5 oct. 2015

Ce trebuie să conţină pacheţelul cu mâncare al copilului tău?

S-a demonstrat că există o strânsă legătură între randamentul cerebral și calitatea alimentelor, în special în perioadele de creștere și stres psihic.
În fiecare an, odată cu începerea școlii, emoțiile specifice părinților sunt completate de întrebarea pe care și-o adresează cu toții: ”Ce îi pun azi copilului în pachețelul de mâncare?” 

"Să le aduci oamenilor mâncare sănătoasă și să îi ferești de chimicale este un crez onest, iar acum construim o companie cu o filozofie sănătoasă, care să permită oricărei familii să se hrănească bio, nefiind limitată de buget”, adaugă Ciprian Stancu, fondatorul Republica BIO, sigurul magazin online din România ce comercializează doar produse certificate ecologic. 
1. Pentru copii totul este o joacă!


De aceea, dacă mesele zilnice nu sunt suficient de atractive, atât vizual, cât și olfactiv, vor refuza orice schimbare în alimentația lor. 
2. Evită cât mai mult unilateralitatea!


Primul pas este de a învăța copilul să mănânce sănătos. Cine servește aceeași mâncare în fiecare zi, nu poate oferi celor dragi doza zilnică recomandată de 15% proteine, 30% grăsimi, 55% carbohidrați sănătoși, vitamine esentiale, fibre, substanțe din plantele nutritive, minerale și oligoelemente.
3. Cel puţin două gustări!


Este important ca regimul alimentar zilnic al celui mic să includă cel puţin două gustări, care să le asigure copiilor necesarul de energie şi nutrienţi pentru întreaga zi. Copiii au o rată metabolică mult mai mare decât a unui adult şi consumă energia mai repede, consum care de cele mai multe ori nu este echivalat în timpul meselor principale şi face necesară includerea în alimentaţia lor a gustărilor dintre mese.4. Micul dejun – obligatoriu în cazul școlarilor și preșcolarilor!


Nu uita că pachețelul de la școală este doar o gustare, nu poate ține loc de mic dejun sau de prânz. Copilul trebuie să mănânce trei mese principale și una sau două gustări zilnic. Un mic dejun hrănitor îl reprezintă cerealele bio, chiar fără gluten, cu lapte vegetal din migdale, orez sau cocos. Mulți copii dezvoltă, fără ca părinții să bănuiască, intoleranță la lactoză. Gustul laptelui vegetal este mai bun decât cel al laptelui de vacă, mai ales în combinație cu cerealele. 

O altă variantă include celebrul pahar cu lapte și cacao degresată bio sau pudră de carob, un înlocuitor pentru cacao, un foarte bun antioxidant, potrivit mai ales pentru cei mici, nefiind la fel de iritabil precum cacaua. Acesta ar putea fi completat de o felie de pâine neagră sau cu semințe, tartinată cu ulei de cocos bio, care contine antioxidanți naturali, vitaminele A, C si E, vitamina K, Fier și Calciu și ajută la creșterea imunității. Se pot de asemenea folosi și alte creme tartinabile cum ar fi untul de arahide, de cacao natural sau crema de macadamia sau pateuri vegetale.


Sursa: eva.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu