Aloe barbadensis sau aloe vera, dupa cum este foarte cunoscuta, este o forma de cactus ale carei proprietati anti-imbatranire au uimit intreaga lume.
Informatii despre aceasta planta au fost mentionate, pe foi de papirus, inca din 1500 i.e.n. si se pare ca aloe vera a fost folosita masiv in India, Egipt si Grecia. Se presupunea, inca de pe atunci, ca gelul continut de frunzele lungi de aloe vera ar avea proprietati vindecatoare. In prezent, se stie ca aceste proprietati sunt datorate aminoacizilor, enzimelor si polizaharidelor care compun acest gel.
In zilele noastre, sunt cunoscute aproximativ patru sute de specii de aloe, clasificate in functie de culoare, de la nuante de gri la verde crud. Puterea pe care planta o poate avea pe piata farmaceutica si in industria frumusetii a inceput sa fie recent luata in serios, de firme care s-au grabit in strategiile lor sa o prepare in sute de feluri si sa o includa in compozitia multor produse de ingrijire, creme si tratamente pentru piele.
Planta a fost recunoscuta de comunitatea medicala, iar vestile sunt si mai bune pentru cei care sunt ingrijorati de efectele imbatranirii, pentru ca aloe vera are calitati ce actioneaza impotriva imbatranirii premature a pielii, a arsurilor solare si a ridurilor, gratie mineralelor, vitaminelor A,C, E si a enzimelor.
Tratamentele naturiste pe baza de plante sunt din ce in ce mai populare in randul consumatorilor preocupati sa traiasca sanatos si sa isi ingrijeasca responsabil pielea. Nicio alta planta nu este atat de celebra pentru multiplele sale intrebuintari precum este aloe vera, care nu doar ca previne efectele dure ale mediului si varstei asupra tenului, cat si curata, vindeca, regenereaza epiderma, iar efectele sunt cat se poate de vizibile.
Componentele unice si benefice ale plantei nu fac decat sa demonstreze ca suplimentarea dietei cu extracte naturale este esentiala in nutritia omului.
Sursa: femeia.ro
1 comentarii:
Buna ziua, am si eu o plantuta asemanatoare, cu varsta de peste 4 ani, insa la mijlocul frunzei nu are un lichid incolor asemanator cu cel din poza de mai sus, are doar miezul frunzei de culoare alba. daca o ating de piele ma ustura, nu stiu daca este buna, sper sa ma ajutati cu un sfat bun. Este aloe, este buna?
Va multumesc.
Trimiteți un comentariu