29 apr. 2012

6 secrete vindecătoare din bucătărie care te revigorează

Ai probleme cu mătreaţa, crampele musculare, bătăturile sau respiraţia urât mirositoare? Dr. Oz ne împărtăşeşte soluţiile lui naturale din bucătărie pentru a scăpa de aceste probleme supărătoare. 


1. Coaja de banană scoate aşchiile de sub piele 

Dacă ţi-a intrat o aşchie sub piele este recomandat să foloseşti coaja de banană ca bandaj, deoarece produce o enzimă care scoate aşchia la suprafaţă. Aşadar uită de acele sterilizate şi aplică pe locul afectat coaja de banană cu partea interioară, iar peste ea un bandaj pentru a o fixa pe timpul nopţii. Dr. Oz avertizează că dacă aşchia este înfiptă mai adânc sub piele trebuie să aplici coaja de banană în mai multe rânduri petnru a obţine efectul dorit. 


2. Oţetul de mere înlătură mătreaţa 

Unul dintre motivele cele mai frecvente care cauzează apariţia mătreţii este o ciupercă la nivelul scalpului, care se dezvoltă în exces. Dr. Oz spune că aciditatea oţetului de mere schimbă pH-ul scalpului, împiedicând dezvoltarea acestei ciuperci. Amestecă 1/4 cană de oţet de mere cu 1/4 cană de apă şi toarnă compoziţia într-un recipient cu pulverizator pentru o aplicare mai uşoară. Înainte cu 15 minute de a te spăla pe păr, pulverizează amestecul şi înfăşoară un prosop pe cap, după care poţi să speli părul normal. Dacă timpul îţi permite poţi să laşi amestecul cu oţet să acţioneze până la o oră, înainte de a spăla părul. 


3. Zeama de la castraveţii muraţi diminuează crampele musculare 

Studiile arată că persoanele care au consumat zeama de la castraveţii fermentaţi natural şi-au diminuat cu 37% intensitatea crampelor musculare, spre deosebire de cei care au consumat doar apă. Rezultatele arată că zeama de pe castraveţii muraţi îşi face efectul în mai puţin de un minut şi jumătate de la momentul consumării ei. Astfel, Dr. Oz recomandă să consumi 70 de mililitri la instalarea crampelor musculare. 


4. Rădăcina de lemn dulce vindecă bătăturile de la picioare 

Lemnul dulce conţine substanţe similare cu estrogenul din corp, care au rolul de a întări şi a vindeca bătăturile. Amestecă 1 lingură de pudră de lemn dulce cu 1/2 linguriţă de ulei de susan şi masează pasta pe zona afectată. 


5. Salvia previne respiraţia urât mirositoare 

Dr. Oz spune că salvia conţine uleiuri esenţiale cu efect antibacterian care elimină mirosul urât mirositor. Poţi să foloseşti tinctura sau uleiul de salvie pentru uz intern ca să clăteşti gura. De asemenea, salvia este foarte eficientă pentru cazurile de gingivită. 


6. Zeama de lămâie tratează înţepăturile de insecte 

Dr. Oz recomandă să amesteci părţi egale de zeamă de lămâie cu apă şi să aplici mixtura pe locul afectat, cu ajutorul unei dischete. Acest amestec va împiedica inflamarea şi infectarea rănii, dar are şi rolul de a diminua senzaţia de mâncărime/usturime. 

Sursa: eva.ro
 
Foto: eva.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu