“Suntem construiţi să consumăm carne”, zic unii specialişti, dar la fel de înverşunaţi şi de bine argumentaţi sunt şi ceilalţi din tabăra opusă care susţin că “organismul nostru nu poate utiliza proteinele de tip carne”. Tu cum îţi argumentezi alegerea?
De mic am preferat să mănânc piureul de cartofi pe care-l făcea mama doar cu salată. Am avut polemica aceasta cu ea de fiecare dată când îmi spunea că trebuie să mănânc şi carne. Am ascultat-o şi am mâncat, dar îmi strica tot gustul.
Şi acum îmi amintesc cum mă ascundeam în camera cea mai îndepărtată când eram la ţară la bunica şi se tăia porcul. Cântam tare şi mă ţineam de urechi, numai să nu aud ţipetele îngrozite ale bietului animal. Dacă am crescut consumând carne şi văzând animale de curte jumulite, credeam că nu mă va mai şoca atunci când se omoară un animal pentru a fi pus pe masă şi savurat. Ei bine, m-am înşelat amarnic şi multe dintre documentarele care au pus punctul pe “i” şi au arătat exact cum sunt chinuite animalele pentru ca apoi să ajungă pe masa noastră m-au îngrozit.
Şi dacă nu eşti milos din fire şi uneori îţi iese din gând cruzimea cu care sunt tratate, mai ales atunci când vezi o friptură suculentă, cu siguranţă nu ai cum să rămâi rece în faţa unei descrieri exacte a ceea ce este carnea. Asta îmi răsună în minte absolut de fiecare dată: “Carnea nu este altceva decât o concentrare de celule moarte sau agonizante, trăind într-o hazna de sânge stricat, intrat în putrefacţie. Iar oamenii numesc această hazna alimentaţie benefică”, spune medicul Robert Morse, naturopat. Şi dacă stai bine să te gândeşti, chiar asta şi este!
Că este bine sau nu să consumăm carne este o polemică permanentă care se va purta între două tabere clar delimitate. Rămâne să ne convingem singuri de care parte ne situăm. Dar, asta numai după ce te documentezi şi ai la bază argumente solide. Tu de care parte eşti? De ce consumi sau nu consumi carne?
Studii de necontestat realizate de instituţii de învăţămând prestigioase subliniază faptul că produsele animale:
- creează o mare aciditate, provocând inflamaţii ale ţesuturilor şi degradarea lor;
- putrezesc în interiorul organismului, favorizând dezvoltarea paraziţilor şi încărcarea organismului cu toxine;
- necesită un timp foarte lung pentru a fi digerate, lucru care consumă din energia organismului şi ne cauzează stările de oboseală şi slăbiciune;
- pot priva organismul de calciu dacă sunt consumate în exces;
- favorizează formarea pietrelor la fiere şi rinichi;
- obligă ficatul să producă mari cantităţi de colesterol care va forma plăci în întregul organism;
- provoacă apariţia cancerului de colon, formarea limfoamelor şi mai sunt suspectate de producerea cancerului hepatic şi pancreatic;
- stimulează, irită, inflamează organele sexuale, în special glanda prostatei;
- sunt încărcate cu hormoni de creştere, antibiotice, pesticide, erbicide, deşeuri nucleare, nivel crescut de adrenalină şi de alte substanţe toxice preluate din poluarea solului şi a atmosferei;
- scad nivelul de mangan din organism, lucru care provoacă spasme, convulsii, aritmie cardiacă, probleme neuromusculare, Parkinson.
Sursa: eva.ro
1 comentarii:
Fiecare om e unic in felul lui.Daca o persoana se simte bine dupa o masa de proteine animale iar altul dupa o masa de carbohidrati e clar ca nu au acelasi metabolism,probabil depinde si de grupa sanguina.Personal am incercat sa renunt la carne dar efectiv nu tine la mine:mi-e foame in permanenta,simt nevoia tot mereu sa mananc dulce si parca imi lipseste ceva.Nu asa se intampla daca consum oua sau carne.La maica-mea e invers (are gr.A2)nu simte niciodata nevoia de dulce sau de carne,oua,peste.Ea se simte bine dupa carbohidrati,e clar alt metabolism.de curand am trecut pe soia ca are proteine vegetale mai multe decat carnea:rezultatul e ca toata ziua mananc si nu ma satura soia asta deloc.
Trimiteți un comentariu