5 ian. 2016

Slăbeşte rapid. 5 exerciţii care alungă grăsimea.

Nu ai nicio scuză dacă ţi-ai propus să scapi de kilogramele în plus! Fă-ţi un program bine stabilit de sport şi nu lăsa pe nimeni să-ţi distragă atenţia de la el!



Iată un set de cinci exerciţii pe care trebuie să le faci cu regularitate dacă vrei să dai jos kilogramele luate de Sărbători:


1. Alergarea pe loc

Credeai că jogging-ul este un sport accesibil doar în exterior sau la sala de fitness? Ei bine, alergarea pe loc are aproximativ aceleaşi efecte pozitive asupra tonusului muscular, dacă o faci cel puţin 5-6 minute în fiecare zi.
Pe măsură ce rezistenţă ta fizică creşte, poţi mări intervalul cu câte 15-20 secunde zilnic, "adăugând" şi alte variaţiuni care topesc eficient caloriile: ridicarea genunchilor la piept, pendularea gambelor la spate, jocul de glezne etc).


2. Genuflexiuni

Profesorii de sport includ acest tip de exerciţiu în orele de curs dintr-un motiv întemeiat: tonifiaza muşchii picioarelor, te ajută să păstrezi o poziţie corectă a coloanei vertebrale şi tonifiaza abdomenul. Iniţial, 3 seturi de câte 10 repetări sunt suficiente. Ulterior, adăugă câte 2-3 în plus în fiecare zi.


3. Abdomene efectuate corect

Executate incorect, acestea conduc la suprasolicitarea zonei cervicale, iar în unele cazuri chiar și la dureri puternice în zona afectată. Pentru evitarea acestor neplăceri, Emil Peptea, Antrenor Personal World Class Health Academy at The Grand, îți propune câteva reguli simple pe care să le urmezi:
  • - ține bărbia în față și menține gâtul drept atunci când te ridici de la sol
  • - ține mâinile în spatele urechilor și nu al capului, mai exact, atinge-ți ușor urechile și menține coatele cât mai depărtate.


4. Sărituri şi flotări

Cu picioarele apropiate şi cu braţele ridicate pe lângă cap sari în sus, după care aduci mâinile pe sol şi duci picioarele în spate pentru a ajunge în poziţia "planşă". Apoi se aduc picioarele spre piept şi sari din nou. Se reăetă exerciţiul de cel puţin 10 ori. 


5. Sărituri alternative

Foloseşte o cutie mai tare sau un scaun jos pentru a executa acest exerciţiu.

Sursa: eva.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu