5 oct. 2015

5 semne care te atenţionează că mănânci prea mult zahăr

Pofta de făinoase şi starea permanentă de oboseală pot să fie printre primele semnale la care trebuie să fii atentă. Înseamnă că deja exagerezi cu dulciurile!



Eşti dependentă de zahăr? Iată care sunt câteva dintre cele mai bune semnale pe care ţi le transmite corpul ca să conştientizezi că ai început să exagerezi cu cantităţile de zahăr pe care le consumi:



1. Eşti în permanenţă obosită şi nu ai deloc energie?


Este primul şi cel mai important semnal că ai început să consumi prea mult zahăr, susţin specialiştii. Această stare de oboseală care nu trece nici după o noapte de somn odihnitor este legată de cantitatea de zahăr pe care o consumi zilnic. De aceea, dacă vrei să-ţi îmbunătăţeşti starea încearcă să limitezi consumul de dulciuri, alimente procesate care ascund diverse forme de zahăr în ele, sucuri carbogazoase sau produse de patiserie.



2. Ai zilnic poftă de dulce şi carbohidraţi?


Cred că eşti conştientă de faptul că în acest caz eşti deja dependentă de zahăr. Dacă pofteşti în fiecare zi la dulciuri şi vezi în faţa ochilor numai produse de patiserie/paste/pizza/covrigi este cazul să rezişti ispitelor şi să tai din porţia de zahăr pe care o consumi. 


3. Răceşti frecvent?


Dacă te îmbolnăveşti mult mai des este foarte posibil să fie de vină cantitatea de zahăr pe care o ingerezi zilnic. Consumul exagerat de zahăr slăbeşte sistemul imunitar şi te face vulnerabilă în faţa viruşilor de tot felul. 



4. Ai cearcăne accentuate?


Zahărul are un efect inflamator în corp, de aceea poate să genereze tot felul de probleme dermatologice. Dacă tenul tău este afectat de acnee, rozacee, eczemă sau este mult prea gras/uscat atunci poţi să dai vina şi pe zahăr dacă te ştii vinovată de un consum exagerat.

Studiile arată că atunci când reduci cantitatea de zahăr şi lactate pe care le consumi zilnic, tenul tău poate să arate mult mai curat. 


De asemenea, cearcănele accentuate pot să fie cauzate de zahărul consumat în exces care afectează glandele suprarenale. 



5. Ai probleme cu greutatea?


Corpul nostru este făcut să tolereze o cantitate mică de zahăr, iar atunci când este bombardat din toate părţile de alimente dulci, caloriile sunt depozitate sub formă de grăsime. Acest lucru favorizează creşterea în greutate şi aduce după el o mulţime de probleme medicale serioase, cum ar fi hipercolesterolemia, probleme cardiace, tulburări de somn, diabet.

Sursa: eva.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu