17 nov. 2011

Tort de post cu fructe si frisca



Ingrediente:
1 kg frisca Hulala,
2 cani de zahar,
2 pachetele zahar vanilat,
2 banane,
2 portocale,
2 mandarine,
100 g stafide,
o cutie compot de ananas,
o cana de suc de portocale,
5 plicuri de gelatina Dr. Oetker,
50 g coniac sau lichior de stropit fructele tocate,
2 kiwi pentru ornat.


Mod de preparare


Pentru tortul de post cu fructe si frisca, frisca se bate la mixer, cu zaharul si vanilia, pana se intareste, apoi luam din frisca batuta o treime pentru ornat. Gelatina o punem la inmuiat in zeama de la compot si cu sucul. Dupa ce s-a umflat, o incalzim pe Bain-Marie pana devine lichida. In frisca batuta, punem gelatina calda cate putin si amestecam bine pana se incorporeaza toata, apoi punem fructele stropite cu coniac. Pregatim forma tapetata cu nylon si portocale peste care punem compozitia la intarit. Dupa doua ore, o rasturnam pe platou si ornam cu frisca oprita si kiwi.


Mod de servire
Tortul de post cu fructe si frisca se serveste ornat cu fructe si frisca.

Sursa: culinar.ro


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu