10 nov. 2013

Te simţi mereu OBOSIT? Iată un posibil motiv




Te simţi slăbit/ă şi eşti mai tot timpul obosit/ă? Ar putea fi vorba despre lipsa din organism a unui mineral. Iată unde îl găseşti.

Fierul este un mineral care transportă oxigenul din plămâni în tot corpul şi de aceea te simţi aşa. Pentru a combate deficitul de fier, apelează la alimente bogate în acest mineral şi, dacă este nevoie, optează pentru suplimente. Îi poţi spori absorţia cu ajutorul vitaminei C.

Doza zilnică recomandată este de 8.7mg pentru bărbaţi şi 14.8mg pentru femei. Ai grijă că o cantitate prea mare de fier poate avea ca efecte: constipaţie, stări de ameţeală, vomă, dureri de stomac.

În ce alimente găseşti fier? Printre sursele de natură animală se numără carnea de vită, organele (ficat, inimă, rinichi) peştele (ton, sardine, macrou) şi puiul, iar corpul nostru absoarbe cu uşurinţă acest tip.

Surse vegetale: spanac, cartofi dulci, fasole, seminţe de dovleac, seminţele de soia, lintea şi diferite tipuri de varză.


slabire rapida si sanatoasa

Fructe: căpşuni, pepene galben, struguri , smochine, prune, suc de prune, fructele uscate (prune, struguri, caise, piersici, struguri).

Fructe de mare: scoici, creveţi, stridii.

Cereale: tărâţe, paste, produse din grâu, ovăz, porumb, secară.

Sursa: provincianews.ro 
 
Foto: pediatrucluj.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu