16 iul. 2011

Tocanita condimentata de ciuperci

Tocanita condimentata de ciuperci Iti trebuie:
  • 1 kg ciuperci proaspete
  • 3 cepe
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 1 morcov
  • 70ml ulei
  • 600 g rosii in bulion
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • vegeta
  • 1 catel de usturoi
  • 1 legatura coriandru
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper
Pregatesti asa:



  1. Spalati bine ciupercile, scurgeti-le de apa si taiati-le in bucatele.
  2. Curatati si spalati ceapa si morcovul, apoi, ceapa tocati-o marunt, iar morcovul dati-l pe razatoarea mare.
  3. Caliti ceapa si morcovul intr-o cratita mare, in ulei, 3-4 minute, dupa care puneti ciupercile.
  4. Adaugati, dupa gust, vegeta si caliti ciupercile impreuna cu ceapa pana cand se evapora toata zeama lasata de ciuperci iar acestea incep sa se prajeasca in ulei.
  5. Adaugati rosiile in bulion, maruntite cu furculita si sucul acestora.
  6. Puneti boiaua si catelul de usturoi, tocat marunt.
  7. Potriviti de sare si piper si lasati tocanita sa fiarba la foc mic 30 de minute.
  8. La final, puneti mararul si coriandrul, tocate marunt si lasati sa mai dea in cateva clocote.
  9. Serviti tocanita de ciuperci calda cu mamaliguta fierbinte.
  10. Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu