9 apr. 2011

7 alimente periculoase pentru sanatatea ta

Din cand in cand iti este pofta si mai mananci anumite alimente despre care stii ca sunt daunatoare si ca au efecte negative pe termen lung. Iata o lista cu alimentele pe care trebuie sa le eviti, dar si motivele concrete pentru care este recomandat sa faci acest lucru.

Inghetata


Delicioasa si racoritoare mai ales in toiul verii, inghetata pare sa fie un desert preferat mai ales pe canicula, insa acest aliment care la prima vedere pare inofensiv, are in componenta sa multi coloranti artificiali, chimicale, grasimi si arome cunoscute ca fiind neurotoxine (daunatoare pentru creier si pentru sistemul nervos).

In plus, un aliment atat de rece dauneaza gatului si stomacului.


Pizza congelata

Pizza normala nu este unul dintre cele mai sanatoase alimente, insa varianta congelata este mult mai nociva din cauza amelioratorilor si a conservantilor artificiali existenti in aluat pentru a mentine produsul intr-o forma comestibila cat mai mult timp.

Daca ai pofta de pizza, incearca sa comanzi una proaspata sau sa ti-o prepari acasa, cu alimente cumparate de tine.


Cartofi prajiti

Cartofii prajiti si chipsurilesunt intr-adevar foarte gustosi, dar alimentele prajite nu aduc niciun beneficiu organismului, ci provoaca doar o serie de dezechilibre. De asemenea, chipsurile au in componenta lor foarte multe E-uri si potentiatori de aroma, toate aceste ingrediente fiind extrem de chimice si periculoase.

Chipsurile au in compozitia lor acrilamida (este o substanta puternic oxidanta, mutagena si neurotoxica, rezultata din combinarea amidonului sau a altor poliglucide, la temperaturi inalte), iar consumul pe termen lung de chipsuri poate provoca inflamatii care sa dezvolte in timp ateroscleroza, boli de inima, diabet sau Alzheimer.


Bacon

Baconul, sunca presata si toate alimentele proceste in general cresc riscul aparitiei bolilor de inima cu 42% daca sunt consumate in fiecare zi. Mai mult decat atat, consumul frecvent de produse procesate duce la obezitate, diabet si boli pulmonare.


Hot dog

Hot dogul este facut dintr-un cremwusti care contine tot felul de maruntaie, carne tocata, foarte multi aditivi, stabilizatori, potentiatori de aroma si alte chimicale care consumate timp indelungat duc fara indoiala la cancer pancreatic. Mai mult decat atat, nitritul de sodiu, un alt ingredient gasit in cremwusti a fost corelat cu leucemia si tumorile cerebrale la copii.


Gogosi

Incredibil de gustoase si cu diverse umpluturi, gogosile reprezinta un desert greu de refuzat, insa gogosile contin o cantitate exagerata de grasimi care sunt corelate cu bolile de inima, cancerul si afectiuni ale creierului. In plus, gogosile din comert sunt si ele imbogatite cu amelioratori artificiali, arome si alti aditivi alimentari care provoaca o serie de afectiuni la nivelul stomacului, dar si a inimii. Mai mult decat atat, o gogoasa medie contine 300 de calorii, ceea ce inseamna ca este nociva pentru silueta.


Sucuri carbogazoase

In afara de aspartam, adica un inlocuitor al zaharului care are peste 100 de efecte secundare si duce la aparitia unor boli extrem de grave (boli neuronale, cancer, diabet, epilepsie, Alzheimer, hipotiroidism, lupus, limfom sau scleroza multipla) sucurile mai contin si o serie de aditivi chimici care duc la orbire, tumori cerebrale, dureri toracice, depresie, pierderea auzului, palpitatii ale inimii etc.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu