4 mar. 2011

Ce alimente ar trebui sa iubeasca orice femeie

Printre alimentele pe care femeile trebuie să le iubească nu se numără prăjiturile, preparatele grase, sucurile şi băuturile dulci, informează Kudika.

Iată câteva alimente care nu ar trebui excluse din alimentaţia dumneavoastră, o alimentaţie ce trebuie să fie cât mai sănătoasă.

Stridiile. Sunt alimente ideale pentru femei, fiind indicat să facă parte din meniul săptămânal. Stridiile sunt printre cele mai bogate alimente în zinc, un mineral esenţial pentru sănătatea intimă (fiind benefice şi la bărbaţi).

Alune, seminţe, nuci. Alunele, seminţele de floarea-soarelui sau de dovleac, arahidele, nucile – toate acestea consumate crude aduc un aport important de vitamine din complexul B şi acizi graşi omega 3 şi omega 6. Ele intervin în protejarea ţesutului nervos, în stimularea memoriei şi funcţiilor cerebrale, în combaterea oboselii şi în menţinerea siluetei.

Fructele acrişoare. Acestea nu ar trebui să lipsească din alimentaţia zilnică a femeii, fiind bogate în vitamine şi mai ales în vitamina C, cea care le protejează de infecţii şi boli, le menţin unghiile şi părul sănătoase şi le întinereşte pielea.

Legumele crude. Sunt bogate în vitamine, dar mai ales în minerale, asigurând suportul metabolic de zi cu zi. Se recomandă să consumaţi legumele în stare crudă, mai puţin amidonoasele: cartof, orez, porumb etc.

Lactatele. Acestea aduc un aport de proteine şi minerale, în special de calciu, de care femeile au nevoie.

Condimentele. Tonifică activitatea cerebrală, digestia, cresc arderile, intensifică libidoul şi sporesc pofta de viaţă.

 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu