25 sept. 2012

6 alimente miraculoase care te fac mai frumos şi mai sănătos




Alegerile alimentare pot să te facă mai frumoasă, dar şi să te ajute să ai grijă de sănătatea ta. Descoperă care sunt cele mai benefice alimente atât pentru pielea ta, cât şi pentru a te feri de probleme medicale.

1. Iaurtul simplu


Beneficii pentru frumuseţe: asigură strălucirea pielii
Aplică iaurt grecesc pe ten, lasă-l să acţioneze 10 minute, după care îndepărtează cu apă călduţă. Datorită conţinutului bogat în acid lactic, iaurtul dizolvă celulele moarte de la suprafaţa pielii, lăsând-o catifelată şi strălucitoare. Deoarece are proprietăţi antibacteriene, iaurtul ajută şi în cazul în care suferi de acnee.

Beneficii pentru sănătate: o digestie mai bună
Datorită probioticelor (bacterii bune) iaurtul îmbunătăţeşte digestia şi ajută la detoxifierea organismului. Acest lucru va uşura absorbţia vitaminelor şi a mineralelor. De asemenea, conţinutul său bogat în calciu şi proteine asigură sănătatea dinţilor şi a oaselor.


2. Ceaiul verde


Beneficii pentru frumuseţe: îndepărtează pungile şi cearcănele de la ochi
Păstrează tot timpul două pliculeţe de ceai verde la frigider, după ce le-ai infuzat. Aplică-le pe ochi dimineaţa şi lasă-le să acţioneze 10 minute. Datorită conţinutului bogat în antioxidanţi şi alţi nutrienţi, ceaiul verde reduce pungile de sub ochi şi atenuează cearcănele. De asemenea, cafeina din ceai are rolul de a asigura fermitate pielii, redându-i aspectul întinerit.

Beneficii pentru sănătate: apără organismul de cancer şi întârzie îmbătrânirea
Datorită cantităţii mari de antioxidanţi, ceaiul verde apără pielea de îmbătrânirea prematură şi protejează organismul de cancer. Cercetările au arătat că este util şi în curele de slăbire, deoarece accelerează metabolismul şi favorizează arderea grăsimilor.


3. Zeama de lămâie


Beneficii pentru frumuseţe: întăreşte unghiile
Stoarce o jumătate de lămâie, amestecă zeama cu o cantitate egală de apă şi ţine unghiile în acest amestec. Apoi este recomandat să le masezi cu ulei de măsline pentru a le hidrata. Zeama de lămâie intăreşte unghiile, le albeşte şi are proprietăţi antibacteriene, împiedicând apariţia diverselor infecţii.


Beneficii pentru sănătate: ajută la detoxifierea organismului
Consumă în fiecare zi un pahar de apă cu zeama stoarsă de la o lămâie, deoarece are un puternic efect detoxifiant. Acest amestec purifică sângele şi ajută la eliminarea toxinelor din corp. De asemenea, dacă ai probleme cu respiraţia urât mirositoare acest amestec este o bună soluţie pentru a avea o respiraţie proaspătă.


4. Uleiul din seminţe de in presat la rece


Beneficii pentru frumuseţe: hrăneşte părul şi pielea
Aplică puţin ulei pe vârfurile părului pentru a-i reda strălucirea şi a împiedica despicarea. De asemenea, acest ulei este recomandat pentru tenul uscat şi matur, deoarece hidratează intens şi atenuează ridurile.

Beneficii pentru sănătate: hidratează pielea şi părul din interior
Foloseşte ulei de in în salate sau în smoothie-urile de dimineaţă, deoarece are un conţinut bogat în acizi graşi omega-3 care aduc numeroase beneficii pentru organism. Studiile arată că atunci când este administrat intern, uleiul de in împiedică caderea părului şi hidratează pielea. 


5. Scorţişoara


Beneficii pentru frumuseţe: pentru buze catifelate
Amestecă puţină scorţişoară cu miere de albine şi exfoliază buzele cu acest amestec. Astfel vei stimula circulaţia sanguină, buzele vor fi mai colorate şi mai pline. Imediat după exfoliere aplică un balsam hidratant.

Beneficii pentru sănătate: accelerează metabolismul
Cercetările arată că scorţişoara are un efect puternic odată ajunsă în corp, accelerând metabolismul şi ajutând în procesul de slăbire. De asemenea, ajută la reglarea glicemiei şi reduce colesterolul rău. Mai mult, scorţişoara este recunoscută pentru efectul termogenic (de încălzire) care favorizează arderea grăsimilor.


6. Bananele


Beneficii pentru frumuseţe: catifelează pielea şi hidratează părul
Pisează o banană şi masează pielea cu acest amestec, atunci când eşti sub duş. Poţi să foloseşti acest amestec ca un balsam înainte de a rade părul de pe corp, deoarece îl înmoaie şi împiedică apariţia iritaţiilor.

Beneficii pentru sănătate: asigură energie
Fiind bogate în vitamina B6, magneziu, potasiu şi acid folic, bananele asigură un plus de energie şi ajută la transportarea oxigenului la creier. Datorită nutrienţilor din conţinutul ei, banana îmbunătăţeşte starea de spirit, alungă depresia şi ajută la regenerarea celulelor. 

Sursa: eva.ro  

Foto: eva.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu