17 nov. 2011

Alimentele integrale: sursa ideala de micronutrienti

Alimentele integrale sunt cea mai buna sursa de vitamine si minerale. Ele prezinta trei avantaje principale fata de suplimentele alimentare.

O mai buna nutritie: Alimentele organice sunt complexe, continand o varietate de micronutrienti de care organismul are nevoie. O portocala, de exemplu, contine vitamina C dar si beta-caroten, calciu si alti nutrienti, care nu se gasesc in suplimentele de vitamina C.

Fibrele alimentare:
 
Alimentele integrale sunt o sursa de fibre alimentare, care previn anumite boli, precum diabetul si bolile cardiace.

Substantele de protectie:
 



Alimentele integrale contin unele substante benefice sanatatii; de exemplu, fructele si legumele contin substante fitochimice, care protejeaza impotriva cancerului, bolilor de inima, diabetului si hipertensiunii arteriale. Altele sunt surse de antioxidanti –substante care incetinesc oxidarea, un proces natural care duce la distrugerea celulelor si a tesuturilor. Daca dieta dvs. se bazeaza pe suplimentele nutritive si nu pe consumul de alimente integrale, pierdeti binefacerile oferite de aceste substante.
Sursa: romedic.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu