11 mai 2011

Ce este laptisorul de matca?

Laptisorul de matca este o substanta secretata de glandele hipofaringiene ale albinelor si este destinat hranirii larvelor tinere si a matcilor adulte. El este folosit la hranirea acestora imediat ce este secretat si nu este niciodata stocat, motiv pentru care nu este consumat din vechime, precum celelalte produse ale stupului.


Ce contine laptisorul de matca si la ce este benefic?
Un fapt mai putin cunsocut este ca laptisorul de matca este mai bogat in complexul de vitamine B - respectiv B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12 - decat drojdia de bere.
Acidul Pantotenic (vitamina B5), in organism se transforma in coenzima A care actioneaza benefic asupra sistemul nervos si a glandelor suprarenale, de unde si porecla de "vitamina antistress". De asemenea, participa la formarea si regenerarea pielii si mucoaselor, in metabolismul lipidic. Laptisorul de matca este cunoscut ca produsul natural cel mai bogat in vitamina B5.

 
10 HDA acid aceasta substanta este prezenta numai in laptisorul de matca si face din el un super aliment.
Aminoacizii sunt substante indispensabile in sinteza proteinelor, care sunt piatra de temelie a masei musculare.
Din acesti aminoacizi un numar de 8 au fost identificati ca fiind esentiali,intrucat nu pot fi sintetizati in organismul omului si trebuie asimilati zilnic din alimente.

In laptisorul de matca se gasesc 7 aminoacizi esentiali:
lizina, valina, leucina, izoleucina, metionina, fenilalanina, treonina.
Laptisorul de matca mai contine:
saruri minerale, oligoelemente, glucide, lipide.
Supliment nutritiv natural, stimulent biologic cu actiune energizanta, reface celula nervoasa (studii efectuate in Japonia in anul 2007), reduce colesterolul din sange, joaca un rol deosebit in metabolismul celular.
Rezistenta la efort, refacerea organismului dupa interventii chirurgicale si tratamente agresive, menopauza, in stari de oboseala, surmenaj, astenie, lipsa poftei de mancare, randament psihic scazut, anemii, anorexii.
Doza terapeutica in cazul afectiunilor grave: scleroza multipla, cancer, parkinson, afectiuni hepatice este stabilita numai de catre medici/doctori cu competente in Apifitoterapie.

 
Cum se obtine laptisorul de matca?
In aceasta sectiune va vom da cateva motive pentru a folosi laptisorul de matca pur, fata de cel liofilizat.
Primul si cel mai important este ca in laptisorul pur gasiti, cu siguranta, prezente toate proprietatile si substantele cu efect terapeutic care ii fac pe medicii Apifitoterapeuti sa-l foloseasca exclusiv in terapiile prescrise pacientilor mai ales in bolile grave (scleroza multipla, Parkinson, cancer).
Potrivit adeptilor liofilizarii, proprietatile laptisorului se pastreaza integral dupa aceasta operatiune, dar este evident ca acest procedeu reduce considerabil proprietatile terapeutice si duce la pierderea apei biologice a laptisorului in conditiile in care, studii recente au demonstrat importanta acesteia.
Un alt motiv ar fi pretul. Va oferim 10 gr laptisor pur la acelasi pret cu 3 gr laptisor liofilizat.
Folositi aceste motive in favoarea dumneavoastra!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu