27 nov. 2011

Carnaciori din naut

Ingrediente:

2 cesti(cafea) naut
apa, sare
4 capatani usturoi
2 linguri ulei de masline extravirgin
boia de ardei
busuioc, cimbru, coriandru, tarhon

Preparare:



Se spala nautul foarte bine si se lasa peste noapte sa se innmoaie.

A doua zi se strecoara de apa in care a stat nautul si se asaza in oala cu apa suficienta pentru a fierbe 1 ora.

Dupa fierbere se strecoara de apa pastrand cam 1 ceasca de apa; nautul, asa fierbinte, se paseaza foarte fin cu un blender sau cu masina de tocat carne si se mai adauga usturoi, cimbru, busuioc, tarhon sau ... dupa preferinta fiecaruia: mai sarat, mai piperat sau alte condimente preferate.

Daca paste este foarte tare, vascoasa, se mai poate adauga apa astfel ca pasta sa fie asemanatoare unui pateu.

Pasta se imparte in 2: una va fi cu boia iute iar cealalta simpla; se mai adauga la fiecare 1 felie de paine inmuiata in apa si storasa f. bine (eu am pus pesmet in loc de paine, fiindca mi-a iesit prea moale pasta)

Se formeaza bilute mici, chiftele sau carnaciori care se vor da la copt in cuptor (180 grade celsius) aprox 20-30 min. sunt delicioase cu cartofi masline sau alte garnituri.

Pofta mare!

Sursa: reteteculinare.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu