16 iul. 2011

Granita de cirese

    Ingrediente 500 g cirese, 300 ml apa, 50 g zahar, esenta de vanilie. 
    Mod de preparare 
    Granita de cirese este o reteta extrem de simpla. Aveti nevoie doar de gheata si daca nu aveti cirese puteti folosi si sirop de cirese. Prima data faceti un sirop din apa si zahar. Puneti la fiert pentru cateva minute dupa care adaugati ciresele fara samburi. Mai fierbeti cateva minute si apoi pasati cu blenderul pana obtineti o pasta fina. Turnati intr-o caserola si dati totul la congelator. Dupa o jumatate de ora se amesteca granita de cirese cu o furculita. Se repeta acest procedeu la fiecare 30 minute timp de 2-3 ore, pana cand granita este bine inghetata. Acest procedeu impiedica formarea acelor de gheata. Pentru cine doreste un gust mai bogat, in compozitie poate adauga si frisca. Ciresele pot fi inlocuite cu capsuni, visine, piersici, etc. 
    Mod de servire 
    Granita cu cirese se serveste in cupe sau pahare bine racite, cu decor din frunze proaspete de menta si cirese. 
    Sursa: culinar.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu