25 sept. 2012

8 alimente care te scapă rapid de grăsimea de pe burtă




Dacă ai probleme cu grăsimea de pe burtă şi ţi se pare că nicio dietă nu dă roadele pe care le aştepţi, află de la celebrul medic Mehmet Oz care sunt alimentele care-ţi remodelează talia!

Specialistul recomandă în câteva ediţii ale emisiunii sale "The Dr. Oz Show" câteva alimente pe care trebuie să le consumi dacă vrei să-ţi scadă burta, dar atenţionează şi cu privire la alte alimente care favorizează depunerea grăsimii în zona abdominală. Pe lângă aspectul inestetic pe care îl dă grăsimea abdominală, ea este un factor de risc pentru bolile cardiace şi alte afecţiuni grave, cum ar fi cancerul. Un stil de viaţă echilibrat care presupune atenţie pentru alimentele pe care le consumi, cât şi un plan de exerciţii fizice bine stabilit este cea mai bună soluţie pentru a preveni sau a scăpa de grăsimea care se acumulează în jurul taliei.

Dacă vei încorpora în programul tău zilnic câteva exerciţii fizice pentru zona abdominală, cât şi alimentele recomandate de Dr. Oz vei reuşi să dai jos grăsimea din jurul taliei care te incomodează. Cercetările arată că 99% dintre persoanele care slăbesc pierd mai întâi grăsimea din jurul taliei, ceea ce înseamnă că zona abdominală poate să fie modelată mai rapid decât alte părţi ale corpului, dacă avem grijă la ceea ce mâncăm.


Alimentele recomandate de Dr. Oz pentru a scăpa de grăsimea de pe burtă:


1. Ciocolată neagră

Are grăsimi bune mononesaturate care au rolul de a aplatiza burta, stimulează metabolismul şi conţine mult mai puţin zahăr în comparaţie cu ciocolata cu lapte sau diverse creme. Grăsimile bune sunt grăsimile nesaturate (polinesaturate şi mononesaturate). Ele se găsesc predominant în uleiurile vegetale, în peştele gras, în nuci, avocado şi în seminţele oleaginoase.

2. Untul de arahide

Untul de arahide natural, care nu este procesat conţine grăsimi bune mononesaturate care au acelaşi rol ca ciocolata neagră, adică de a aplatiza burta.

3. Avocado

Conţine grăsimi bune mononesaturate care au rol calmant pentru organism şi ajută la aplatizarea abdomenului. Potrivit unui studiu apărut în publicaţia Diabetes Care, persoanele care consumă cu regularitate avocado au constatat o reducere a circumferinţei taliei, în comparaţie cu cealaltă categorie care a adoptat un regim alimentar cu aceeaşi cantitate de calorii, însă fără să includă grăsimile mononesaturate. O jumătate de avocado aduce un aport de 10 grame de grăsimi sănătoase şi împiedică depunerea grăsimii în jurul taliei.

4. Seminţele de dovleac

Conţin grăsimi bune mononesaturate, magneziu, fier şi pot fi incluse în salate sau diverse mâncăruri pe bază de peşte. 

5. Migdalele

Dr. Oz le recomandă pentru gustări, deoarece sunt bogate în grăsimi bune mononesaturate şi sunt foarte săţioase.

6. Măslinele

Sunt bogate în grăsimi bune care ajută în procesul de slăbire, scad colesterolul "rău" şi controlează nivelul zahărului din sânge.

7. Iaurtul

Conţine bacterii bune care reglează digestia şi împiedică balonarea.

8. Uleiul de floarea soarelui presat la rece

Este bogat în grăsimi bune, te ajută să obţii un abdomen plat şi previne formarea plăcilor de aterom în artere. Dr. Oz recomandă uleiul de floarea soarelui presar la rece şi datorită conţinutului foarte ridicat în vitamina E.


Alimentele interzise de Dr. Oz pentru că favorizează depunerea grăsimii pe burtă:


1. Brânza

Conţine grăsimi saturate care favorizează apariţia inflamaţiilor, astfel că persoanele care obişnuiesc să consume multă brânză grasă vor lua în greutate, în special în zona abdominală.

2. Margarina

Conţine grăsimi trans care sunt obţinute prin hidrogenare, lucru care favorizează creşterea nivelului de colesterol "rău" şi depunerea grăsimilor. Pentru a evita efectul negativ al grăsimilor trans asupra sănătăţii, specialiştii recomandă ca acestea să nu depăşească 1-2% în produse. Un studiu apărut în revista Obesity relevă în urma unui experiment efectuat pe maimuţe că grăsimile trans (rele) măresc talia cu 30%, în comparaţie cu o dietă care conţine mai multe grăsimi nesaturate sănătoase.

3. Vinul roşu

Dacă are zahăr în el, va stimula pofta de mâncare şi te va îngrăşa.

Sursa: eva.ro  

Foto: eva.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu