Vrei să slăbeşti şi ai nevoie de o recomandare bună pentru un ceai de slăbit care să dea şi rezultate? Află de la specialistul în api-fitoterapie, Carmen Nonn ce trebuie să conţină un ceai de slăbit bun şi pe ce perioadă este indicat să-l consumi!
Ceaiurile de slăbit sunt la mare căutare, însă trebuie să fii foarte atentă şi selectivă atunci când le alegi, deoarece ele pot să-ţi afecteze grav sănătatea. Combinaţia de plante şi durata consumului sunt cele mai importante aspecte de care trebuie să ţii cont înainte de a-l cumpăra.
Plante eficiente în cura de slăbire
Potrivit Dr. Carmen Nonn medic specialist MF cu competenţe în api-fitoterapie, cele mai importante plante care trebuie să se regăsească într-un ceai de slăbit sunt:
1. Volbura şi pătlagina
Au efect laxativ, favorizând eliminarea toxinelor pe cale intestinală.
2. Ienupărul şi păpădia
Acţionează la nivelul epiteliului renal, stimulând excreţia acidului uric, a clorurilor şi a apei.
3. Sunătoarea şi pătlagina
Îţi protejează ficatul şi joacă un rol important în metabolizarea lipidelor, în neutralizarea şi eliminarea substanţelor nocive pentru organism.
4. Salvia şi păpădia
Stimuleaza secreţia biliară, contribuind la buna digestie a grăsimilor.
5. Hoodia gordonii
Este o plantă originară din deşertul Kalahari, folofista de secole de triburile nomade, aflăm de la dr. Carmen Nonn. Ea acţionează la nivelul centrului saţietăţii din hipotalamus, eliberând un compus chimic similar cu glucoza, dar de 100 de ori mai puternic care inhibă senzaţia de foame.
6. Garcinia cambogia
Este fructul unui copac care creşte în India şi Asia de sud şi acţionează eficient asupra controlului greutăţii, spune dr. Carmen Nonn. "Numeroase studii au arătat că acesta reduce apetitul, împiedică transformarea glucidelor în lipide, arde grăsimile preexistente, induce termogeneza, astfel scade greutatea corporală şi previne acumularea de lipide în ficat", adaugă specialistul.
7. Seminţele de in
Induc senzaţia de saţietate şi reduc absorbţia grăsimilor, pentru că au un conţinut bogat de mucilagii care se depun pe suprafaţa mucoasei gastro-intestinale.
8. Cicoarea şi spirulina
Contribuie la controlul greutăţii prin scăderea apetitului, avand totodata si efect hipocolesterolemiant.
Aşadar caută combinaţiile de ceaiuri care au aceste plante. Pe lângă aceste plante, ceaiul mai poate să conţină şi altele, cum ar fi: frunze de ceai verde, frunze de senna, frunze de leuştean, ortosiphon, sânziene, rizomi de revent, fructe de anason, fructe de coriandru, rizomi de ghimbir.
Aşadar caută combinaţiile de ceaiuri care au aceste plante. Pe lângă aceste plante, ceaiul mai poate să conţină şi altele, cum ar fi: frunze de ceai verde, frunze de senna, frunze de leuştean, ortosiphon, sânziene, rizomi de revent, fructe de anason, fructe de coriandru, rizomi de ghimbir.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu