17 nov. 2011

Cornulete de post

Ingrediente
500 ml apa minerala,
300 ml ulei,
200 g zahar,
coaja de la o lamaie,
sare,
o vanilie,
drojdie cat o nuca,
un varf de lingurita bicarbonat,
aprox. 1 kg faina,
2 linguri de cacao,
60 g cocos

Mod de preparare
Pentru cornuletele de post se framanta un aluat molicel, care se imparte in doua - o parte se termina de framantat si se lasa sa stea timp de zece minute, iar la a doua parte se adauga doua linguri de cacao si se framanta pana la capat. Dupa ce s-a framantat, se imparte fiecare parte in opt parti egale, se intinde cu mana unsa cu ulei sau cu sucitorul, fiecare parte de aluat, apoi se pune una peste alta si se taie in opt parti. Pe fiecare bucatica, se pune rahat sau magiun si se ruleaza. Dupa aceea, se pun in tavi, se lasa o jumatate de ora sa creasca, apoi se dau la copt. Dupa ce s-au copt, se insiropeaza; siropul se face din 200 g zahar si o cana de apa, care se fierb timp de 5 minute. Se adauga o vanilie sau esenta de rom.
Sursa: culinar.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu