18 mai 2012

8 reguli esenţiale pentru epilare fără efecte secundare

Epilatul este o adevărată problemă pentru cele mai multe femei şi cu siguranţă am vrea ca părul nedorit să dispară pur şi simplu. Din păcate nu este posibil, iar efectele nedorite ale epilatului, precum iritaţiile, firele de păr crescute sub piele şi micile infecţii ale pielii vin să ne complice şi mai mult viaţa.

Dar ca să ai o piele fină şi sexy, trebuie să ţii cont de câteva reguli esenţiale când te epilezi. Iată care sunt:

Epilează-te după baie

Problemele care apar după îndepărtarea părului depind foarte mult de metoda folosită. Dacă foloseşti aparatul de ras, cel mai des te confrunţi cu iritaţiile. Ca să le eviţi, epilează-te la finalul duşului sau băii, pentru ca firele de păr să fie moi şi mai uşor de tăiat. Foloseşte un gel de ras, special conceput pentru înmuierea firelor de păr.

Foloseşte un gel antibacterian

La final, şterge-te cu un prosop curat şi aplică un gel antibacterian după ras. Nu folosi o loţiune de corp obişnuită pentru a hidrata zona pentru că parfumul, conservanţii şi diverse alte substanţe din compoziţie pot duce la apariţia iritaţiilor. Gelul natural de aloe vera este de asemenea o opţiune de luat în calcul, datorită efectului său răcoritor şi mai ales antibacterian.

Îmbracă-te după jumătate de oră

Aşteaptă cel puţin jumătate de oră înainte de a te îmbrăca, pentru a evita contactul pielii cu hainele, o altă posibilă sursă de bacterii care pot infecta micile fisuri apărute la suprafaţa pielii după ras.

Exfoliază-te des

Ca să eviţi creşterea firelor în piele, exfoliază-te de câteva ori pe săptămână, dar niciodată la scurt timp după epilare! În acest fel îndepărtezi celulele moarte şi eliberezi firele aflate în creştere.

Nu purta lenjerie strâmtă

După epilarea inghinală, indiferent dacă foloseşti aparatul de ras, crema depilatoare sau ceara, nu purta lenjerie intimă strâmtă sau care se freacă de piele, pentru că poate declanşa apariţia iritaţiilor sau creşterea firelor sub piele.

Foloseşte pudra de talc

Dacă foloseşti ceara pentru a îndepărta părul nedorit, aplică întâi pe piele pudră de talc. În acest fel ceara se lipeşte numai de păr, fără să producă leziune asupra pielii în momentul smulgerii.

Ajută la dilatarea porilor

Pentru ca firele de păr să fie uşor îndepărtate, aplică un prosop înmuiat în apă caldă pe zona care urmează să fie epilată. Porii vor fi dilataţi şi eliminarea firelor de păr nu va produce iritaţii.

Testează crema depilatoare

Deşi sunt uşor de folosit, cremele depilatoare pot produce iritaţii şi alergii, mai ales dacă ai pielea sensibilă. Înainte de a o folosi, este indicat să faci un mic test pe piele şi să aştepţi câteva ore, ca să te asiguri că nu îţi provoacă o alergie.

Sursa: eva.ro

Foto: eva.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu