24 feb. 2012

Cum sa ai un abdomen de vis in doar doua saptamani

Ai tot amânat dieta și mersul la sală, air primăvară bate la ușă. Te bate gândul să te înfometezi puțin, să faci și sport și eventual să leșini pe la sală. Din păcate, nu funcționează și nimeni nu își dorește să ajungă la spital încercând să slăbească. În plus de asta, ți se lasă pielea dacă slăbești într-un ritm prea rapid. 

Așadar, combină o dietă bazată pe legume și fructe de sezon, lactate și carne la grătar, cu câteva elemente din BeamFit, antrenamentele cunoscute ca fiind cele mai eficace când vine vorba de un abdomen tonifiat și bine lucrat. Aceste antrenamente au un număr mare de exerciții, variate, cu puține repetări. Regula de aur este să ai tot timpul abdomenul încordat în timp ce execuți mișcările și să păstrezi o poziție corectă a spatelui. O să poți purta nestingherită maiouri mulate și îți vei dori să revină moda tricourilor cu buricul la vedere.


Iată câteva dintre exercițiile-minune:

1. Stai întinsă pe beam, cu mâinile pe ceafă. Menține abdomenul încordat și ai grijă ca spatele să fie mereu în poziția corectă, drept și lipit de saltea. Piciorul de pe beam este flexat, iar cel care lucrează este întins la 45 de grade, deasupra beam-ului. Ridică omoplații și capul de pe sol concomitent cu piciorul întins, spre tavan. Nu te trage de gât, ridică-te din abdomen, încordându-l. Nu duce bărbia în piept, menține privirea îndreptată spre tavan. Execută mișcările foarte lent, pentru un efect garantat. Două serii a câte 30 de repetări cu fiecare picior.


2. Stai în aceeași poziție ca la primul exercițiu, doar că de data aceasta întinzi mâinile deasupra capului, cu coatele întinse și ții capul ridicat de pe beam. Încordează bine abdomenul și ridică-te în fund, cu mâinile întinse spre piciorul ridicat, ca și cum ai vrea să apuci ceva. Piciorul întins rămâne la 60 de grade, iar mișcarea se execută doar din trunchi. Ai grijă să menții spatele drept pe tot parcusul exercițiului. Execută două serii a câte 20 de repetări cu fiecare picior.


3. Stai întinsă pe beam, cu mâinile la ceafă și genunchii flexați la 90 de grade. Menține capul ridicat cu ajutorul mâinilor și încordează bine abdomenul. Trage cotul spre genunchiul opus și întinde alternativ celălalt picior. Coboară piciorul întins la 45 de grade de beam, fără să-l atingi. Execută câte 20 de repetări lente cu fiecare picior.


4. Stai cu spatele lipit de beam și cu picioarele lipite, perfect întinse spre tavan, astfel încât să formeze un unghi de 90 de grade cu trunchiul. Brațele sunt flexate, de o parte și de alta a beamului, lângă urechi, cu palmele orientate către exterior. Coboară lent picioarele, fără a le dezlipi, la 60 de grade de sol. Apropie fundul de marginea beam-ului și încordează bine abdomenul. Execută două serii a câte 15 repetări lente.

Sursa: eva.ro

Foto: eva.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu