31 oct. 2013

Slăbit rapid: Top 5 obiceiuri care te îngraşă cel mai mult



Eşti în culmea disperării de câte ori te urci pe cântar şi vezi că eforturile tale nu au fost răsplătite ... kilogramele sunt la locul lor, ba mai mult s-au şi adăugat unele în plus. Celebrul medic Dr. Oz îţi explică ce obiceiuri te îngraşă cel mai mult!

Eşti atentă la ceea ce mănânci, ai un program ordonat de mese, însă nu cunoşti anumiţi factori care pot avea un impact major asupra caloriilor pe care le consumi în fiecare zi. Iată câteva situaţii şi obiceiuri alimentare la care nu te gândeai că ar putea să-ţi saboteze dieta. Celebrul Dr. Oz a prezentat într-o ediţie a emisiunii sale "The Dr. Oz Show", cinci dintre cele mai frecvente greşeli pe care le face orice femeie atunci când ţine cură de slăbire.

1. Foloseşti îndulcitori artificiali

Se pare că îndulcitorii artificiali pe care se bazau persoanele care urmează un regim de slăbit au un efect contrar celui aşteptat, experţii avertizând că organismul nostru nu poate să facă diferenţa între aceşti substituţi de zahăr. Ultimele cercetări scot în evidenţă faptul că utilizarea lor nu te ajută să scapi de kilograme, ci din contră pe termen lung pot avea exact efectul opus. Îndulcitorii artificiali se comportă într-un fel similar cu zahărul, prin activarea unor senzori în intestin care sunt esenţiali pentru absorbţia glucozei. Gustul lor dulce artificial păcăleşte creierul, care aşteaptă să apară şi caloriile după consumul acestor îndulcitori. Caloriile nu vin, deoarece aceştia nu conţin calorii, iar creierul, prin secreţia unor hormoni, modifică metabolismul în aşa fel încât se reţin cantităţi mai mari de calorii din celelalte alimente consumate.

Sfatul doctorul Oz:
Foloseşte îndulcitori naturali (miere, agave, zahăr brut) în cantităţi moderate.


2. Obişnuieşti să mănânci produsele direct din ambalaj

Astfel nu poţi să contorizezi cantitatea pe care o consumi.
Obişnuieşte-te să pui pe farfurie orice produs ambalat înainte de a-l consuma. Numai aşa vei putea să controlezi cât mănânci.


3. În timp ce mănânci faci şi alte lucruri

Când mănânci trebuie să laşi alte preocupări deoparte. Asta înseamnă că nu te uiţi la televizor, nu stai în faţa calculatorului şi nici nu vorbeşti la telefon, ci doar stai la masă şi mănânci. Astfel, vei reuşi să controlezi porţiile pe care le consumi.


4. Mănânci cu prietenii

Studiile arată că atunci când luăm masa cu alte persoane avem tendinţa să mâncăm mai mult, fără să ne dăm seama de acest lucru. Astfel, dacă iei masa cu o prietenă vei consuma cu 35% mai multă hrană decât atunci când mănânci singură. Procentul creşte pe măsură ce se adaugă şi alte persoane la masă, susţin experţii.

Sfatul doctorului Oz: Încearcă să te controlezi şi să nu comanzi o porţie mai mare de mâncare.


5. Consumi numai produse sărace în grăsimi (degresate, low-fat)

Da, aceste produse nu conţin grăsimi, dar asta nu te scuteşte de un conţinut caloric ridicat. De ce? Simplu, explică Dr. Oz care menţionează faptul că producătorii au obiceiul să adauge diverşi substituţi cum ar fi zahăr, făină sau agenţi de înroşare care măresc conţinutul caloric al produsul respectiv. Prin urmare, nu ai grăsimi, dar ai un surplus de alte ingrediente care aduc un aport la fel de ridicat de calorii, favorizând îngrşarea. În plus, studiile arată că eşti tentată să consumi o cantitate mai mare din acel aliment care se presupune că te fereşte de un surplus de calorii.

Sfatul doctorului Oz: Stai departe de produsele intens procesate, cum ar fi diversele dulciuri din comerţ. În schimb, produsele care nu au fost atât de procesate (cum ar fi lactatele) pot fi consumate în cantităţi moderate.

Sursa: eva.ro

Foto: eva.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu