1 mar. 2011

Ce mancam in Postul Pastelui?

Pentru ca mai avem putin pana la inceputul postului Pastelui si pentru ca multa lume nu stie ce sa manance de post, inclusiv eu, m-am gandit sa va recomand cateva mancaruri pentru post. Iata ce se poate manca in post si ce nu :

Alimente pentru post:

orice produs din soia: carne de soia, lapte de soia, iaurt de soia
legume si fructe
halva
biscuiti
produse de patiserie fara oua, lapte, branza, unt sau carne
miere, dulceturi
fulgi de orice fel: orz, ovaz, porumb
muraturi
mamaliga
zacusca
masline
fructe uscate

Alimente care nu sunt pentru post
:

oua
lapte
branza
carne
unt
smantana, toate produsele lactate

Iata ca e destul de simplu, elimini produsele care nu pot fi mancate int impul postului si gasim o gramada de lucruri pe care le putem gati.
 
De fapt ce este perioada postului pentru corp ? Este o perioada strict necesara pentru detoxifierea organismului , purificarea acestuia ajutand atat din punct de vedere medical cat si spiritual .

Desi “postul’ spiritual este imposibil de definit in termeni medicali, avem o definitie pentru cel fizic. Acesta este o modalitate prin care individul se hraneste dupa un anumit altgoritm, prin care, conform unor traditii religioase, culturale, filosofice sau dietetice dictate de o anumita boala, sa restranga o anumita categorie de alimente, cu scopul de a obtine rezultate de ordin fizic sau psihic.

Exista postul normal si postul negru .

In mod aproape inexplicabil pentru medicina clasica, naturistii reusesc sa trateze si sa vindece o serie de boli considerate incurabile folosind ca metoda terapeutica postul negru. Un terapeut care a reusit vindecari spectaculoase prin aceasta metoda a fost Valeriu Popa, care, desi nu mai este printre noi, a lasat celor apropiati dar si celor pe care i-a vindecat, o mare parte din experienta sa referitoare la aceasta metoda.

Avantajele postului :
 
- Efect antidislipidemiant. Pentru persoanele care prezinta o tulburare a metabolismului, cum ar fi dislipidemiile, postul este benefic. Scoaterea din consum a lipidelor animale are efect protector impotriva dislipidemiilor si aterosclerozei. Persoanele care tin post timp de sase saptamani au un beneficiu imediat, verificabil, de scadere a colesterolului, de scadere a fractiei LDL colesterolului si o crestere relativa a HDL colesterolului;

- Scaderea acidului uric benefica in cazul persoanelor cu hiperuricemie;

- Beneficiu de epurare pentru functia renala. Efectul detoxifiant al postului este considerat in general mai important decat este de fapt;

- Scaderea ponderala, pentru persoanele care tin post fara a exagera consumul compensator de glucide

Toate acestea fiind spuse, mai ramane de spus ca totusi a tine post asa cum trebuie ( si spiritual si cu organismul ) este destul de dificil, insa eu va urez mult succes!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu