7 oct. 2012

Cum să scapi de celulită prin masaj făcut acasă




Credeţi sau nu, terapia prin masaj poate spori rezultatele programului de slăbire. Tocmai de aceea, masajul a devenit un element cheie în lupta cu kilogramele în plus. Masajul ajută la eliberarea tensiunii, a toxinelor şi redefineşte silueta.

Pe măsură ce scade greutatea, corpul pierde din ţesutul gras, dar se întâmplă ca şi muşchii să se deshidrateze şi să îşi piardă din supleţe. Exerciţiile fizice şi dieta alimentară pot deveni mai eficiente dacă sunt însoţite de masaj, după cum explică medicul homeopat Cristina Bogdan:
"Există multe lucruri pozitive atribuite masajului, de la eliberarea toxinelor, până la pierderea în greutate. După o anumită vârstă metabolismul poate încetini. Acest lucru, uneori, duce la creşterea în greutate. Masajul stimulează ritmul metabolic şi astfel grăsimile sunt arse mai repede, iar hrana este transformată în energie în loc de grăsime. Aşadar, o combinaţie de alimente sănătoase, exerciţii fizice zilnice şi un masaj săptămânal reprezintă o reţetă excelentă pentru a pierde în greutate. Prin masaj se stimulează circulaţia sangvină, se tonifiază musculatura, iar stratul adipos este vizibil redus. Dintre toate tipurile de masaj, cel anticelulitic este cel mai indicat atunci când este vorba despre un strat mai gros de grăsime."

Elimină stratul de grăsime prin masajul anticelulitic !

Masajul anti-celulitic este una dintre cele mai bune variante de a ne modela corpul şi de a scăpa de “coaja de portocală". Acest tip de masaj se efectuează local, în zonele afectate de celulită. Cel mai frecvent celulita apare pe şolduri, picioare, fese şi abdomen. În timpul procedurilor sunt folosite geluri speciale, creme, uleiuri esenţiale, care au efecte benefice asupra pielii şi care sporesc procesul de slăbire.
"Cu ajutorul acestui masaj se stimulează elasticitatea pielii şi a ţesuturilor subcutanate şi se activează circulaţia sângelui. Masajul scade grosimea stratului adipos prin accentuarea lipolizei. Însă, trebuie să se aibă în vedere că masajul anti-celulitic nu este unul de relaxare, se acţionează insistent, uneori chiar dureros, asupra zonelor afectate de celulită", declară medicul homeopat Cristina Bogdan.

În caz că vrei să încerci masajul anticelulitic acasă:

1. Pentru masajul coapselor este indicată folosirea ambelor mâini, cu una se întinde pielea şi cu cealaltă se aplică crema sau gelul anticelulitic. Se execută mişcarea ascendent de la genunchi până la şold, apăsând uşor.

2. Pentru masajul feselor loţiunea anticelulitică se aplică prin mişcări ascendente şi prin împingerea pielii în sus. Mişcarea de frecare trebuie să fie una energică.

3. Masajul abdomenului presupune aplicarea loţiunii în sus, până spre coaste. Apoi, se execută cu toată palma mişcări circulare asupra abdomenului. Pentru efectuarea corectă a acestui masaj, pacientul trebuie să stea întins pe podea. În felul acesta se asigură o relaxare totală a muşchilor. De asemenea, masarea se va face de la dreapta spre stânga.

4. Foloseşte creme cu proprietăţi de ardere a grăsimilor! Pentru toate masajele anticelulitice este indicată folosirea unor geluri sau creme pe bază de piper, cafea, capsaicină, alge marine sau alte asemenea ingrediente recunoscute pentru efectul lor benefic în lupta cu celulita.

"Durata recomandată a unui astfel de masaj local este undeva între 10 şi 20 de minute. Şi este foarte important ca la finalul fiecărei şedinţe de masaj să nu uităm să ne hidratăm. Fiecare pacient ar trebui să bea cât de multă apă poate, cu înghiţituri mici pentru a se asigura că îşi hidratează din plin ţesuturile şi elimină toxinele", spune medicul homeopat Cristina Bogdan.
 

Sursa: eva.ro 

Foto: eva.ro

3 cauze ale balonării pe care trebuie să le iei în serios




Balonarea sau meteorismul abdominal este o problemă frecvent întâlnită care, pe lângă aspectul neplăcut de burtică, creează şi disconfort. Dacă aceasta persistă mai mult de 2 săptămâni poate să ascundă o afecţiune serioasă.

Dr. Oz a prezentat în cadrul emisiunii "The Dr. Oz Show" trei dintre cauzele balonării pe care trebuie neapărat să le iei în serios şi să faci investigaţii suplimentare. Iată care sunt acestea:

1. Diverticuloza

Diverticuloza este o afecţiune care poate apărea de-a lungul întregului tub digestiv şi care se caracterizează prin apariţia unor mici dilataţii de mărimea unui bob de fasole. După cum ne informează Prof.Univ.Dr. Radu Voiosu, medic primar gastroenterolog, această afecţiune apare mai ales în peretele colonului stâng deoarece aici materiile fecale devin consistente şi exercită o presiune asupra pereţilor colonului. Astfel, dilataţiile de la nivelul colonului sunt inflamate, dând naştere primei complicaţii a acestei afecţiuni şi anume diverticulita.

Prezintă-te la medic dacă ai constatat următoarele simptome: balonare persistentă, sânge în materiile fecale, constipaţie persistentă, crampe dureroase.


2. Dezvoltarea excesivă de bacterii în intestinul subţire

O altă cauză care poate conduce la o balonare persistentă este o dezvoltare excesivă a bacteriilor în intestinul subţire. Atunci când acestea rămân în intestinul subţire blochează absorbţia nutrienţilor, avertizează Dr. Oz. De asemenea, hrana rămâne nedigerată complet, iar aceste bacterii produc un surplus de gaze, conducând la balonare şi, în unele cazuri, diaree.

Printre cele mai frecvente simptome care anunţă o dezvoltare excesivă a bacteriilor în intestinul subţire se numără: balonarea (]n special imediat după masă) şi o stare persistentă de oboseală.


3. Cancerul ovarian

Cancerul ovarian este denumit şi ucigaşul silenţios, deoarece poate să afecteze femei de toate vârstele şi să nu manifeste simptome supărătoare de timpuriu. Medicii avertizează că riscul de apariţie creşte odată cu vârsta, 4 din 5 cazuri fiind diagnosticate la femeile care au peste 50 de ani. Boala este diagnostică de regulă în stadii avansate, de aceea rata de supravieţuire este foarte scazută, de doar 30%.

Balonarea persistentă poate să fie un semnal care anunţă cancerul ovarian, dar nu trebuie să te panichezi, ci doar să recurgi la un control medical anual. Pe lângă acest simptom, mai există şi altele la care trebuie să fii atentă, precum: distensia abdominală; urinările frecvente; durerile abdominale; sângerările post-menopauzale; pierderea poftei de mâncare şi scăderea bruscă în greutate, sângerările anale.

Printre cele mai bune alimente care sunt recunoscute pentru efectul protector împotriva cancerului ovarian se numără: Alimentele care te protejează de cancerul ovarian: andivele, ceapa, usturoiul, peştele, roşiile şi strugurii negri.

Sursa: eva.ro

Foto: dietik.ro

Dulciurile bio: Ce conţin şi de ce sunt mai sănătoase decât zahărul




Pe lângă alimentele bio, îşi fac loc pe piaţa noastră şi dulciurile cu ingrediente 100% naturale. Industria bio, eco, organică devine o nişă ce creşte de la un an la altul. Procedeul nu este tocmai simplu, dar rezultatul este unul spectaculos şi foarte sănătos.

Conform rezultatelor unui studiu realizat de Ideaplus Insight privind achiziţia de produse bio, 43,29% dintre respondenţi doresc să găsească o varietate mai mare de produse bio româneşti.

Dulciurile ecologice au intrat recent pe piaţă pentru a satisface pofta consumatorilor care doresc să evite produsele chimice sintetice. Practic, producătorii s-au întors la vechile reţete şi dau culoare produselor dulci cu sucuri din fructe sau legume.


De ce nu sunt bune dulciurile rafinate pentru copii?

Componenta de bază a dulciurilor găsite pe rafturile magazinelor este zahărul rafinat. Acest tip de zahăr nu face altceva decât să creeze dependenţă. În plus, pentru că nivelul de insulină este când mare, când mic, se generează senzaţia de foame, iar copiii au tendinţa de a mânca prea mult. De aici se ajunge foarte uşor la obezitate. Iar lucrurile nu se opresc aici. Pe fondul obezităţii, apar diverse probleme la pancreas, pot fi dezvoltate boli cardiovasculare, deficit de calciu şi diabet. În plus, este bine cunoscut faptul că zahărul contribuie la apariţia cariilor.

Excesul de glucide rafinate, grăsimi şi aditivi alimentari din produsele rafinate dau micuţului doar dependenţă şi nu îi oferă niciun fel de nutrienţi.

În schimb,  dulciurile bio sunt acele produse care au la bază zahăr nerafinat, uleiuri care nu sunt procesate şi care în general nu conţin niciun fel de aditivi alimentari, niciun fel de arome, substanţe chimice ori nocive pentru organism.


Ce conţine o ciocolată bio

O ciocolată făcută din ingrediente naturale poate conţine unt de cacao, pudră de cacao, lapte praf integral, zahăr de trestie brut, vanilie de bourbon, lecitină din floarea soarelui. După preferinţe, aceste produse pot avea şi stafide, alune, nuci sau arahide. Fiecare produs poate conţine urme din toate tipurile de nuci şi grâu, iar ingredientele sunt obţinute din culturi controlate organic.

Gama de dulciuri bio se află în plină expansiune, iar pe lângă ciocolată se mai găsesc şi acadele, batoane, bomboane sau caramele. Insă, este foarte important să nu confundăm produsele bio cu cele dietetice. Deci, dulciurile bio/organice nu conţin conservanţi, şi dacă conţin, aceştia sunt naturali. Pentru cele fără conservanţi este foarte important să ştim că ele nu rezistă o veşnicie. Tocmai de aceea, ar fi bine să le consumăm în maximum două zile.

Atunci când ai poftă de ceva dulce alege:

  • o ciocolată BIO cu lapte, nucă de cocos şi multă cacao, deoarece fructul palmierului de cocos conţine grăsimi care protejează ficatul. Tot ele sunt responsabile pentru întărirea sistemului imunitar, iar acizii omega 3 se absorb mai bine la nivelul ţesutului atunci când dieta este bogată în acizi saturaţi. Nuca de cocos protejează organismul împotriva acţiunii radicalilor liberi şi poate fi considerată şi unul dintre secretele tinereţii şi longevităţii.Valoarea energetică a unui produs de acest gen este de 554 kcal.

  • un baton bio cu miere şi susan, deoarece seminţele de susan conţin calciu, magneziu, fier, zinc, fosfor, vitamina B1 şi fibre. De asemenea, mai conţin cupru şi mangan, minerale esenţiale în menţinerea siluetei.

  • jeleuri BIO ursuleţi din fructe, fără gelatină. Produsele de acest gen conţin sirop de porumb, zahăr nerafinat din trestie de zahăr, agent de gelifiere (pectina), suc de fructe concentrat (ananas, mere, portocale, lămâie, zmeură, coacăze negre), acidifiant (acid citric, citrat de calciu) arome naturale, agent de colorare extras din fructe şi plante (curcumă, alge, şofran, coacăze negre), agenţi de separare (ulei de floarea soarelui, ceară de carnauba). 

Sursa: eva.ro 

Foto: forum.ladypopular.ro

Uleiul de argan, 5 beneficii aduse pielii tale




Uleiul de argan se produce numai în Maroc, din fructele unui copac numit Argania spinosa şi este unul dintre cele mai rare uleiuri din lume.
Localnicele îl folosesc de sute de ani în ritualul zilnic de îngrijire, datorită proprietăţilor sale antioxidante şi conţinutului bogat în vitamina E, acizi graşi (omega 3, omega 9 şi omega 6).În comparaţie cu uleiul de măslnine, conţine de 3 ori mai multă vitamina E.

Împotriva ridurilor

Uleiul de argan poate fi aplicat în stare naturală pe piele, fără să-l combini cu alte creme. Hidratează tenul şi oferă elasticitate. De asemenea, deţine capacitatea de a regenera pielea afectată de arsuri solare şi ajută în procesul de cicatrizare. Este bogat în steroli care îi conferă proprietăţi antioxidante, eficiente în reducerea ridurilor. Poate înlocui cu succes crema de zi sau de noapte şi redă strălucirea pielii. Are o textură uşoară şi intră foarte repede în piele. Datorită acizilor graşi esenţiali luptă împotriva uscării cutanate, previn îmbătrânirea cutanată şi pierderea elasticităţii prin puterea antioxidantă.

Previne vergeturile

Uleiul de argan este ideal şi în masarea pielii, deoarece înmoaie ţesuturile epidermei, hidratează şi protejează împotriva uscării acesteia. De asemenea, gravidele îşi pot face masaj cu acest ulei pentru a preveni vergeturile, iar proaspetele mămici îşi pot masa sânii pentru a le păstra supleţea şi pentru a preveni ca aceştia să se lase.

Hidratează părul

Aplicat pe păr, redă strălucirea şi naturaleţea acestuia, devenind şi mai uşor de coafat. Amestecă o lingură de ulei de argan cu un albuş de ou şi amestecă până se omogenizează bine. Aplică pe păr timp de 30 de minute, după care spală bine cu şampon, fără a mai aplica balsam după. Tratamentul se poate face o dată la două săptămâni pentru regenerare. De asemenea, uleiul de argan rehidratează şi restructurează aportul de nutrienţi ai scalpului. Uleiul poate fi folosit şi simplu pe părul uscat, înainte de spălare cu 30 de minute, pe toată lungimea părului.

Unghii fragile

Uleiul de argan este indicat şi pentru unghiile subţiri, casante şi moi. Ajută la fortifierea acestora şi la protejarea lor. Se amestecă cu suc de lămâie şi se ung unghiile timp de o săptămână, înainte de culcare. 

Vindecă boli

O linguriţă de ulei de argan luată dimineaţa, pe stomacul gol, reduce nivelul colesterolului rău şi îmbunătăţeşte nivelul colesterolului bun, reduce hipertensiunea, are efect anti-obezitate, stimulează oxigenarea celulară şi are proprietăţi anticancerigene.
Sursa: eva.ro

4 oct. 2012

Slăbit rapid: Ce să nu faci dimineaţa dacă vrei să nu te îngraşi




Dimineaţa îţi este mai greu să te mobilizezi şi ţi se pare că alegerile alimentare pe care le faci la începutul zilei îţi sabotează dieta? Află câteva obiceiuri care nu au ce să caute în ritualul tău de dimineaţa!

Ce NU ai voie să faci dimineaţa dacă vrei să slăbeşti:


1. Nu pleca de acasă fără să fi luat micul dejun

Oricât de grăbită ai fi, nu uita că micul dejun este masa cea mai importantă din zi, iar dacă vrei să slăbeşti trebuie să nu sari peste el.

"Este dovedit că cei care servesc în mod regulat micul dejun au o tendinţă mai redusă de a consuma alimente grase şi bogate în calorii pe parcursul zilei", explică medicul nutriţionist Mihaela Bilic.

Iată câteva variante de mic dejun propuse de nutriţionistul Mihaela Bilic:

  • 1/2 castron de fulgi de cereale integrale + 1 cană de lapte cu 1,5% grăsime
  • 1 felie de pâine integrală cu somon afumat, 5 măsline + 1 ou fiert
  • 3 pesmeţi (felii mici de pâine gata prăjită) cu cremă de brânză light + 1 roşie, 1 castravete
  • 1 felie de pâine unsă cu unt şi gem + 1 cană de lapte
  • 1 felie de pâine, 2 felii şuncă slabă (muşchi file, cotlet, piept de pui afumat) + 1 iaurt mic/150 g
  • 1 cutie (200 g) brânză proaspătă de vaci + 5 măsline + 1 ardei gras, 1 castravete
  • Omletă din 2 ouă (simplă sau cu şuncă, ciuperci, mărar) prăjită în tigaie antiaderentă fără ulei + 2 pesmeţi (felii mici de pâine gata prăjită) + 1 roşie.

2. Nu consuma dulciuri la micul dejun

Consumând alimente procesate şi dulci la micul dejun nu vei avea o senzaţie de saţietate decât pentru o perioadă foarte scurtă de timp, după care vei constata că îţi este foarte foame. Astfel, vei fi tentată să faci alegeri total nepotrivite şi hipercalorice între micul dejun şi prânz.


3. Nu ai voie să bei băuturi carbogazoase sau energizante la micul dejun

Nu că ar fi indicate spre consum în restul zilei, dar măcar fereşte-te de ele dimineaţa la prima oră. Mai ales dacă îţi stă gândul la cola! Evită acest tip de băuturi şi prepară-ţi mai bine un suc energizant din fructe proaspete şi legume. Merge de minune dimineaţa după ce ai băut în prealabil un pahar de apă călduţă cu zeamă de lămâie care are un puternic rol detoxifiant.


4. Nu ai voie să sari peste micul dejun şi să bei numai cafea

Renunţă să mai bei cafea şi să fumezi ţigara de dimineaţă pe stomacul gol pentru că această asociere este prima pe lista factorilor de risc pentru cancerul colorectal. “Glandele suprarenale produc mai mulţi hormoni ai stresului atunci când consumi cofeină. Apoi aceste glande obosesc şi devin leneşe prin supraprocesarea cofeinei. Acest lucru poate duce la creşterea în greutate, încetinirea proceselor mentale, pierderi de memorie şi deteriorarea generală a celulelor şi organelor”, ne atenţionează celebrul nutriţionist britanic Gillian McKeith.


5. Nu consuma alcool pe stomacul gol şi în prima parte a zilei

Alcoolul în combinaţie cu fumatul şi băuturile pe bază de cofeină pot deveni extrem de toxice, ne atenţionează prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi. "Alimentele care conţin cofeină, teină, teobromină, taurină, zahăr (celebra combinaţie de whisky cu băuturi energizante) pot creşte efectele adverse ale alcoolului", explică specialistul.

Sursa: eva.ro 

Foto: eva.ro

5 plante care-ţi protejează ficatul




Ultimele statistici arată că 2 milioane de români suferă de o afecţiune hepatică. Descoperă plantele cu efecte hepatoprotectoare şi câteva metode prin care îţi poţi proteja ficatul de boli!

O atenţie deosebită trebuie acordată afecţiunilor ficatului, deoarece leziunile la nivelul ficatului pot fi ireversibile. Pe lângă o alimentaţie echilibrată şi evitarea consumului excesiv de alcool, medicina alternativă are la îndemână câteva remedii naturale care te pot ajuta să-ţi protejezi ficatul.

1. Armurariul (Sylibum marianum)

Este unul dintre cele mai bune hepatoprotectoare, deoarece conţine silimarină, o substanţă care protejează ficatul, împiedică depunerea grăsimilor în ficat şi ajută la eliminarea substanţelor toxice din organism (din alcool, tutun, alimentaţia nesănătoasă). De asemenea, cercetările arată că silimarina este foarte utilă persoanelor care au probeleme cu colesterolul, reducând nivelul acestuia şi al trigliceridelor.

2. Păpădia

Este un bun drenonr hepato-biliar, adică tratează problemele ficatului şi ale bilei.

3. Turmericul

Datorită curcuminei din compoziţia lui, turmericul are un efect hepatoprotector dovedit de studiile recent realizate şi apărute în noiembrie 2010 în publicaţia "The Journal Endocrinology". Dacă nu agreezi gustul acestui condiment pe care îl poţi folosi în mâncăruri sau salate, poţi să îl găseşti sub formă de capsule.

4. Trifoiul roşu

Ajută funcţia de detoxifiere a ficatului şi stimulează secreţia de bilă.

5. Rădăcina de lemn-dulce

Apără ficatul de acţiunea toxinelor, ajutând la eliminarea acestora din rinichi.

Gastroenterologii atrag atenţia asupra unor alimente pe care dacă le consumăm în exces pot să dăuneze sănătăţii ficatului. Dintre acestea, specialiştii enumeră: băuturile alcoolice şi carbogazoase, prăjelile, afumăturile, alimentele grase (brânzeturi, carne) şi excesul de ouă.


Analizele pentru ficat trebuie făcute în fiecare an

De multe ori o boală a ficatului este descoperită întâmplător în urma unor analize care se fac pentru alte afecţiuni. Este recomandată efectuarea periodică a unor analize medicale de laborator specifice afecţiunilor hepatice pentru a le depista în fază incipientă.

Sursa: eva.ro  

Foto: eva.ro