2 apr. 2012

8 tratamente de salon pe care le poţi face acasă

Salonul de cosmetică oferă multe servicii care nu sunt dificil de încercat acasă. Atunci când vrei să te răsfeţi cu un tratament SPA, dar nu vrei să ieşi din casă sau să cheltuieşti prea mult, încearcă 8 tratamente de salon pe care le poţi face acasă.

Tratament antiacneic cu căpşuni

O mască facială eficientă cu efecte antiacneice este tratamentul cu căpşuni. Un tratament uşor de făcut şi de aplicat. Vei avea nevoie de un albuş, 3 sau 4 căpşuni mari fără codiţă, o lingură de miere şi o lingură de mălai fin.

Bate bine albuşul de ou într-un castron şi pasează separat căpşunile cu miere. Adaugă amestecul obţinut într-un castron alături de mălai şi amestecă bine. Tratamentul se aplică pe faţa umedă şi se lasă să acţioneze 20 de minute.

Gomaj cu banană

Pentru exfolierea feţei, a gâtului şi a pieptului, gomajul cu banană este un tratament eficient, care lasă pielea strălucitoare. Ai nevoie de jumătate de banană, o lingură de fulgi de ovăz şi o linguriţă de iaurt.

Bagă fulgii de ovăz în blender până sunt mărunţiţi, apoi adaugă banana şi iaurtul. Masează amestecul pe pielea umedă şi apoi lasă-l să acţioneze timp de 3 minute.

Masca de ciocolată

Un tratament SPA pe care îl poţi face cu uşurinţă acasă, masca de ciocolată lasă pielea moale şi mătăsoasă. Vei avea nevoie de o treime de ceaşcă cu cacao, 3 linguri de smântână integrală, 2 linguriţe cu brânză de vaci integrală, un sfert de ceaşcă cu miere şi 3 linguriţe de praf de fulgi de ovăz. Masează amestecul pe faţă şi lasă-l să acţioneze 10 minute.

Tratament cu mere pentru piele strălucitoare

Amestecă 3 linguri zahăr brun, o lingură măr pasat la blender cu un vârf de linguriţă cu scorţişoară. Aplică pasta cu o lufă pe tot corpul, cu mişcări circulare, acordând o atenţie specială coatelor, genunchilor şi călcâielor. După clătire, aplică o loţiune de corp, grasă.

Gomaj cu cafea

Amestecă 2 ceşti cu cafea măcinată (granule, cea măcinată fin nu este eficientă) cu o jumătate de ceaşcă cu sare de mare şi 2-3 linguriţe cu ulei de masaj. Aplică amestecul pe piele, după un duş fierbinte, cu mişcări circulare, apăsând uşor. Clăteşte bine pielea înainte de a aplica o loţiune de corp.

Tratament cu papaya pentru împrospătarea pielii

Cum acasă nu ai o saună la dispoziţie, fierbe o oală cu apă şi acoperă-ţi capul cu un prosop deasupra ei, după ce ai luat-o de pe foc. Odată ce aburii au acţionat asupra pielii, timp de 5 minute, întinde o jumătate de papaya pasată pe faţă, fără să îţi intre în ochi. După ce a acţionat 10 minute, clăteşte faţa şi aplică o cremă hidratantă.


Împachetări cu miere pentru mâini

Amestecă o jumătate de ceaşcă cu ulei de măsline cu o jumătate de ceaşcă cu zahăr şi un sfert de ceaşcă cu miere până obţii o pastă omogenă.

Aplică pe mâini pasta încălzită la cuptorul cu microunde sau pe aragaz (caldă, nu fierbinte) şi împachetează-ţi apoi mâinile cu o folie de plastic. Lasă tratamentul să acţioneze 30 de minute şi vei uita de pielea uscată şi iritată.

Masca pentru păr cu avocado

Curăţă un avocado, taie-l în cubuleţe şi pune-l în blender alături de 2 linguri cu smântână integrală şi o linguriţă de miere. Vei obţine o mască naturală pentru părul tău.

Întinde amestecul cu un pieptene pe părul proaspăt spălat, acoperă-ţi apoi părul cu o cască de duş şi deasupra ei cu un prosop. Lasă masca să acţioneze 15 minute, apoi clăteşte-ţi părul care va fi mai strălucitor şi mai frumos.

Sursa: eva.ro

Foto: eva.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu