10 iul. 2011

Dinti perfect albi

Zambetul este una dintre expresiile chipului uman ce ne influenteaza imaginea si relatiile cu cei din jur. Increderea in sine, satisfactia unui aspect placut si carisma unei persoane joviale cucereste de la prima vedere si reprezinta categoric un atu atat in mediul social cat si cel business. Dintii albi va lumineaza chipul, emanand bunadispozitie si entuziasm in jurul dumneavoastra. 
 
Multi dintre noi privim cu admiratie la dintii albi si zambetul perfect al starurilor de cinema si VIP-urilor si ne dorim si noi o dantura frumoasa, cu care sa ne mandrim si care sa ne ofere posbilitatea de a zambi larg, din toata inima, fara a ne simti jenati sau frustrati, inhibandu-ne astfel reactiile si sentimentele.

In zilele noastre cosmetica dentara, a devenit, prin complexitatea ei, mai mult o arta decat o stiinta. Prin intermediul ei, fiecare dintre noi are posibilitatea de a-si schimba aspectul danturii, de a-si imbunatati zambetul, de a avea dinti mai albi. Aceasta ofera metode si tehnici de prelucrare a formei si aspectului dintilor, astfel incat sa aiba un aspect cat mai natural, real, conferind fetei un aspect cu mult intinerit. 


Procedele aplicate pentru obtinerea unor dinti albi si perfecti pot intineri chipul unui individ cu 10 sau 15 ani. In functie de nevoile si dorintele pacientului, uneori trebuie facute o serie de combinatii intre tehnicile si procedurile cosmetice.

Dintii albi ai actorilor si starurilor

Exista multe persoane care desi isi ingrijesc dantura cu constiinciozitate, aplicand corect metodele igienei orale, nu pot obtine stralucirea dintilor “ de Hollywood”. Acest lucru se poate intampla datorita unor factori independenti de persoana respectiva: culoarea naturala, originala a dintilor nu este alba (nici o tehnica de albire nu poate produce efecte dincolo de nuanta originala a dintilor, anumite traume sau accidente au deformat sau au provocat discromii ale dintilor, o malpozitie a acestora si multe altele) . In acest caz, nu le ramane decat sa apeleze la metode avansate de corectare si albire a dintilor, care de cele mai multe ori presupune aplicarea unor componente artificiale (oportunitatea de avea dinti perfecti, cu un aspect cat se poate de natural) . 

Actorii mult admirati pot fi afectati de aceleasi probleme dentare ca orice alt om de pe planeta. Insa ei dispun de un alt statut social si suport financiar consistent care le permite sa trateze aceste probleme cu metode si tehnici de ultima generatie. Dintii albi si zambetul carismatic sunt un " must have" in industria cinematografica.

Avand in vedere stadiul in care au avansat atat cosmetica dentara cat si celelalte ramuri plastice ale medicinii ma simt indreptatita sa afirm ca: “ Nu exista oameni urati, ci oameni fara bani!”.


Tratamente pentru dinti mai albi

Iata care ar fi cateva din metodele de obtinere a unor dinti mult mai albi, decat cu clasicele tehnici de albire si recomandarile medicilor dentisti in ceea ce priveste o igiena orala corecta:

1. Albirea profesionala a dintilor, folosind tehnologia cu laser

Estetica dentara are un aliat puternic in tehnologia moderna. Astfel incat metodele de albire a dintilor au progresat catre urmatorul nivel: utilizarea tehnologiei laser.

Aceasta metoda este necesara in special cand medicul dentist trebuie sa trateze dinti cu un aspect mult deteriorat (discromii foarte pronuntate), unde alte metode ar esua. Timpul scurt in care se deruleaza tratamentul (aproximativ 60-90 minute) este un alt factor de atractie al clientilor.
Principiul acestei metode nu este diferent de alte metode de albire chimica a dintilor, insa efectele sale sunt puternic vizibile, procedura este mult mai rapida, iar rezultatele sunt de lunga durata (cel putin 2-3 ani) .




Se aplica o protectie pentru gingii si buze, pentru a nu afecta tesuturile acetora (arsuri, iritari datorita actiunii laserului) si un gel special (chimical) pe dinti. Diferenta fata de celelaalte geluri de albire a dintilor este concetratia si densitatea mai ridicate, continand o serie de particule (perhidrol = apa oxigenata) ce sunt activate de raza laser. In momentul activarii acestuia sub efectul laserului, acesta penetreaza smaltul dintilor si in mod delicat indeparteaza petele si coloratiile anormale ale dintilor, lasandu-i sanatosi si stralucitori.

In cazul in care aveti dinti sensibili, se recomanda ca sedinta (unica) sa fie divizata in cateva sedinte mai scurte. Daca insa suferiti de o sensibilitate dentara crescuta nu se recomanda utilizarea acestei metode, eventual tratarea sensibilitatii dentare si abia apoi cereti parerea medicului dentist.

Inainte de realizarea acestei proceduri dintii trebuie curatati: detartraj si periaj profesionist.
Metoda nu actioneaza asupra dintilor artificiali, deci nu puteti aplica aceasta metoda pentru implanturi, plombe sau coroane dentare.

Aceste tratamente de albire profesionista sunt considerate sigure, cu riscuri minime daca sunt efectuate corespunzator, mult mai eficiente (5-10 ori mai eficiente decat produsele comerciale) si au ca rezultat obtinerea unor dinti mai albi cu 7-10 nuante , garantand o longevitate de cativa ani (in conditiile respectarii unei igiene orale adecvate) . 

Tratamentul de albire cu laser este recomandat persoanelor care au dinti si gingii sanatoase, ce nu necesita si alte corectii sau restaurari dentare.

2. Implanturile dentare ocupa si ele un loc special in estetica dentara, inlocuind restaurarile ce nu ofera un aspect natural dintilor. Este un procedeu de a inlocui dinti lipsa, fara insa ca acest lucru sa fie observabil.

Materialele din care este confectionata coroana dentara atasata implantului endo-osos are un aspect natural, nuanta cat mai apropiata de cea existenta a dintilor vecini. Aceasta metoda nu implica si vatamarea dintilor adiacenti (ca in cazul puntilor dentare) si nu impune o limita in ceea ce priveste numarul implanturilor posibile (daca structura osoasa de sustinere permite). Dinti perfecti, arcade armonioase va vor oferi zambetul care vi se potriveste si pe care il meritati.
Longevitatea acestuia este de 8-10 ani.




3. Fatetarea dentara – cel mai celebru zambet la Hollywood.

Dinti cu strugareata, fracturati sau ciobiti, dinti frontali inestetici, toate pot fi reparate intr-o clipita de fatetele dentare, obtinand un efect spectaculos. 

Scopurile acestui tip de restaurare sunt obtinerea unor cromatici, texturi si morfologii cat mai naturale (se adreseaza atat celor care doresc doar dinti mai albi, stralucitori cat si celor care au nevoie de corectarea unor probleme de forma ale dintilor) . 

Obtinerea fatetelor de portelan implica indepartarea unui strat subtire din smaltul dintilor cu aspect nedorit (datorita acestui fapt procesul este ireversibil) . Acestea sunt confectionate in laborator, unde se aplica pe o foita de platina diferite nuante laptoase de ceramica, in straturi. Dupa arderea in cuptor, foita de platina este indepartata, rezultand o crusta subtire din ceramica translucida cu un aspect identic cu cel al smaltului. Se poate spune ca prin aceste fatete are loc o imbunatatire a smaltului real, deoarece prin noua structura saliva nu poate penetra, dintele nu se mai pateaza, culoarea si stralucirea ramanand aceleasi pentru 10-15 ani (urmand recomandarile de ingrijire ale medicului dentist) . Fatetele de portelan sunt atasate in final de dinte prin intermediul unui bonding de inalta tehnologie. In plus, bacteriile nu se pot atasa de aceasta suprafata extrem de dura, dintii ramanand curati si netezi la atingerea cu limba. Intreg procesul este foarte usor de tolerat de catre pacient, fiind bio-compatibil. 

Fatetele dentare asigura continuitatea si pozitia corecta a danturii, obtinerea unor dinti mai albi decat nuanta lor originala, reconturarea acestora, armonizarea cu expresia faciala. Rezultatul? Un nou chip: unul pe care se citeste multumirea si increderea.

O varianta extinsa a fatetelor este coroana din ceramica, conceputa ca alternativa pentru cei care au probleme legate de forma dintilor, ce imbraca dintele in totalitate si ce prezinta aceleasi caracteristici. 


Cu ajutorul acestor mijloace medicul dentist reuseste sa modifice culoarea dintilor, forma lor, linia surasului si per total se obtine o schimbare esentiala a expresiei faciale.


Nu doar dinti albi ci si frumos aliniati

Corectarea pozitiei dintilor - O noua metoda de aliniat dantura, prezenta si in Romania, la Timisoara.

Acest sistem, se numeste Damon, si apartine doctorului australian Derek Mahony (un nume de rezonanta internationala in domeniul ortodontiei), cel care se ocupa de zambetul “ fabricat” al multor staruri internationale. 

Acesta a sustinut conferinte in peste 40 de tari cu privire la noua tehnica de indreptare dentara si a realizat la Timisoara un program de instruire a medicilor ortodonti din Romania despre cum sa ofere clientilor lor zambete perfecte. 

Urmarind principiul conform caruia vedetele se confrunta si ele cu diverse probleme dentare ca noi toti, daca ele apeleaza la tehnici avansate de indreptare a dintilor, si oamenii obisnuiti se pot bucura de acest privilegiu.

Noua tehnica a aparatului dentar este prezentata ca fiind mult mai eficienta, estetica (din ceramica, fara legaturi inestetice intre bracketi) si poate fi purtat de persoane de orice varsta cu efecte garantate (ceea ce reprezinta o limitare pentru aparatele ortodontice clasice). Metoda Damon este caracterizata prin faptul ca bracketii se prind de dinti fara legaturi, procedura actioneaza mult mai rapid (tratament maxim de 12-14 luni), durerea resimtita de pacient la inceputul tratamentului este cu mult mai mica decat in alte cazuri si implica mai putine extractii dentare, chiar deloc.

*** Toate acestea trucuri de vedeta au totusi un inconvenient pentru oamenii obinuiti : dintii perfecti solicita excesiv bugetul clientilor. Insa aceste efecte spectaculoase sunt posibile si nu trebuie sa mai priviti zambetul starurilor internationale ca fiind o binecuvantare a zeilor, o inzestrare naturala suprema. Acestea sunt doar rezultatul unor maini dibace, tehnologii moderne si multi bani. 



*** De retinut!
Aceste trucuri ale stomatologiei moderne nu presupun neglijarea igienei orale, ci mai mult decat atat in unele cazuri aceasta necesita o atentie sporita pentru a intretine si mentine un zambet de cinema: dinti perfecti armonizati cu conturul fetei si aspectul tenului.

Sursa: romedic.ro

1 comentarii:

Anonim spunea...

Am citit intr-un studiu ca si guma de mestecat este foarte buna pentru o dantura curata si sanatoasa. Eu mestec mereu guma dupa masa, mai ales ca nu pot sa ma spal pe dinti cand nu sunt acasa si nu am probleme cu dantura deloc, chiar am dintii foarte albi. Orbit e the best pe partea asta. :D

Trimiteți un comentariu