a stimula activitatea regeneratoare a celulelor epiteliale, care odată cu înaintarea în vârstă devin inactive, potrivit cercetătorilor de la Universitatea New South Wales din Sydney, Australia.

Sursa: eva.ro 

Foto: eva.ro

3 motive pentru care te doare capul. Cum te tratezi?




Durerile de cap sunt foarte nesuferite şi, chiar dacă încerci să le calmezi cu pastile, mai devreme sau mai târziu ele vor reapărea. Nu ar trebui să confunzi durerile de cap obişnuite cu migrenele. Acestea din urmă sunt dureri de cap puternice şi de lungă durată, însoţite de transpiraţii, stare de moleşeală şi senzaţii de greaţă.

Există două tipuri de migrene: cele comune şi cele clasice. Migrenele comune sunt cele mai răspândite. Ele apar brusc şi pot dura de la câteva ore, până la câteva zile. Migrenele clasice sunt precedate de o aură, adică de tulburări vizuale de tipul luminiţelor sau flashurilor. Aceste manifestări care preced migrenele durează între 10 minute şi o oră, după care fac loc durerii de cap.


De ce apar migrenele

Migrenele au la bază mai multe cauze, unele dintre ele nebănuite. Iată doar câteva dintre motivele pentru care te doare capul foarte tare.


1. Serotonina

Serotonina este un neurotransmiţător, un hormon al fericirii. În cantităţi rezonabile, serotonina este benefică, întrucât te ajută să ai o stare de bine, să fii mai energică, să-ţi scazi stresul şi să ai o stare generală mai bună.

Atunci când organismul produce o cantitate prea mare de serotonină, vasele de sânge din creier se îngustează, ceea ce duce la apariţia acelor tulburări vizuale. După această etapă, odată cu scaderea cantităţii de serotonină, vasele de sânge se dilată, ducând la apariţia inflamaţiei şi a migrenei.


2. Stresul şi tensiunea

Când eşti foarte stresată, este posibil să te confrunţi cu episoade de migrene. Nivelul ridicat de cortizol şi tensiunea acumulată în organism duc la apariţia durerilor de cap acute. Acestea pot fi agravate şi de anumite obiceiuri proaste pe care le ai, cum ar fi strânsul din dinţi sau poziţia incorectă pe scaun.


3. Anumite alimente pe care le consumi

Unele alimente pot duce la declanşarea migrenelor, chiar dacă pare greu de crezut. Dacă vrei să te fereşti de aceste dureri de cap acute, iată ce alimente ar trebui să consumi în cantităţi mai mici decât de obicei:

- supele concentrate la plic
- vinul roşu
- brânza cu mucegai
- oţetul balsamic
- laptele integral
- carnea procesată
- fructele uscate
- drojdia


pret acai berry


Cum tratezi migrenele

Înainte de a lua medicamente pentru tratarea migrenelor, este indicat să recurgi la alte remedii.

- aşază comprese reci pe frunte şi relaxează-te într-o cameră aerisită, în care este linişte
- masează în sens circular zona dureroasă cu degetul mare şi arătător timp de câteva minute
- evită lumina puternică şi mirosul de ţigară
- fă-ţi un amestec de scorţişoară, miere şi apă şi aplică-l pe frunte
- bea ceaiuri din plante cunoscute pentru efectul lor calmant: tei, muşeţel, soc, roiniţă sau mentă

Dacă aceste remedii nu se dovedesc a fi eficiente în cazul migrenelor de care suferi, poţi apela la tratamentele medicamentoase, însă doar după ce consulţi farmacistul sau medicul. În general, dacă te confrunţi frecvent cu migrene este bine să-ţi faci un set de analize şi să discuţi cu medicul tău despre această problemă, deoarece în anumite situaţii migrenele pot fi un simptom al unei afecţiuni mai grave. 

Sursa: eva.ro
Foto: eva.ro