26 iun. 2011

Maslinele si E-urile ce le contin

maslinele si aditivii alimentariDe multe ori avem senzatia ca am ales alimente naturale, fara E-uri sau alte substante daunatoare, atunci cand le asezam in cosul de cumparataturi, multumiti ca facem ceea ce trebuie pentru sanatatea noastra, insa realitatea ne-o da doar lista de ingrediente de pe ambalaj. Atunci cand alegi alimente vrac, cum sunt maslinele nu ar fi rau sa intrebi si sa te uiti pe lista de ingrediente, sau te poti uita direct pe cele gata ambalate in cutiute de plastic.

De exemplu maslinele, nu sunt asa cum credeai 100% naturale, ele mai contin o serie de stabilizatori si acidifianti, cum ar fi:

gluconatul de fier(E579) – un stabilizator aflat pe lista de E-uri suspecte,


acidul lactic( E270 ) – considerat inofensiv, fero lactat (E585), 


gluconatul de fier(E579) – stabilizatori de culoare artificial. 

Nu se recomanda consumul frecvent.




Incearca sa eviti pachetele de masline pe care precizeaza “masline negre innegrite prin oxidare” procedeu prin care maslinele sunt înnegrite prin oxidare cu gluconat de fier.

Alege masline care nu prezinta un aspect neplacut, pulpa deteriorata, patata, culoare modificata, cu urme de mucegai sau cu data de valabilitate modificata sau depasita.


Sursa: adore.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu