2 apr. 2012

4 reţete miraculoase ca să te simţi acasă ca la SPA

Dacă ai fost măcar o singură dată la SPA, cu siguranţă că ţi-ai dori să te reîntorci săptămânal. Ca să nu te plângi că nu ai bani pentru terapiile din centrele spa, Dr. Oz îţi oferă soluţii ieftine ca să improvizezi un SPA la tine acasă.


După ce îţi creezi o atmosferă relaxantă cu ajutorul câtorva lumânări sau diverse uleiuri esenţiale pe care să le foloseşti pentru a împrăştia mirosul în toată casa, pregăteşte-te să începi răsfăţul pentru trup. De asemenea, nu uita să-ţi pui muzică de relaxare care te va ajuta să intri în atmosfera pe care o regăseşti în centrele de spa. Acum eşti pregătită să începi tratamentele de relaxare şi revigorare a pielii.

1. O baie cu miere şi lapte pentru relaxare şi hidratare

O baie este prima terapie de pe listă. Amestecă în apa de baie următoarele ingrediente: 3-5 linguri de miere de albine naturală, 1 linguriţă esenţă de vanilie, 2 linguriţe bicarbonat de sodiu, 1/2 linguriţă de scorţişoară, 1/2 cană suc de portocale şi 1 cană de lapte integral. După 10-15 minute pielea ta va fi catifelată şi hidratată.

2. Exfoliere pentru catifelarea şi revigorarea pielii

Ca să-ţi faci un scrub acasă ai nevoie de: 1 cană cu zahăr brun, 1/3 cană ulei de migdale dulci presat la rece, 1 linguriţă cu vitamina E lichidă şi 1 linguriţă cu extract de vanilie. Aplică acest exfoliant pe toată pielea efectuând mişcări circulare.

3. Împachetare anticelulitică cu alge marine

Ai nevoie de: 1/2 cană alge de mare, 1/2 cană argilă verde, 1/4 cană zeamă de lămâie, 1 linguriţă de miere de albine şi 3 linguriţe de apă fierbinte. Râşneşte algele marine până obţii o pudră pe care trebuie să o amesteci cu restul ingredientelor. Aplică amestecul pe picioare şi alte zone cu celulită, după care foloseşte folia alimentară pentru a împacheta şi a lăsa ingredientele să acţioneze timp de 25 de minute înainte de a face duş. Algele marine purifică şi revitalizează pielea, având şi un efect de tonifiere.

4. Mască hrănitoare pentru un ten de invidiat

Ai nevoie de o jumătate de avocado bine copt, 1 linguriţă ulei de măsline presat la rece şi 1/2 linguriţă de miere de albine naturală. Zdrobeşte fructul cu ajutorul unei furculiţe, amestecă celelalte ingrediente şi aplică pasta obţinută pe faţă. Lasă să acţioneze 15-20 de minute şi apoi clăteşte bine cu apă călduţă. Cât timp stai cu masca pe faţă pune-ţi o muzică de relaxare şi stai întinsă în pat confortabil.

Sursa: eva.ro

Foto: eva.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu