Te-ai fi aşteptat ca ouăle sau cartofii să fie alimente de dietă?  Află ce alte mâncăruri te ajută să slăbeşti în timpul verii şi nu numai.
         Ouăle controlează foamea
 Dacă mănânci ouă în mod regulat poţi să consumi cu până la 300 de  calorii mai puţin pe zi. Asta înseamnă că într-o lună ai putea slăbi în  jur de trei kilograme fără să faci niciun alt efort. În cadrul unui  studiu, s-a descoperit că supraponderalii care îşi încep ziua cu ouă  fierte sau omletă slăbesc mai repede decât cei care servesc un croissant  sau un covrig la micul dejun, chiar dacă omleta are acelaşi număr de  calorii ca şi covrigul.
 Cum se explică asta? Ouăle conţin proteine care îţi dau energie şi ajută  la păstrarea unei glicemii constante. Nu-ţi face griji, ouăle nu o  să-ţi mărească nivelul colesterolului şi nici n-o să-ţi afecteze ficatul  dacă eşti o persoană sănătoasă.
 Varza murată, numai bună în dietă
 Cine ar fi crezut că varza murată este potrivită pentru dietă? În timpul  procesului de fermentaţie se produc bacterii bune, care îmbunătăţesc  digestia, îţi măresc imunitatea şi te ajută să slăbeşti mai repede. În  plus, conţine o mulţime de vitamine necesare celor care ţin cura de  slăbire şi este bogată în potasiu. Cum faci să consumi mai multă varză  murată? Fă-ţi câte o salată din ea sau pune-o ca garnitură lângă un  piept de pui.
 Când zici varză murată te gândeşti automat la sarmale. Ei bine,  sarmalele nu intră în categoria alimentelor dietetice, căci pot conţine  multe grăsimi saturate şi în plus, varza fiartă îşi cam pierde  calităţile.
 Cartofii sunt bogaţi în vitamine
 Au fost pe nedrept excluşi din diete, pe motiv că ar avea mulţi  carbohidraţi. E drept că nu sunt indicaţi dacă îi prăjeşti, dar îi poţi  pregăti la cuptor, la grătar, sub formă de supă sau piure, ceea ce îi  face excelenţi pentru cura de slăbire. Conţin fibre, proteine, potasiu  şi au puţine calorii. Prepară un cartof la cuptor cu legume şi ai  obţinut prânzul ideal pentru cura de slăbire.
 Quinoa conţine proteine
 Se găseşte mai greu, e adevărat, dar dacă ai norocul să dai peste o  pungă de quinoa la magazinele naturiste nu trebuie să pleci fără ea.  Este un substitut excelent pentru orez, grâu şi alte cereale, dar şi  pentru carne. Când ţii post sau dacă vrei să eviţi grăsimile, quinoa  este o sursă excelentă de proteine. Dar conţine şi fibre care te ajută  să te saturi mai repede şi îmbunătăţesc digestia.
 Fasolea boabe, înlocuitor pentru carne
 Unii nutriţionişti spun că fasolea este unul din cele mai sănătoase  alimente. Conţine proteine, deci poate înlocui cu succes carnea, dar  conţine şi fibre şi carbohidraţi, totul într-o combinaţie foarte  sănătoasă.
 Seminţele de in, bogate în grăsimi vegetale
 Bobiţele mici şi maronii cu aspect atât de modest nu trebuie să-ţi  lipsească dacă vrei să slăbeşti. Poţi să le consumi ca atare sau  măcinate. Pune două linguri de seminţe de in într-o salată, în iaurt sau  chiar în supă. Sunt unul din cele mai cunoscute leacuri împotriva  constipaţiei pentru că sunt bogate în fibre. Ceea ce mai puţini ştiu  este că seminţele de in sunt bogate şi în grăsimi nesaturate - de  altfel, uleiul de in este unul din cele mai sănătoase sortimente.
 Alimente de sezon pentru cura de slăbire
 De efectele ouălor, seminţelor de in sau ale boabelor de fasole te poţi  bucura tot timpul anului. Dar legumele şi fructele naturale, din  producţia locală, se mai găsesc doar câteva luni.
 Dieta cu pepene nu este singura care te poate ajuta să slăbeşti. Profită de vară şi pune pe masă:
 Dovlecei
 Îţi vine să crezi că dovleceii conţin doar 18 calorii la 100 de grame?  Poţi să-i consumi cruzi, înăbuşiţi, în omlete, în salate, dar şi sub  formă de supă sau mâncare, împreună cu alte legume. Conţin potasiu, acid  folic şi destul de multă apă. Sunt şi o sursă bună de fibre, deci şi  digestia va avea de câştigat. Ideal ar fi să-i pregăteşti în coajă  pentru a păstra cât mai mult din calităţile nutritive.
 Roşii
 Unele soiuri sunt bogate în apă, deci au puţine calorii, dar şi cele mai  „cărnoase” sunt bune în cura de slăbire pentru că roşiile, în general,  au puţine calorii şi multe vitamine. Mai ales sunt o sursă foarte bună  de vitamina C, dar şi de licopen, un antioxidant puternic. Sunt utile şi  dacă ai o dietă bogată în sare pentru că au un conţinut mare de potasiu  care contracareaza efectele sodiului. Sunt atât de bune în stare  naturală încât ar fi şi păcat să le mănâci gătite.
 Totuşi, sosul simplu de roşii, cu sau fără usturoi este unul din cele mai sănătoase şi mai dietetice.
 Există chiar şi o dietă pe baza de roşii, în care se înlocuiesc una sau mai multe mese pe zi cu o salată de roşii.
 Varză
 Cine n-a auzit de faimoasa supă de varză? Deşi unii specialişti nu sunt  de acord cu această teorie, se spune că varza este un aliment cu calorii  negative, în sensul că o anumită cantitate de varză conţine mai puţine  calorii decât cele necesare pentru a fi mestecată şi digerată. Astfel,  cu cât mănânci mai multă, cu atât slăbeşti mai mult. Partea bună este că  supa de varză poate fi şi gustoasă dacă o prepari cu multe legume şi  condimente.
 Pepene galben
 Profită de acest fruct atât cât îl mai găseşti la piaţă. Este  înlocuitorul ideal pentru un desert bogat în calorii şi te ajută să-ţi  reglezi digestia datorită conţinutului de fibre. E adevărat că are şi un  conţinut de zahăr, dar cu siguranţă este mai bun decât o prăjitură sau o  ciocolată.
 Caise
 Şi fructele „modeste”, precum caisele sunt foarte utile în cura de  slăbire. Conţin vitamina C, betacaroten şi multe fibre. Unde mai pui că  sunt şi gustoase, nu numai sănătoase. Din păcate, sunt nişte fructe cam  „sensibile”, care se strică uşor dacă nu sunt păstrate în condiţii  potrivite. Cumpără numai atât cât consumi şi spală-le cu grijă. Poţi să  prepari şi un compot delicios pentru la iarnă, deşi conţinutul de  nutrienţi nu mai e acelaşi în fructul pregătit termic.
Sursa: sanatos.gustos.ro

 
 
 Postări
Postări
 
 
 
 
 
 
 
1 comentarii:
Multumesc mult pentru ca ne-ati prezentat efectele acestor fructe!
Trimiteți un comentariu