25 sept. 2012

5 paşi să-ţi energizezi tenul dimineaţa.




Tenul tău este tern şi lipsit de strălucire? Fumatul, mesele neregulate, stresul, nopţile pierdute îşi pun amprenta pe pielea ta.
 
În fiecare dimineaţă, când te trezeşti, vezi în oglindă un ten "lipsit de viaţă" şi ai senzaţia că nimic nu-i mai poate reda luminozitatea de altă dată. Însă, cu ajutorul câtorva trucuri pielea ta îşi va recăpăta instant prospeţimea naturală.

Sucuri din fructe de pădure

De cele mai multe ori, primul impuls atunci când ai un ten tern este să tratezi problema de la exterior, cu alte cuvinte să te foloseşti de machiaj pentru a-i reda strălucirea pierdută. Însă, această problemă se poate rezolva şi din interior, obţinând astfel un rezultat pe termen lung. Un foarte bun exemplu în acest sens este sucul din fructe de pădure, preparat în casă. În fiecare dimineaţă poţi să-ţi faci un smoothie din coacăze, afine şi mure. Aceste fructe au cea mai mare cantitate de antioxidanţi în comparaţie cu alte fructe pe care obişnuim să le consumăm. Sucul lor este un adevărat ser minune pentru pielea ta. Aşa că, nu ezita să îl bei atunci când te trezeşti dacă vrei energie pentru ten, dar şi pentru trup.

Salvarea din pliculeţele de ceai

Dacă obişnuieşti să bei ceai verde sau negru dimineaţă, este bine de ştiut că pliculeţele de ceai îţi pot fi de un real ajutor atunci când cearcănele nu-ţi dau pace. După ce îţi prepari băutura care te trezeşte, nu arunca plicurile. Presează-le bine, lasă-le în frigider câteva minute să se răcească, după care aplică-le pe ochii închişi, timp de 10 minute. Combinaţia dintre cofeina din ceai şi gheaţa din frigider ajută ochii obosiţi.

Apa rece face minuni

Un truc foarte simplu şi la îndemâna oricui este apa rece. Chiar dacă pare ceva banal, temperatura scăzută a apei reduce pungile, îmbunătăţeşte circulaţia şi conferă tenului un aspect luminos. Mai mult, apa rece închide porii dilataţi, iar pielea ta va arăta mai bine. În timpul zilei te poţi ajuta de un spray din apă de trandafiri, de preferat rece, pe care să-l pulverizezi pe faţă. Cu ajutorul lui îţi vei căpăta prospeţimea pierdută. 

Vitamina C şterge oboseala

Sucul din portocale, aici vorbim despre acel suc pe care îl faci tu din portocale proaspete, te poate ajuta în dimineţile în care tenul tău arată dezastruos. Ai nevoie de un pahar de suc de portocale rece pe care să-l torni pe un prosopel curat. După ce ai stors excesul de lichid, pune prosopul pe faţă pentru cinci minute. Vitamina C este cunoscută pentru capacitatea ei de a reda luminozitate tenului tern. Iar sucul proaspăt de portocale abundă în vitamina C.

Trucuri de make-up

Şi machiajul te poate ajuta atunci când tenul tău nu arată foarte bine, mai ales după o noapte pierdută. Însă, nu orice fel de machiaj îţi este de folos într-o astfel de situaţie. Ai nevoie de un make-up care să-ţi acopere cearcănele şi să-ţi "şteargă" orice urmă de oboseală de pe chip, fără să creeze un aspect de mască. Pentru început, foloseşte o bază de machiaj care să-ţi uniformizeze tenul şi să-i dea strălucire. Urmează un fond de ten cât mai uşor, fără o putere mare de acoperire şi care să aibă în compoziţie particule strălucitoare care să-ţi redea luminozitatea pilelii.
Apoi, foloseşte un anticearcăn pe care să-l combini cu fondul de ten şi care să fie o nuanţă mai deschisă. Îl aplici prin tapotare în jurul ochilor. Fixează anticearcănul cu un iluminator pudră, acesta îţi va lumina privirea. Aplică acest produs în interiorul ochiului, pe arcadă, dar şi puţin pe tâmple. Fixează toată faţa cu puţină pudră translucidă. Nu uita de un strop de blush în obraji şi un glos pe buze. Astfel, tenul tău va arăta mult mai bine!
Sursa: eva.ro

Foto: eva.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu