3 apr. 2011

8 feluri de ceai care te ajuta sa slabesti

Vrei să slăbeşti şi ai nevoie de o recomandare bună pentru un ceai de slăbit care să dea şi rezultate? Află de la specialistul în api-fitoterapie, Carmen Nonn ce trebuie să conţină un ceai de slăbit bun şi pe ce perioadă este indicat să-l consumi!

Ceaiurile de slăbit sunt la mare căutare, însă trebuie să fii foarte atentă şi selectivă atunci când le alegi, deoarece ele pot să-ţi afecteze grav sănătatea. Combinaţia de plante şi durata consumului sunt cele mai importante aspecte de care trebuie să ţii cont înainte de a-l cumpăra.


Plante eficiente în cura de slăbire


Potrivit Dr. Carmen Nonn medic specialist MF cu competenţe în api-fitoterapie, cele mai importante plante care trebuie să se regăsească într-un ceai de slăbit sunt:

1. Volbura şi pătlagina

Au efect laxativ, favorizând eliminarea toxinelor pe cale intestinală.

2. Ienupărul şi păpădia

Acţionează la nivelul epiteliului renal, stimulând excreţia acidului uric, a clorurilor şi a apei.

3. Sunătoarea şi pătlagina

Îţi protejează ficatul şi joacă un rol important în metabolizarea lipidelor, în neutralizarea şi eliminarea substanţelor nocive pentru organism.

4. Salvia şi păpădia

Stimuleaza secreţia biliară, contribuind la buna digestie a grăsimilor.

5. Hoodia gordonii

Este o plantă originară din deşertul Kalahari, folofista de secole de triburile nomade, aflăm de la dr. Carmen Nonn. Ea acţionează la nivelul centrului saţietăţii din hipotalamus, eliberând un compus chimic similar cu glucoza, dar de 100 de ori mai puternic care inhibă senzaţia de foame.

6. Garcinia cambogia

Este fructul unui copac care creşte în India şi Asia de sud şi acţionează eficient asupra controlului greutăţii, spune dr. Carmen Nonn. "Numeroase studii au arătat că acesta reduce apetitul, împiedică transformarea glucidelor în lipide, arde grăsimile preexistente, induce termogeneza, astfel scade greutatea corporală şi previne acumularea de lipide în ficat", adaugă specialistul.

7. Seminţele de in

Induc senzaţia de saţietate şi reduc absorbţia grăsimilor, pentru că au un conţinut bogat de mucilagii care se depun pe suprafaţa mucoasei gastro-intestinale.

8. Cicoarea şi spirulina

Contribuie la controlul greutăţii prin scăderea apetitului, avand totodata si efect hipocolesterolemiant.

Aşadar caută combinaţiile de ceaiuri care au aceste plante. Pe lângă aceste plante, ceaiul mai poate să conţină şi altele, cum ar fi: frunze de ceai verde, frunze de senna, frunze de leuştean, ortosiphon, sânziene, rizomi de revent, fructe de anason, fructe de coriandru, rizomi de ghimbir.

Atenţie! Respectă întotdeauna dozele şi perioada recomandată de administrare care apare precizată pe ambalaj sau prospect. Nu face excese, deoarece îţi pui în pericol sănătatea!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu