Cum 85% dintre problemele care dau respiratia urata isi are originea buco-dentara, a ne spala cu foarte multa grija dintii este indispensabil. De aceea, un sfat pentru voi: nu plecati niciodata fara periuta de dinti si ata dentara.
A ne peria dintii este o intreaga arta
Periajul elimina resturile alimentare si placa dentara care favorizeaza dezvoltarea elementelor responsabilelor cu respiratia urata. Cu cat sunt mai multe resturi si o placa mai dezvoltata, cu atat mai mult bacteriile prezente in gura se vor inmulti mai mult. Si acestea vor produce substante urat mirositoare. Concluzia: pentru a avea o respiratia proaspata, nu uitati sa va spalati pe dinti dupa fiecare masa.
Pentru a fi cu adevarat eficace, periajul trebuie sa dureze 4-5 minute, fara sa fie agresiv. Este mai bine sa faceti miscari circulare mai degraba decat verticale. Puteti sa periati cu delicatete gingia din apropierea dintilor. Pentru a indeparta resturile dintre dinti, puteti sa exersati o usoara presiune a periei contra dintilor, astfel incat perii sa intre in spatiile interdentare. Apoi periati, intotdeauna cu miscari circulare.
Periuta manuala sau electrica?
O perie de dinti electrica are mai multe avantaje: exista mai putine riscuri sa va distrugeti gingiile si veti reusi sa ajungeti la zonele mai dificil de accesat. Cu toate acestea, daca preferintele voastre se indreapta spre o periuta normala, alegeti una cu peri supli. Capul trebuie sa fie rotunjit ca sa poata ajunge pana in cele mai indepartate colturi ale gurii. In plus trebuie sa o schimbati cam la 6-8 saptamani.
Daca nu va aduceti aminte cand ati cumparat-o, priviti-i capul. Daca perii se curbeaza catre exterior, ea nu mai este deloc eficace. Trebuie sa va ganditi sa cumparati alta. Cat despre ata dentara, puteti sa alegeti una cu baza de clorhexidina. Este un antiseptic eficace impotriva respiratiei urate.
O multime de accesorii
Pentru a avea parte de o ingrijire perfecta si a elimina resturile alimentare, exista diferite accesorii, cum ar fi ata dentara sau fire de matase. Si exista diferite sortimente: mentolate, fine, mai groase. Daca nu ati folosit niciodata una, incepeti cu o ata dentara simpla, ca sa va fie mai usor. Folositi-o dupa periaj. O data pe zi este ideal. Dar daca nu aveti timp, cel mai bine este sa va serviti de ea de 2-3 de pe saptamana decat sa o folositi repede si cu gesturi prea bruste. Riscati sa va raniti gingiile.
Periuta interdentara, folositoare cand avem un aparat dentar sau dinti strambi,are ca scop curatarea spatiilor dintre dinti. O mica precizare: ar trebui sa folositi mai rar scobitorile, caci acestea se sprijina pe gingie si creeaza spatii intre dinti sau chiar la un efect contrar scopului pe care il au: acela de a scoate resturile alimentare dintre dinti.
O perie pentru limba permite curatarea stratului limbii, adica a covorului care se depune pe limba. Cu cat acesta este mai intunecat, cu atat mirosurile urate sunt mai puternice. Apa de gura completeaza trusa de ingrijire a gurii. Trebuie totusi sa stiti ca aceste nu trebuie folosite zilnic, caci ele pot modifica echilibrul bacterian al gurii.
Cu toate acestea, igiena voastra bucala va fi cu adevarat ireprosabila.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu