11 nov. 2013

Slăbit rapid: 10 greşeli care nu te îngraşă

Vrem să fim suple şi sexy în sezonul costumelor de baie, dar asta nu înseamnă că trebuie să punem lacăt frigiderului. Dacă dieta ta seamănă destul de tare cu un post negru, sigur nu acţionezi sănătos. A sosit vremea să renunţi la dietele drastice.

"Regulile pe care şi le impun femeile în dietă le oferă speranţă şi control, dar nu sunt eficiente", punctează Abby Aronowitz, doctor şi autor al cărţii "Your final diet".

Iată 10 aşa-zise greşeli pe care specialiştii îţi recomandă să le comiţi începând de astăzi, cu garanţia că ele nu-ţi afectează silueta. Dimpotrivă, o modelează frumos!


1. Poţi mânca şi după 6 seara

Regula spune să nu mănânci după 6 seara. Află că nu ne îngrăşăm în mod magic doar după apusul soarelui. Caloriile cumulate timp de câteva zile duc la îngrăşare, nu o gustărică după o anumită oră.

Nutriţioniştii susţin că această regulă te îngraşă de fapt, pentru că te forţează să stai o noapte întreagă flămândă. "Atunci când nu-i dai organismului energie, deşi are nevoie de ea, îţi încetineşti metabolismul şi nu mai arzi calorii la fel de eficient, explică Christine Mastrangelo, fondatorul New England Nutrition Associates.


2. Poţi consuma şi carne roşie

Multe femei renunţă să consume carne roşie, ca să se ferească de consumul ridicat de calorii. Află însă că acest tip de carne e bogat în proteine. "Proteinele se digeră mai greu şi întârzie apariţia senzaţiei de foame", spune Jonny Bowden, doctor şi expert în slăbit. Aşa că mănânci mai rar şi ai energie!


3. Nu trebuie să mănânci la ore fixe

Sigur ai auzit  şi tu că orice dietă e bine să conţină mese la ore fixe. Specialiştii vin să contrazică şi această regulă. "Mănâncă atunci când ţi-e foame, nu când a venit ora mesei. Dacă te forţezi să mănânci la o anumită oră, îţi dai dieta peste cap", te atenţionează Elizabeth Somer, doctor şi autoare a "10 Habits That Mess Up a Woman's Diet".


4. Mănâncă sănătos... şi consistent

Unele femei ţin diete atât de drastice încât se păcălesc că au luat masa de prânz înfulecând o salată. Nimic mai fals. Corpul tău ştie că nu şi-a luat porţia necesară de proteine, iar senzaţia de foame nu se va lăsa mult timp aşteptată.

slabire rapida si sanatoasa

5. Poţi consuma pâine şi paste, dar cu măsură

Femeile care sunt la dietă se feresc de pâine şi paste la gândul că acestea îngraşă foarte tare.
Experţii te asigură însă că aceste alimente pot fi consumate fără griji în cantităţi moderate. Pâinea reprezintă o sursă importantă de nutrienţi, aşa că nu trebuie să lipsească din dieta ta.


6. Renunţă la număratul caloriilor

De ce? Pentru că nu au aceeaşi valoare. Contează enorm din ce alimente provin ele. De exemplu, "vei primi mai mulţi nutrienţi dintr-o sută de calorii provenite din mere, decât din pâine albă", spune nutriţionistul Samantha Heller. Să numeri pur şi simplu caloriile pe care le consumi, fără să ţii seama de nutrienţi, este periculos pentru organismul tău.


7. Alege mâncarea de tip fast food în locul unui baton cu proteine

De ce? Pentru că vei consuma fibre, proteine şi nutrienţi. După masa copioasă luată în oraş, nu vei mai face ravagii în frigider imediat ce ajungi acasă. De fapt, s-ar putea să nu ţi se mai facă foame până a doua zi. Desigur, poţi evita maioneza şi sosurile, dar carnea preparată la grătar cu salată îţi este chiar indicată, precizează Kara Mohr, docotor nutriţionist.


8. Nu mai consuma porţii mici

Potrivit unui studiu, femeile la dietă mănâncă cu mai multă poftă atunci când au în faţă o porţie mică de mâncare. Este un instinct psihologic normal. Mai bine îţi pui o porţie normală şi laşi în farfurie, decât să mănânci cu poftă şi să ai senzaţia că nu ţi-a ajuns.


9. Nu te mai feri de grăsimi

Avem implementată în minte ideea că grăsimile se depun, dar află că ai nevoie de o cantitate mică de grăsimi în organism. Grăsimile îţi protejează organele, îţi stimulează producţia de hormoni şi îţi ajută corpul să asimileze vitamine. O dietă fără grăsimi îţi pune în pericol sănătatea!


10. Nu te mai abţine de la ciocolată

Cercetătorii Universităţii din Toronto au demonstrat că femeile care se abţin de la ciocolată timp de o săptămână au mai multe pofte şi consumă mai multe dulciuri, decât cele care se delectează cu câteva bucăţele când simt nevoia, arată fitnessmagazine.com. Este însă indicat să nu ţii ciocolată în casă. În acest fel, dacă ţi se face poftă de ceva dulce, va trebui să mergi până la cel mai apropiat magazin. În cazil în care îţi înfrângi comoditatea, vei face nişte mişcare, ce merită răsplătită, nu?

Sursa: eva.ro 

Foto: eva.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu