5 ian. 2016

Tratamente care îţi refac tenul după petrecerile de Revelion

Alcool, nopţi pierdute şi prea multă mâncare. Toate acestea îşi pun amprenta asupra frumuseţii tale, iar rezultatele nocive se văd imediat: cearcăne, pungi sub ochi, piele lipsită de strălucire


Din fericire, trucuri simple te ajută să-i redai frumuseţea tenului tău. Iată ce să încerci:


Detoxifiere


Primul pas pe care trebuie să-l faci este să elimini din organism toxinele pe care le-ai acumulat în aceste zile. Chiar şi o zi în care consumi exclusiv fructe, legume, ceaiuri şi multă apă are capacitatea de a-i reda prospeţimea pielii tale.


Exfoliere


Celulele moarte acumulate de-a lungul zilelor în care nu i-ai acordat prea multă atenţiei tenului tău formează o peliculă la suprafaţa sa care face pielea să pară ternă şi obosită. De aceea, exfolierea este primul pas pentru un ten radiant. 

Umezeşte-ţi faţa cu apă călduţă, apoi foloseşte o jumătate de linguriţă cu bicarbonat de sodiu pentru a-ţi masa pielea cu grijă. Clăteşte-te şi vei observa că pielea ta este instant mult mai curată!


Mască cu argilă

Argila este un produs natural care are proprietatea de a absorbi excesul de sebum şi impurităţile de la nivelul pielii, eliberând astfel porii. O mască cu argilă este esenţială după zilele în care ţi-ai încărcat tenul cu numeroase produse cosmetice şi farduri, pentru a avea un machiaj impecabil la petreceri.

Amestecă două linguriţe cu pudră cosmetică de argilă cu suficientă apă sau suc proaspăt stors de fructe, precum lămâi, portocale, mere etc astfel încât să obţii o pastă consistentă. Aplică apoi masca pe faţă, evitând zona ochilor şi a buzelor, şi las-o să acţioneze timp de 20 de minute sau până când se usucă. Clăteşte-te cu apă călduţă.


Masaj facial


Un alt tratament simplu menit să-i redea frumuseţea tenului tău este masajul facial. Acesta are numeroase beneficii, precum stimularea circulaţiei limfatice, cea care are un rol semnificativ în eliminarea toxinelor acumulate în ţesuturi la nivelul feţei. Astfel vei scăpa de pungile de sub ochi, de cearcăne şi de aspectul de faţă umflată, cauzat de retenţia de apă şi toxine.

De asemenea, stimulează circulaţia sanguină şi oferă celulelor pielii mai mulţi nutrienţi, dar şi mai mult oxigen. Aplică pe faţă foarte puţin ulei de cocos, de măsline sau oricare alt tip de ulei natural, presat la rece, şi masează-ţi pielea cu mişcări delicate, folosind buricele degetelor.0 comentarii:

Trimiteți un comentariu