6 iul. 2011

Alimentaţia pe timpul verii

Vine vara, bine-mi pare! Mulţi dintre noi aşteptăm cu sufletul la gură sezonul cald, perioada concediului şi razele calde ale soarelui. Pentru ca distracţia să nu fie însă umbrită de apariţia unor probleme de sănătate, va trebui să acorzi o atenţie mai mare alimentaţiei. Organismul tău este extrem de solicitat în această perioadă, iar temperatura ridicată nu face decât să complice lucrurile.

Consumă alimente proaspete şi uşor de digerat!

Consumă cât mai multe alimente proaspete, ce pot fi mâncate în stare crudă şi evită preparatele grase şi bogate în amidon. Renunţă să consumi preparate din carne, produse ce conţin maioneză, ouă sau sosori ce se pot altera cu uşurinţă. Încearcă să introduci în alimentaţia ta zilnică cât mai multe legume şi fructe. Fructele şi legumele sunt principalele surse de vitamine şi minerale, substanţe fără de care organismul tău nu ar putea funcţiona. Mai mult, cu un astfel de meniu, te poţi asigura că nu vei fi victima unor toxinfecţii alimentare, afecţiuni atât de frecvente pe perioada verii. Poţi alege să savurezi o porţie de salată răcoritoare, care îţi va asigura energie şi vitalitate pentru întreaga zi. Fructele şi legumele proaspete, consumate în stare crudă, contribuie la satisfacerea aportului zilnic necesar de vitamine şi minerale.

Hidratează-te!

Vara, sub influenţa soarelui torid, organismul nostru pierde foarte multe lichide. Acest lucru afectează într-un mod grav starea de sănătate. Pentru a evita apariţia stărilor de oboseală şi a senzaţiei excesive de căldură, consumă cât mai multă apă. Apa este implicată în toate procesele fiziologice din organism şi este răspunzătoare de funcţiile vitale ale acestuia. Hidratarea se realizează în proporţie de 80 din lichidele pe care le consumăm şi 20% din alimente. Specialiştii indică consumul a cel puţin doi litri de lichide zilnic. Aceştia recomandă să nu folosim, însă, ca sursă de hidratare, sucurile carbogazoase deoarece, deşi conţin apă, conţinutul lor ridicat de zaharuri nu este benefic organismului.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu