Pui inabusit cu ciuperci si arpagic
Portii: 4.
Ingrediente:
- 1/4 ceascu cu faina normala
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat
- 2 piepti de pui, fara piele, cu os, fiecare taiat in jumatate
- 2 pulpe de pui, fara pielita, cu os
- 2 copanele de pui
- 1 ½ lingura de ulei de masline
- 1 ceapa de apa, tocata
- 450 g ciuperci micute, albe, curatate foarte bine
- 225 g arpagic
- 3/4 ceasca supa de gaina
- 1/2 ceasca vin rosu sec
- 2 linguri otet balsamic
- 2 linguri cimbru tocat, plus cateva frunzulite pentru garnisire.
Instructiuni pentru preparare:
Intr-un vas putin adanc amestecati faina, jumatate din sare si jumatate din piper. Treceti bucatile de pui prin faina cu condimente.
Intr-o tigaie mare, incalziti uleiul pana la o temperatura medie spre ridicata. Prajiti puiul, intorcandu-l o singura data pe ambele parti, timp de 5 minute. Puneti-l apoi pe un platou.
Adaugati arpagicul intr-o cratita si inabusiti-l pana se inmoaie, cam 1 minut. Adaugati ciupercile si inabusiti pana devin usor maronii, 3-4 minute. Amestecati cu ceapa si lasati sa se inabuse pana devine maronie la culoare, 2-3 minute.
Adaugati supa de gaina si vinul si amestecati cu lingura de lemn. Puneti din nou puiul in cratita si lasati-l sa fiarba. Acoperiti, reduceti focul si lasati sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand, pana cand puiul si legumele sunt moi, 45-50 minute. Adaugati otetul balsamic, cimbrul tocat si sarea si piperul ramase.
Serviti mancarea calda, garnisita cu cimbru proaspat.
Salata din mere cu stafide si smochine
Portii: 6.
Ingrediente:- 2 mere mari, rosii, curatate si taiate cuburi
- 6 smochine deshidratate, taiate marunt
- 2 radacini de telina, tocate marunt
- 1/2 ceasca cu iaurt degresat
- 2 linguri migdale pisate
- 2 morcovi, curatati si dati la razatoare.
Instructiuni de preparare:
Intr-un vas mic, combinati merele, smochinele si telina. Adaugati iaurtul si amestecati foarte bine. Serviti pe farfurii diferite, garnisite cu migdale si morcov ras.
Smochinele, fructe dulci cu pulpa si seminte mici comestibile, sunt o sursa buna de fier, calciu si fosfor. Smochinele deshidratate sunt o sursa foarte buna de fibre.
Cartofi cu pireu de usturoiPortii: 8.
Ingrediente:
- 1300 g cartofi, curatati si taiati cuburi
- 6 catei de usturoi, separati si curatati
- ½ ceasca de lapte degresat
- 1 lingura margarina
- piper negru macinat, dupa gust
- 2 linguri patrunjel proaspat tocat.
Instructiune de preparare:Intr-o oala de supa, acoperiti cartofii cu apa. Fierbeti-i. Reduceti focul si lasati sa fiarba la foc mic pana se inmoaie, cam 15 minute. Scurgeti-i bine si puneti-i din nou in oala.
Intr-o cratita potrivita, acoperiti usturoiul cu apa. Fierbeti-l. Dati focul mai mic si lasati sa fiarba inabusit pana se inmoaie, circa 10 minute. Scurgeti apa.
Intr-un blender, amestecati usturoiul cu laptele. Transformati amestecul intr-un pireu moale. Adaugati pireul de usturoi si margarina la cartofi. Zdrobiti amestecul pana obtineti consistenta pe care o doriti. Asezonati cu piper negru, dupa gust. Garnisiti cu patrunjel si serviti cat este mancarea calda.
Pofta buna!
Sursa: medicina-naturista
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu