- 1 kg ciuperci proaspete
- 3 cepe
- 2 legaturi de ceapa verde
- 1 morcov
- 70ml ulei
- 600 g rosii in bulion
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- vegeta
- 1 catel de usturoi
- 1 legatura coriandru
- 1 legatura marar
- sare
- piper
- Spalati bine ciupercile, scurgeti-le de apa si taiati-le in bucatele.
- Curatati si spalati ceapa si morcovul, apoi, ceapa tocati-o marunt, iar morcovul dati-l pe razatoarea mare.
- Caliti ceapa si morcovul intr-o cratita mare, in ulei, 3-4 minute, dupa care puneti ciupercile.
- Adaugati, dupa gust, vegeta si caliti ciupercile impreuna cu ceapa pana cand se evapora toata zeama lasata de ciuperci iar acestea incep sa se prajeasca in ulei.
- Adaugati rosiile in bulion, maruntite cu furculita si sucul acestora.
- Puneti boiaua si catelul de usturoi, tocat marunt.
- Potriviti de sare si piper si lasati tocanita sa fiarba la foc mic 30 de minute.
- La final, puneti mararul si coriandrul, tocate marunt si lasati sa mai dea in cateva clocote.
- Serviti tocanita de ciuperci calda cu mamaliguta fierbinte.
- Pofta buna!
Sursa: bucatarul.ro
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu