1 mar. 2012

Dieta de detoxifiere în 48 de ore

Obiceiul de a curăţa organismul de toxine, numit şi detoxifiere, se practica frecvent în vremurile străvechi. Află soluţiile şi reţetele propuse de dr. Mehmet Oz pentru a-ţi revigora organismul!

Nu orice dietă de detoxifiere este una de succes. De exemplu, celebrul medic Dr. Oz avertizează cu privire la multe dintre aceste diete care au la bază înfometarea sau un consum extrem de mic de calorii. El susţine că aceste diete nu numai că nu te vor ajuta să obţii rezultatele scontate, dar te pot şi îmbolnăvi dacă sunt urmate pe o perioadă mai lungă, încetinind astfel foarte mult metabolismul. Printre reacţiile adverse pe care le declanşează o dietă extremă de detoxifiere se numără: deshidratarea, oboseala, ameţelile, greaţa şi probleme la nivelul colonului.

Aşadar, fereşte-te de dietele extreme de detoxifiere şi află de la specialist cum se urmează acest tip de regim care curăţă organismul de toxine! În primul rând trebuie să reţii că organismul deţine resurse pentru a realiza acest lucru în mod natural, iar dacă menţii sănătatea ficatului, a colonului şi a rinichilor nu vei întâmpina probleme majore, deoarece aceste trei organe sunt recunoscute pentru acţiunea lor de a ajuta la eliminarea toxinelor, susţine specialistul în emisiunea sa "The Dr. Oz Show". De aceea, dieta de detoxifiere de 48 de ore va consta în alegerea unor alimente care acţionează blând asupra acestor organe.
Lista de cumpărături


Dr. Oz a făcut o listă cu cumpărăturile de care ai nevoie pentru aceste două zile de detoxifiere, urmate apoi de o listă cu reţetele pe care trebuie să le prepari. Notează pe o foaie ingredientele de care ai nevoie pentru detox:

* 100 grame de quinoa;
* nucşoară;
* 1 rădăcină medie de ghimbir;
* ulei de in presat la rece;
* 1 pungă de prune uscate;
* 500 mililitri lapte de orez/migdale/cânepă;
* ananas proaspăt;
* 3 castraveţi;
* 1 legătură de spanac sau alte legume cu frunze verzi;
* 3 lămâi;
* 1 mână frunze proaspete de mentă;
* seminţe de in sau chia;
* 1 pungă afine congelate;
* 1 banană;
* 2 cepe roşii;
* 3 beţe de ţelină;
* 1 bulb de fenicul;
* seminţe de chimen;
* sare de mare;
* piper măcinat;
* 1 cească ciuperci shiitake;
* 4 căţei de usturoi;
* 1 căpăţână de varză;
* boia;
* oregano proaspăt sau uscat;
* 8 fire de pătrunjel proaspăt;
* zeamă de varză acră;
* 3 mere;
* 1 legătură de ridichi;
* 500 grame de fasole verde;
* ulei de măsline extravirgin;
* suc de ananas neîndulcit;
* 470 mililitri suc de rodii;
* apă plată.

Reţete pentru două zile de detoxifiere


Mic dejun: Quinoa cu prune uscate

Ingrediente: 1/2 cană quinoa; 1 cană apă; puţină nucşoară; 1 linguriţă ghimbir răzuit; 1 linguriţă ulei de in; 1/3 cană prune uscate mărunţite; 1/4 cană lapte de orez.

Preparare: Spală bine quinoa şi pune-o la fiert cu puţină nucşoară, ghimbir şi o cană cu apă. Când începe să fiarbă, redu focul la mic şi lasă sub capac 10 minute. Apoi adaugă prunele uscate şi laptele de orez, acoperă cu capac şi mai lasă la foc mic încă 5 minute. Înainte de a consuma, adaugă uleiul de in.

Gustare 1: Băutura detoxifiantă
 
Ingrediente pentru 4 poţii pe care trebuie să le consumi pe parcursul unei zile: 1/2 cană ananas proaspăt; 2 castraveţi; 4 căni de spanac; zeama de la o jumătate de lămâie; puţin ghimbir răzuit; 1 legătură de frunze de mentă; apă dacă e nevoie.

Preparare: Toate ingredientele se mixează în blender.

O altă combinaţie de suc o poţi face din: 3/4 cană suc de ananas; 1 lămâie; 1 cană suc de rodii şi 3 căni apă.


Gustare 2: Legume crude

Ingrediente: ţelină; ridichi; castraveţi; fasole verde; ulei de măsline; zeamă de lămâie; sare; piper.

Preparare: Se taie legumele şi se amestecă cu dressingul din ulei de măsline, zeamă de lămâie, dare şi piper. Poţi să consumi câte porţii vrei din această gustare pe parcursul zilei.


Prânz: Smoothie de fructe

Ingrediente: 1/2 cană lapte de migdale sau cânepă neîndulcit; 1 lingură seminţe de in sau chia; 1/4 cană afine congelate: 1/4 banană; gheaţă dacă vrei.

Preparare: ingredientele se mixează în blender.


Cină: Supă de legume (5 porţii)

Ingrediente: 2 cepe roşii; 2 beţe de ţelină; 1 bulb de fenicul; 2 linguriţe seminţe de chimen; 2 linguriţe sare; piper; 1 cană ciuperci shiitake; 4 căţei de usturoi; 1 varză mică; 2 litri de apă; 2 linguriţe boia; 2 linguri oregano; pătrunjel proaspăt.

Preparare: Spală, curăţă şi mărunţeşte toate ingredientele, în afară de pătrunjelul tăiat mărunt. Când supa începe să fiarbă, redu focul la mic şi lasă sub capac încă o oră. Mai târziu poţi să bei o cană cu zeamă de varză acră.

Sursa: eva.ro


Foto: eva.ro

De ce te doare stomacul: 10 motive

Durerea abdominală este frecvent etichetată drept „durere de stomac”, deşi doar 10% dintre durerile din această zonă au drept cauză o boală gastrică. Află motivele pentru care te doare în zona abdominală!


Cele mai frecvente 10 cauze de durere abdominală:


1. Durerea cauzată de hiperaciditatea gastrică (esofagită, gastrită, ulcerul gastric sau dodenal)

Durerea este localizată în partea de sus a abdomenului, apare mai ales primăvara şi toamna, poate fi declanşată de stres, condimente, alcool, crudităti, dulciuri concentrate, mâncăruri tip „fast food”, alimente antiinflamatoare şi este calmată de lapte sau medicamente care scad aciditatea gastrică. Endoscopia digestivă superioară poate preciza diagnosticul corect.


2. Colonul iritabil

Durerea este localizată în tot abdomenul, poate să apară în condiţii de stres, este însoţită de zgomote intestinale, alternanţă diaree - constipaţie, balonare, flatulenţă. Colonoscopia este explorarea indicată în cazul prezenţei simptomelor menţionate.


3. Dischinezia biliară

Durerea este localizată în dreapta sub coaste, apare de obicei la persoane supraponderale, poate să apară după consum de grăsimi de origine animală (smântână, untură, şuncă), dar şi maioneză sau salată de vinete, poate să iradieze către umărul drept şi să fie însoţită de gust amar, greaţă, vărsături şi diaree. Ecografia abdominala poate fi utilă pentru diagnostic.


4. Litiază biliară

Durerea are aceeaşi localizare că în dischinezia biliara, de obicei este colicativa (apare şi dispare relativ brusc), poate fi declanşată de consum de grăsimi şi alcool, se poate însoţi de greaţă, vărsături, febră şi icter. Diagnosticul corect se pune dacă se face o ecografie abdominală.


5. Cancerul gastric

Durerea este localizată în capul pieptului, este prezentă cam tot timpul, se poate însoţi de lipsa poftei de mâncare, scădere în greutate şi anemie. Pentru a afla diagnosticul, este necesară endoscopia digestivă superioară cu biopsie.


6. Cancerul de colon

Durerea poate fi localizată oriunde în abdomen, se poate însoţi de diaree uneori cu sânge, zgomote intestinale, balonare, scădere în greutate şi anemie. Diagnosticul necesită efectuarea colonoscopiei cu biopsie.


7. Durerile de cauză ginecologică

Durerea este localizată în partea de jos a abdomenului în zona centrală sau în lateral, poate să fie însoţită de tulburări ale ciclului menstrual, scurgeri vaginale, uneori şi de anemie. Pentru diagnosticul corect, un examen ginecologic este indispensabil.


8. Boli ale pancreasului (pancreatită, cancerul de pancreas)

Localizarea durerii este în partea centrală a abdomenului deasupra ombilicului, durerea este puternică şi răspunde greu la tratamentul antialgic, apare de obicei la consumatorii de alcool, persoane obeze sau cu litiază biliară, se însoţeşte de diaree şi scădere importantă în greutate. Pentru diagnostic este necesară determinarea enzimelor pancreatice şi examenul computer tomografic.


9. Afecţiuni ale peretelui abdominal (eventraţii, hernii)

Durerea apare în zonă centrală a abdomenului sau jos în zonele laterale, poate să fie exacerbată de efortul fizic sau ridicarea de greutăţi, uneori poate fi violentă şi însoţită de vărsături, greaţă şi oprirea tranzitului intestinal (în cazul apariţiei ocluziei intestinale). De obicei, simpla examinare medicală poate preciza diagnosticul corect.


10. Boli ale ficatului

Durerea hepatică este destul de rar întâlnită, apare în cancer, boli cardiace, boli însoţite de icter (de obicei, hepatita cronică şi ciroza sunt nedureroase), durerea este localizată sub coaste în dreapta şi poate să fie însoţită de scădere în greutate, edeme ale membrelor inferioare. Pentru diagnosticul corect este necesară efectuarea de teste hepatice şi ecografie abdominală.

Sursa: eva.ro

Foto: eva.ro

5 remedii naturale pentru tuse. Alternative sănătoase la pastile

Gargara cu apă şi sare sau ceaiul cu multă lâmie şi miere de albine erau câteva dintre trucurile folosite de părinţi pentru a-şi trata copiii de răceală. Dr. Oz dezvăluie şi alte câteva remedii utile pentru răceală şi tuse!

1. Pentru tuse şi durere în gât: Miere de albine şi turmeric

Ia o linguriţă de miere de albine peste care ai presărat puţin turmeric atunci când tusea îţi dă bătăi de cap. Repetă acest tratament de 3-4 ori pe zi. Poţi să bei un pahar cu apă călduţă imediat după miere.


2. Pentru tuse: Uleiul de oregano

O infuzie cu ulei de oregano te va ajuta enorm de mult dacă ai o tuse persistentă. Dr Oz. recomandă să fierbi puţină apă, să pui 3-4 picături de ulei de oregano şi să faci inhalaţie cu un prosop pe cap.


3. Pentru tuse şi gât inflamat: Ceaiul de ghimbir

Pune câteva felii de ghimbir proaspăt în apă fiartă, lasă la infuzat 10 minute şi serveşte ceaiul cu înghiţituri mici. Ghimbirul îţi va calma tusea şi durerea în gât.


4. Pentru durere în gât: Ceaiul de salvie

Prepară ceaiul lăsând la infuzat salvia, după care adaugă puţină sare de mare şi fă câte o gargară de 3 ori pe zi.


5. Limonadă caldă pentru gât

Stoarce o lămâie într-un pahar cu apă călduţă şi amestecă puţină miere de albine. Consumă de 2-3 ori pe zi această băutură. Lămâia este o sursă foarte bună de vitamina C şi ajută organismul să se recupereze mai repede. 

Sursa: eva.ro

Foto: eva.ro