5 iun. 2011

Suplimente pe baza de plante pentru albirea dintilor

ZambetObiceiurile noastre zilnice joaca un rol extrem de important pentru dintii nostrii. Asa cum stim cu totii, ne folosim dintii zilnic pentru a mesteca mancarea, iar acestia nu am cum sa evite contactul cu tot felul de substante, precum cele din bauturi, care ii pateaza.

In mod natural, dintii nostrii sunt albi, dar pe zi ce trece, din cauza unor circumstante inevitabile, periuta de dinti pierduta, consum prea mare de bauturi care pateaza, precum ceai si cafea, ca si igiena orala deficitara, dintii nostrii isi schimba culoarea. Cand patarea dintilor devine mult prea vizibila pentru a o mai putea acoperi, devenim foarte ingrijorati si in acel moment ne agatam cu disperare de orice procedura de albire a dintilor care ne promite rezultate instantanee.


Plantele sunt populare


In prezent suntem captivi in frenezia albirii dintilor si nu ne putem decide ce produs sa folosim si unde putem merge pentru un sfat profesionist. Albirea dintilor este o sarcina ce trebuie facuta de specialisti in dentitie sau medici stomatologi, dar din cauza evolutiei in acest domeniu, au aparut si alte alternative, precum luciurile de suprafata, seturi cu uz casnic si multe altele. Mai nou, a mai aparut o alternativa, care se pare ca are destul de mult succes si anume albirea cu ajutorul plantelor.

S-a demonstrat deja ca procedurile obisnuite de albire, efectuate la anumite intervale de timp, nu pot da rezultatele importante dorite. Din acest motiv, unele persoane care au probleme cu patarea dintilor, majoritatea femei, recurg acum la produse naturiste pentru a gasi solutia la problemele lor.



Produse pe baza de plante, care functioneaza

Elementele din plante nu functioneaza asa cum am crede noi. In timp ce materialele abrazive din produsele comerciale cauzeaza leziuni dintilor, cele din plante nu le fac rau. Ajuta la curatarea celor mai “incapatanate” pete si a tartrului, dintii avand o culoare mult mai deschisa. Desi exista si consecinte ale utilizarii plantelor, acestea pot fi evitate cu usurinta daca sunt utilizate adecvat.

Unele dintre metodele deja populare de albire a dintilor includ folosirea de substante naturale acide, precum otet alb, capsuni zdrobite, suc de lamaie si pieliti de portocale. Din nou, atentie, aceste substante pot cauza leziuni grave la nivelul dintilor, daca nu sunt folosite asa cum trebuie.


Alternative mai blande


Pe langa metodele mentionate mai sus, mai exista multe alte alternative pe baza de plante ce pot fi folosite in goana pentru albirea dintilor. Acestea includ:
  • Frunze de salvie: frecand dintii regulat cu aceste frunze veti obtine efecte foarte vizibile.
  • Amestec din pudra de sofran, sare si ulei de mustar: folositi-l impreuna cu periuta si finalizati cu pasta de dinti preferata.
  • Pielitele nucilor verzi: folositi-le pentru a va peria dintii si efectul nu va intarzia sa apara, avand dintii albi si frumosi.
Adaugand cateva legume la dieta voastra puteti sa cresteti sansele de a obtine albul perlat dorit. Dintre aceste legume va recomandam broccoli, ananas, telina, castravete si alte alimente sanatoase, precum morcovi, legume cu frunze verzi, rosii, ciuperci, migdale, dar si produse lactate.

Albirea dintilor nu trebuie sa fie doar placuta, ci si sanatoasa. De ce sa apelati la o metoda scumpa si care va ocupa mult timp, cand puteti alege un procedeu natural? Nu numai ca va economiseste o mare suma de bani, dar va si insanatoseste. Iar la final nu o sa aveti doar dinti de un alb perlat, ci si un corp mai sanatos.

1 comentarii:

albire dentara spunea...

Foarte utile suplimentele naturale pe baza de plante!

Trimiteți un comentariu