Unele obiceiuri îţi pot afecta tenul mai mult decât te-ai fi gândit. Descoperă ce nu trebuie să faci dacă vrei să îţi păstrezi tenul proaspăt, catifelat, luminos şi ferm!
Fumatul, lipsa unui ritual de îngrijire a pielii, precum şi consumul alimentelor nesănătoase pot să-ţi afecteze tenul şi să accentueze ridurile odată ce înaintezi în vârstă. Pielea îşi pierde elasticitatea pe măsurî ce îmbătrânim şi apar inevitabil ridurile, însă există câteva obiceiuri care pot să agraveze şi mai mult situaţia.
Iată care sunt cele mai proaste obiceiuri care te îmbătrânesc înainte de vreme:
1. Fumezi?
Studiile arată că fumatul pe o perioadă lungă de timp te poate îmbătrâni cu 5-10 ani. Fumul de ţigară are un impact major asupra tenului tău, împiedicând circulaţia sanguină. De asemenea, producţia colagenului şi a elastinei este redusă, iar pielea ta îşi va pierde elasticitatea şi fermitatea.
2. Nu foloseşti cremele cu factor de protecţie?
Soarele este principala cauză care favorizează îmbătrânirea prematură a pielii. Radiaţiile ultraviolete transmise de soare pătrund în piele şi-i afectează structura, accelerând procesul de îmbătrânire şi determinând apariţia ridurilor. Este recomandat ca în orice anotimp să îţi protejezi pielea cu ajutorul cremelor cu factor de protecţie ridicat (peste 30) care are rolul de a bloca pătrunderea ultravioletelor în piele. Alege cremele care conţin ingrediente precum resveratrol, vitamina C sau extract de cafea, deoarece oferă o protecţie în plus.
3. Îţi neglijezi pielea de pe mâini şi gât?
Medicii dermatologi susţin că trebuie să urmezi un ritual de îngrijire pentru mâini şi gât, deoarece pielea din aceste zone este la fel de afectată de soare precum tenul. Pentru a preveni îmbătrânirea prematură, trebuie să foloseşti cremele cu factor de protecţie pentru a îngriji pielea de pe mâini şi gât. Poţi să aplici crema de faţă şi pe gât/decolteu şi mâini.
4. Foloşeşti excesiv cremele anti-aging?
Nu trebuie să exagerezi cu cremele anti-îmbătrânire pentru că este posibil să-ţi irite tenul şi să favorizeze deshidratarea lui. Este de preferat să păstrezi un ritual simplu de îngrijire a pielii. Încearcă produse cât mai naturale, uleiuri vegetale (cum ar fi uleiul de cocos, uleiul de jojoba, uleiul de argan) care nu agresează pielea şi nu uita de periajul uscat al pielii care îndepărtează celulele moarte de la suprafaţa pielii şi permite absorbţia nutrienţilor din cremă.
5. Mergi la culcare fără să te demachiezi?
Experţii spun că este o greşeală colosală pentru sănătatea tenului tău. Pe lângă faptul că impurităţile acumulate de-a lungul zilei îţi blochează porii şi determină apariţia acneei sau a punctelor negre, acest obicei prost împiedică regenerarea adecvată a pielii şi eliberarea sebumului, care este "hidratantul" natural al tenului tău.
Sursa: eva.ro
Foto: eva.ro
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu