19 apr. 2011

Miel cu spanac si ceapa verde

Ingrediente
1 kg carne de miel
100 g untură
100 g ceapă uscată
20 fire de ceapă verde
1/2 kg spanac
mărar şi pătrunjel
50 g bulion
1 lingură de făină
sare, piper
100 ml vin

Mod de preparare
Carnea se spală, se taie bucăţi, se sărează şi se prăjeşte într-o cratiţă cu puţină untură. După ce mielul s-a prăjit puţin, bucăţile sunt scoase într-o altă cratiţă. În cratiţa cu untură se căleşte ceapa uscată tăiată mărunt, făina până se rumeneşte puţin. Se stinge cu bulion şi apă călduţă.

Compoziţia se toarnă peste carnea prăjită şi se fierb împreună până se înmoaie carnea. Apoi se adaugă ceapa verde, usturoiul verde, verdeaţa şi spanacul tăiate şi călite puţin în untură. Se adaugă sare şi piper după gust şi se lasă la fiert încă 20 de minute, apoi se adaugă vinul.
 
Dacă mâncare este prea zemoasă, o puteţi introduce în cuptor ca să mai scadă.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu