15 oct. 2011

Slăbit rapid: 6 factori care atrag grăsimea pe corpul tău

Dacă până acum credeai că berea consumată moderat face burtă, află că nu este deloc adevărat şi că fumatul te îngraşă mai rău, după cum au susţinut specialiştii din întreaga lume în cadrul unui simpozion organizat luna trecută la Bruxelles. Află ce anume favorizează depunerea grăsimilor!


1. Fumatul


S-a descoperit că fumatul schimbă "repartiţia" grăsimilor, fiind adesea asociat cu grăsimea pe burtă, după cum a precizat în cadrul simpozionului prof. dr. Arne Astrup, directorul departamentului de Nutriţie Umană de la Universitatea din Copenhaga, Danemarca. "Alcoolul asociat cu fumatul creşte riscul de a face burtă, însă foarte multe studii arată că riscul semnificativ ar fi din cauza fumatului", a declarat specialistul.


2. Alcoolul consumat în cantităţi mari
Dacă până acum credeai că berea face burtă şi te îngraşă, află că ultimele cercetări arată că în urma unui consum de peste 16 pahare de bere pe săptămână asociate cu fumatul şi alţi factori de dietă se poate constata o modificare în circumferinţă. Aşadar, nu berea singură este responsabilă de depozitarea grăsimii în acea zonă. Specialiştii au constatat că există o conexiune între consumatorii de
bere şi alegerea defectuoasă a dietei, aceştia optând adesea pentru alimentatele bogate în calorii şi grăsimi.


3. Stresul mental


Situaţiile stresante de zi cu zi pot să declanşeze adevărate tulburări fizice şi nervoase, printre care se numără şi creşterea în greutate.


4. Lipsa unui program ordonat de somn


Persoanele care dorm mai puţin au obiceiul să mănânce cantitativ mai mult, însă nu ard caloriile obţinute din diverse alimente, după cum arată un studiu publicat în American Journal of Clinical Nutrition.


5. Lipsa exerciţiului fizic


Nu evita sportul, este esenţial ca organismul tău să beneficieze de efectele benefice pe care le aduce mişcarea fizică.


6. Dieta dezechilibrată


O combinaţie între obiceiuri sănătoase (lipsa fumatului, activitatea fizică, consumul moderat de alcool, precum şi un aport de cel puţin 5 porţii de legume şi fructe pe zi, consumul ridicat de peşte şi un consum redus de grăsimi saturate şi carne) s-a dovedit recent că ar putea să prevină 3 din 4 atacuri de cord.


Alcoolul creşte riscul de cancer dacă este asociat cu fumatul


Experţii prezenţi la simpozionul "Beer and Health Symposium 2011. From myths to science" care s-a desfăşurat la Bruxelles pe 20 septembrie a.c. au specificat că alcoolul consumat în cantităţi exagerate creşte riscul de cancer, iar uneori chiar şi consumul moderat poate să facă rău anumitor persoane (în special în cazul unei sensibilităţi la nivelul stomacului). "La un consum mic de alcool, nu există niciun risc în cazul persoanelor nefumătoare. Nu acelaşi lucru s-a constatat în cazul fumătorilor care asociază ţigara cu un consum moderat de alcool, riscul de cancer crescând semnificativ în acest caz", a precizat în cadrul simpozionului dr. Licia Iacoviello, un specialist din Italia.


Ce înseamnă un consum moderat de alcool?
Potrivit specialişti prezenţi la eveniment, un consum moderat de alcool înseamnă:


130 mililitri de vin pe zi;
250 mililitri de bere pe zi;
40 mililitri de spirtoase pe zi.


Vinul are mai multe calorii decât berea


Dacă eşti îngrijorat de siluetă, află că un pahar de vin te îngraşă mai mult decât berea:


în 100 mililitri de bere sunt 43 de calorii
în 100 mililitri de vin sunt 77 de calorii.


Berea nu conţine colesterol şi are un conţinut mic de zaharuri simple. Caloriile din bere provin în special din conţinutul de alcool.

Sursa: Eva.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu