3 nov. 2013

Cum poti scapa definitiv de colesterol

 

Colesterolul ridicat poate să afecteze sănătatea inimii, după cum se arată în toate studiile realizate până în prezent. Află de la Dr. Oz cum să reduci nivelul colesterolului rău!

Statisticile ne arată că România este pe locul 3 la nivel european în privința deceselor cauzate de boli cardiovasculare, acestea reprezentând 60% dintre decesele înregistrate anual. Principalii factori care pot favoriza creşterea nivelului de colesterol se referă la obiceiurile alimentare greşite, consumul regulat de alcool, dar şi sedentarismul şi consumul de ţigări.

„Colesterolul crescut este unul dintre principalii factori de risc pentru boala cardio-vasculară - menținerea lui în limite normale este o condiție esentială pentru o inimă sănătoasă! Alimentația influențează major nivelul grăsimilor din sânge, deci implicit nivelul colesterolului. Astfel, pentru a menține colesterolul în limite normale și pentru a scădea riscul cardio-vascular, este recomandată limitarea consumului de grăsimi animale (preponderent saturate) și înlocuirea lor cu alimente bogate în grăsimi polinesaturate (uleiurile vegetale, fructele oleaginoase, peștele etc.)”, a declarat prof. Dan Gaiţă, Preşedinte al Fundaţiei Române a Inimii.


Cele mai importante reguli peste care nu poţi să treci

Dacă factorul ereditar nu poate să fie modificat, nu înseamnă că trebuie să te dai bătută şi să ai un stil de viaţă dezordonat care cu siguranţă va accentua şi mai mult problema colesterolului mărit. Dr. Oz susţine că schimbările mici, de durată sunt cele care te vor ajuta să menţii nivelul colesterolului rău într-o limită normală. Aceasta este de cel puţin 50 mg/dl pentru colesterolul HDL (bun), iar cu cât valoarea este mai ridicată cu atât este mai bine. Colesterolul total nu trebuie să depăşească 200 mg/dl.

1. Efectuează periodic teste pentru verificarea colesterolului

Verificarea periodică a nivelului de colesterol este cu atât mai importantă cu cât un nivel crescut de colesterol nu se traduce prin semne clinice, pe care pacientul să le poată identifica. Însă, în momentul în care depășește valorile normale, colesterolul se depune pe pereții interori ai arterelor și îngreunează circulația sângelui, conducând astfel la probleme grave de sănătate.

2. Include mişcarea în planul tău zilnic

Activitatea fizică zilnică scade colesterolul rău şi creşte nivelul celui bun.
Dacă nu ai timpul necesar, renunţa la lift şi urcă scările sau mergi pe jos.


3. Fă alegerile alimentare cele mai bune

Chiar dacă carnea albă are mai puţine grăsimi saturate şi ai fi tentată să optezi pentru pieptul de pui, Dr. Oz recomandă pulpele şi carnea mai închisă la culoare, şi ocazional câte o porţie de carne roşie. Carnea roşie conţine vitamina K2 care scade colesterolul şi reduce riscului de apariţie a bolilor de inimă.


4. Renunţă la grăsimile trans

Evită produsele din comerţ care conţin printre ingredientele de pe etichetă aşa-numitele grăsimi trans sau grăsimi parţial hidrogenate. Acestea determină creşterea colesterolului rău.

 
Sursa: eva.ro 

Foto: eva.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu