5 feb. 2011

De ce nu e bine sa mananci dupa ora 19.30?

Site-ul femeia.ro ne invata cum sa ne mentinem in forma evitand cina dupa ora 19:30.


  • Seara, daca mananci tarziu, ceasul apetitului se deregleaza si dimineata te vei trezi fara pofta de mancare.
  • Tot ce mananci seara nu se transforma neaparat in grasimi, pentru ca organismul arde calorii si noaptea, insa tot procesul se defasoara mai lent si nu face bine aparatului digestiv.
  • Persoanele care mananca mai mult noaptea sunt mai grase, deoarece mananca mult si in timpul zilei si au aport de calorii pe care nu le pot arde.
Conteaza la ce ora iei cina (nu dupa ora 19.30!), dar mai ales cate calorii consumi. Cand ajungi acasa obositsi simti nevoia sa te relaxezi, exista tentatia ca, dupa o masa copioasa, sa stai in fata televizorului si sa rontai ceva pana la culcare. De obicei, alimente bogate in calorii. Consumi, prin urmare, o cantitate de calorii mai mare decat ai nevoie, de aici si kilogramele in plus.
Iata cateva sugestii pentru cina, cu putine calorii:
Ziua 1 - 230 calorii: 150 g file de crap + salata verde + suc de lamaie.
Ziua 2 - 246 calorii: 1 portie de pastrav (250 g) + garnitura de fasole (200 g) + 1 cubulet de unt slab.
Ziua 3 - 250 calorii: 3 felii de ridiche neagra + 150 g file de crap + 5 linguri cu piure.
Ziua 4 - 300 calorii: 1 pulpa de pui la tava cu mirodenii + garnitura de broccoli si morcovi fierti in aburi + 1 iaurt slab.
Ziua 5 - 351 calorii: 1 bol de ciorba cu legume + 1 file de crap + suc de lamaie.
Ziua 6 - 450 calorii: 250 ml supa de legume proaspete + 1 felii de sunca + 4 cuburi de branza.
Ziua 7 - 270 calorii: salata asortata din andive si mar + 1 piept de pui mediu.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu