5 ian. 2016

Tratamente care îţi refac tenul după petrecerile de Revelion

Alcool, nopţi pierdute şi prea multă mâncare. Toate acestea îşi pun amprenta asupra frumuseţii tale, iar rezultatele nocive se văd imediat: cearcăne, pungi sub ochi, piele lipsită de strălucire


Din fericire, trucuri simple te ajută să-i redai frumuseţea tenului tău. Iată ce să încerci:


Detoxifiere


Primul pas pe care trebuie să-l faci este să elimini din organism toxinele pe care le-ai acumulat în aceste zile. Chiar şi o zi în care consumi exclusiv fructe, legume, ceaiuri şi multă apă are capacitatea de a-i reda prospeţimea pielii tale.


Exfoliere


Celulele moarte acumulate de-a lungul zilelor în care nu i-ai acordat prea multă atenţiei tenului tău formează o peliculă la suprafaţa sa care face pielea să pară ternă şi obosită. De aceea, exfolierea este primul pas pentru un ten radiant. 

Umezeşte-ţi faţa cu apă călduţă, apoi foloseşte o jumătate de linguriţă cu bicarbonat de sodiu pentru a-ţi masa pielea cu grijă. Clăteşte-te şi vei observa că pielea ta este instant mult mai curată!


Mască cu argilă

Argila este un produs natural care are proprietatea de a absorbi excesul de sebum şi impurităţile de la nivelul pielii, eliberând astfel porii. O mască cu argilă este esenţială după zilele în care ţi-ai încărcat tenul cu numeroase produse cosmetice şi farduri, pentru a avea un machiaj impecabil la petreceri.

Amestecă două linguriţe cu pudră cosmetică de argilă cu suficientă apă sau suc proaspăt stors de fructe, precum lămâi, portocale, mere etc astfel încât să obţii o pastă consistentă. Aplică apoi masca pe faţă, evitând zona ochilor şi a buzelor, şi las-o să acţioneze timp de 20 de minute sau până când se usucă. Clăteşte-te cu apă călduţă.


Masaj facial


Un alt tratament simplu menit să-i redea frumuseţea tenului tău este masajul facial. Acesta are numeroase beneficii, precum stimularea circulaţiei limfatice, cea care are un rol semnificativ în eliminarea toxinelor acumulate în ţesuturi la nivelul feţei. Astfel vei scăpa de pungile de sub ochi, de cearcăne şi de aspectul de faţă umflată, cauzat de retenţia de apă şi toxine.

De asemenea, stimulează circulaţia sanguină şi oferă celulelor pielii mai mulţi nutrienţi, dar şi mai mult oxigen. Aplică pe faţă foarte puţin ulei de cocos, de măsline sau oricare alt tip de ulei natural, presat la rece, şi masează-ţi pielea cu mişcări delicate, folosind buricele degetelor.



Cum te ajută ceaiul de ghimbir să-ţi revii după Sărbători?

Are un efect benefic asupra digestiei şi stimulează foarte puternic arderea grăsimilor, fiind licoarea potrivită pentru a fi consumată după excesele culinare.






După mesele copioase pe care le-am luat cu toţii de Sărbători este recomandat să acorzi organismului o scurtă pauză pentru a-şi reveni. Unul dintre cele mai bune produse care ajută corpul în această perioadă este ceaiul de ghimbir pe care te poţi baza pentru a-ţi rezolva problemele cu digestia şi starea accentuată de balonare.

Gimbirul este considerat un medicament universal care a fost folosit din vremuri străvechi pentru a vindeca diverse afecţiuni. Cercetătorii au identificat peste 500 de compuşi în rădăcina de ghimbir, care acţionează asupra întregului organism.

Iată ce beneficii aduce ceaiul de ghimbir pentru corp:

1. Îmbunătăţeşte digestia şi rezolvă problemele legate de tranzitul intestinal


2. Stimulează arderea grăsimilor


3. Scade colesterolul rău


4. Combate răceala şi este util în stările febrile


5. Este util în stările de greaţă. Calmează şi greţurile matinale care apar la unele femei însărcinate


6. Elimină crampele musculare


7. Are efect antiinflamator


8. Te scapă de febra musculară.


Pentru a face ceai de ghimbir ai nevoie de câteva rondele de ghimbir pe care să le fierbi în apă timp de 15 minute. După ce s-a răcit puţin se adaugă puţină miere de albine şi zeamă de lămâie.
Consumat proaspăt, sub formă de pulbere sau sub formă de ceai, ghimbirul trebuie să fie un ingredient pe care să-l ai la îndemână.

În plus, rădăcina de ghimbir nu este scumpă şi se poate ţine foarte mult timp în frigider, răzuind din ea atunci când ai nevoie la mâncăruri, sucuri sau ceaiuri.

Pulberea de ghimbir o poţi folosi în tocăniţe, dar şi prăjituri pentru a le conferi o aromă aparte şi puternică.
Sursa: eva.ro

Slăbeşte rapid. 5 exerciţii care alungă grăsimea.

Nu ai nicio scuză dacă ţi-ai propus să scapi de kilogramele în plus! Fă-ţi un program bine stabilit de sport şi nu lăsa pe nimeni să-ţi distragă atenţia de la el!



Iată un set de cinci exerciţii pe care trebuie să le faci cu regularitate dacă vrei să dai jos kilogramele luate de Sărbători:


1. Alergarea pe loc

Credeai că jogging-ul este un sport accesibil doar în exterior sau la sala de fitness? Ei bine, alergarea pe loc are aproximativ aceleaşi efecte pozitive asupra tonusului muscular, dacă o faci cel puţin 5-6 minute în fiecare zi.
Pe măsură ce rezistenţă ta fizică creşte, poţi mări intervalul cu câte 15-20 secunde zilnic, "adăugând" şi alte variaţiuni care topesc eficient caloriile: ridicarea genunchilor la piept, pendularea gambelor la spate, jocul de glezne etc).


2. Genuflexiuni

Profesorii de sport includ acest tip de exerciţiu în orele de curs dintr-un motiv întemeiat: tonifiaza muşchii picioarelor, te ajută să păstrezi o poziţie corectă a coloanei vertebrale şi tonifiaza abdomenul. Iniţial, 3 seturi de câte 10 repetări sunt suficiente. Ulterior, adăugă câte 2-3 în plus în fiecare zi.


3. Abdomene efectuate corect

Executate incorect, acestea conduc la suprasolicitarea zonei cervicale, iar în unele cazuri chiar și la dureri puternice în zona afectată. Pentru evitarea acestor neplăceri, Emil Peptea, Antrenor Personal World Class Health Academy at The Grand, îți propune câteva reguli simple pe care să le urmezi:
  • - ține bărbia în față și menține gâtul drept atunci când te ridici de la sol
  • - ține mâinile în spatele urechilor și nu al capului, mai exact, atinge-ți ușor urechile și menține coatele cât mai depărtate.


4. Sărituri şi flotări

Cu picioarele apropiate şi cu braţele ridicate pe lângă cap sari în sus, după care aduci mâinile pe sol şi duci picioarele în spate pentru a ajunge în poziţia "planşă". Apoi se aduc picioarele spre piept şi sari din nou. Se reăetă exerciţiul de cel puţin 10 ori. 


5. Sărituri alternative

Foloseşte o cutie mai tare sau un scaun jos pentru a executa acest exerciţiu.

Sursa: eva.ro