5 oct. 2015

Ce trebuie să conţină un meniu anti-colesterol. 6 alimente esenţiale

Năutul este unul dintre ingredientele de bază şi îţi permite să-l foloseşti în nenumărate preparate. Descoperă ce nu trebuie să-ţi lipsească din dietă!Un tratament adecvat combinat cu o alimentaţie corespunzătoare scade nivelul colesterolului rău. Dacă ţi-ai făcut analizele de rutină şi ai un nivel crescut al colesterolului este important să nu ignori acest lucru, ci să încerci să faci anumite schimbări în alimentaţia ta, recomandă celebrul Dr. Oz.Potrivit specialistului, cele mai bune alimente pe care nu trebuie să le omiţi din dietă sunt:

1. Năutul

Se găseşte foarte uşor, atât sub formă de boabe uscate precum fasolea, cât şi în conserve. Îl poţi folosi pentru salate, tocăniţe, deserturi vegane şi pentru a face celebra pastă numită hummus. Boabele de năut au capacitatea de a scădea nivelul colesterolului rău, având un efect benefic pentru sănătatea inimii.

2.Uleiul de măsline extravirgin

Nu este necesar să-l consumi în cantităţi mari, avertizează specialistul. Doar două linguri cu ulei de măsline extravirgin sunt suficiente pentru a avea un efect benefic asupra inimii, scăzând spectaculos nivelul colesterolului rău.

3. Ciocolata neagră

Trebuie să aibă un conţinut ridicat de cacao, în general peste 70% pentru a beneficia de efectele sale protectoare asupra inimii, susţine specialistul. Are un conţinut bogat în acid oleic (o grăsime mononesaturată care se regăseşte şi în ciocolata neagră) şi antioxidanţi care scad colesterolul.

4. Germenii/vlăstarii de broccoli

Un pumn mic de germeni de broccoli consumat zilnic are un efect benefic asupra corpului şi scade riscul de inflamaţii. Acest lucru este deosebit de important, deoarece un nivel crescut de colesterolul generează diverse reacţii inflamatorii în corp, cu efect negativ asupra inimii.

5. Afinele

Sunt considerate un superaliment, datorită efectelor benefice pe care le aduc pentru corp. Consumă zilnic un pumn mic de afine (proaspete sau congelate), deoarece protejează ficatul de boli şi scad nivelul colesterolului.

6. Peştele

Carnea de peşte gras, în special somon, macrou, hering, sardine, anşoa, scade nivelul colesterolului rău şi creşte nivelul colesterolului bun. Datorită conţinutului bogat în acizi graşi omega-3, carnea de peşte previne formarea cheagurilor de sânge şi menţine în limite normale tensiunea arteriale, prevenind astfel bolile de inimă.

Sursa: eva.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu