27 nov. 2011

Cosulete de cartofi cu legume

Ingrediente:

Pentru a prepara 6 cosulete avem nevoie de:
*2-3 cartofi mari
*1-2 dovlecei
*1 vanata mare
*un plic ciuperci deshidratate (sau ciuperci proaspete)
*1 lingurita rasa de praf usturoi(se poate folosi si cel proaspat)
*100 gr.smantana vegetala
*oregan
*sare.
*ulei

Preparare:

Se curata cartofii, se taie in felii subtiri , apoi in betisoare subtiri. Betisoarele de cartofi le uscam bine, de apa lasata, cu hartie de bucatarie iar apoi le punem pe fundul unei strecuratoare (sita) din inox, le dam forma de cosulet(cuib), iar apoi le frigem in ulei bine incalzit, introducand strecuratoarea direct in ulei.

La inceput presam putin cu o lingura in centru ,asa raman compacte si se lipesc intre ele, formandu-se cosuletul.

Cand sunt gata, bine rumenite,se impinge strecuratoarea cu furculita de dedesubt, cosuletul se desprinde, se pun pe hartie de bucatarie sa se scurga de ulei iar apoi se sareaza.Intre timp se spala dovleceii si vinetele, se pune la inmuiat in apa calduta ciupercile deshidratate. Dovleceii se taie betisoare iar vanata cubulete,lasandu-le cu tot cu coaja. Se pune in tigaie putin ulei,se adauga cubuletele de vinete si dovleceii, se calesc putin, se adauga ciupercile inmuiate si taiate,apoi se pune praful de usturoi.

Daca se usuca mult pe foc, se adauga putina apa. Dupa aceea se adauga smantana vegetala, oreganul, sare .

Se amesteca 1-2 minute iar apoi sunt gata.
Cu aceasta compozitie se umplu cosuletele de cartofi prajiti.

Mentiuni:

Aceasta este varianta de post. Cosuletele se pot umple si cu cascaval afumat in cubulete,pus in ultimul minut in tigaie impreuna cu legumele. Deasemenea legumele se pot calii impreuna cu bucatele de bacon sau costita afumata. Costita sau baconul se rumenesc separat in tigaie, apoi adaugam legumele.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu