Ideal ar fi să consumăm un singur fel de mâncare concentrat la o masă, spune dr. Gheorghe Mencinicopschi în cartea sa "Adevărul despre alimentaţia românilor".
De exemplu, dimineaţa putem consuma un ou cu pâine, la prânz carne slabă albă (curcan sau pui) cu legume, iar la cină peşte cu legume la grătar.
Medicul avertizează asupra faptului că, în afară de ou, carnea nu trebuie asociată cu pâine, orez, cartofi, mămăligă, brânzeturi şi lapte.
- Brânzeturile vor fi consumate dimineaţa în asociere cu paste şi legume.
- Nu consumaţi desert, inclusiv fructe, imediat după principalele mese ale zilei. Fructele se mănâncă pe stomacul gol, între mese ca gustări.
- Nu beţi apă înainte de masă şi nici în timpul mesei.
- Consumaţi salate de legume cu jumătate de oră înainte de masă
- Ridicaţi-vă de la masă când încă vă este foame
- Consumaţi zilnic opt pahare de apă şi cinci porţii de fructe şi legume crude
Sursa: bucataria.net
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu