17 nov. 2011

Scortisoara

In India si Europa, scortisoara (Cinnamomum verum, C. zeylanicum) era un antiseptic si afrodiziac popular.

Familie: Lauraceae

Extractie: Distilare din frunze sau scoarta.

Proprietati: Analgezic, antiseptic, antispastic, afrodiziac, astringent, carminativ, insectivid, stimulant.

Actiune medicala: Scortisoara emelioreaza crampele menstruale, indigestia, diareea si infectiile genitale si urinare. Stimuleaza transpiratia si folosit ca unguent creeaza caldura.

Actiune emotionala: Mirosul amelioreaza tensiunea, stabilizeaza nervii si revigoreaza simturile. In cantitati foarte mici poate fi afrodiziac.

Combinatii: Benzoin, cuisoare, coriandru, tamaie, ghimbir, levantica, rozmarin, cimbru.

Uleiuri asociate:


Scortisor chinezesc (Cinnamomum cassia) - Aceasta specie provine din China, unde este folosita ca remediu, condiment si parfumant.
Scortisoara (Cinnamomum verum) - Ulei antibacterial folosit pentru a aroma apa de gura, mancarurile si bauturile. Poate irita pielea.
Camfor (Cinnamomum camphora) - Statuile lui Buddha din China erau sculptate din lemnul acestui arbore. Aroma combate socul si depresia, focalizand atentia. Arabii spun ca reduce dorinta sexuala. Camforul este excelent pentru masajul limfatic, dar si pentru a stimula inima. Folositi cu precautie.
Camfor de Borneo (Dryobalanops aromatica) - Este folosit pentru plagi si infectii digestive grave. Chinezii folosesc uleiul pentru a vindeca ranile, luxatiile, bolile infectioase si durerile nervoase. Este distilat dintr-un exudat din copacii maturi.

Precautii: Irita pielea.

Sursa: romedic.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu