29 apr. 2012

6 alimente care-ţi distrug cura de slăbire. Stai departe de ele!

Dacă urmezi o cură de slăbire trebuie să cunoşti câteva obiceiuri care-ţi pot da peste cap tot procesul de slăbire. Dr. Oz îţi explică de ce alimente să te fereşti şi cum să le înlocuieşti.

 Brânzeturile, pastele, alcoolul sau maioneza sunt câteva dintre alimentele despre care cu siguranţă bănuiai că îţi pot periclita cura de slăbire. Mai sunt şi altele, dar Dr. Oz îţi oferă şi soluţiile cele mai potrivite pentru a le înlocui sau a le consuma cu moderaţie, astfel încât să nu-ţi sabotezi dieta.

Iată un top al celor mai periculoase alimente pentru siluetă care îţi sabotează cura de slăbire:


1. Brânzeturile

56 de grame de brânză degresată conţine 180 de calorii şi 12 grame de grăsime, avertizează Dr. Oz care recomandă mai degrabă o altă opţiune pentru gustările pe bază de brânză. Alege mai bine o gustare care nu aibă mai mult de 100 de calorii sau presară puţin parmezan peste salata de crudităţi pentru a-ţi potoli pofta de brânzeturi.


2. Alcoolul

30 de mililitri de alcool aduc 90 de calorii, avertizează Dr. Oz care explică faptul că de cele mai multe ori obişnuim să consumăm mult mai mult decât atât. Dacă urmezi o cură de slăbire şi îţi doreşti să scapi de câţiva centimetri în talie, apa plată este cea mai bună soluţie. Dar, dacă vrei să consumi o băutură alcoolică este de preferat să optezi pentru un vin alb amestecat cu apă minerală sau o jumătate de pahar de vin roşu.


3. Amestecurile de nuci prăjite şi sărate

Patru pumni din acest amestec aduc un aport de 640 de calorii, avertizează Dr. Oz care recomandă gustările cu mai puţine calorii. Sau mai poţi să apelezi la 10 migdale/fistic/nuci braziliene/nuci caju în stare crudă ori la 2-3 smochine/caise/prune/curmale uscate.


4. Untul de arahide

2 linguri de unt de arahide conţin 190 de calorii, avertizează Dr. Oz. Este de preferat să apelezi la batoanele proteice cu unt de arahide sau alte batoane energizant preparate în casă cu nuci/seminţe/cacao.


5. Maioneza

O lingură de maioneză conţine 100 de calorii, spune Dr. Oz. Ai opţiunea de a alege o maioneză vegetală sau una cu un conţinut redus în grăsimi. Astfel vei reduce numărul caloriilor, în unele cazuri ajungând chiar la doar 10 calorii la o lingură de maioneză.


6. Pastele din făină albă rafinată

O ceaşcă de paste sub formă de spirale conţine 315 calorii,, avertizează Dr. Oz care recomandă legumele la wok presărate cu un sos din roşii şi cu chifteluţe din carne de curcan. De asemenea, poţi să înlocuieşti pastele din făină albă cu cele din grâu dur (cu diverse ingrediente, cum ar fi hribi, spanac, roşii, usturoi, etc) şi tăiţeii asiatici din celofan. 

1 comentarii:

celulita cauze spunea...

Foarte util articolul!

Trimiteți un comentariu